به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به ترکیه در دومین روز سفر هیئت تجاری کشورمان به ترکیه روز سه شنبه جلسه ای با حضور اعضای هیئت مدیره اتاق بازرگانی شهر استانبول در خصوص افزایش سفرهای تجاری بین بازرگانان دو کشور و شرکت فعال در نمایشگاه های تخصصی بحث و تبادل نظر شد.
مهمت دوچی اوقلی عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی استانبول در این نشست صمیمی اظهار داشت: پیوند عمیق فرهنگی، تاریخی و دینی ایران و ترکیه ضرورت توسعه روابط تجاری را دوچندان می کند و 10 میلیارد دلار حجم مناسبات تجاری می تواند تا دوبرابر افزایش یابد.
وی افزود: ترکیه دروازه ورود کالای ایرانی به غرب است و ایران هم دروازه ورود کالای ترکیه به شرق محسوب می شود لذا ایران برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد.
دوچی اوقلی خاطرنشان کرد: علیرغم همه فشارهایی که برای جلوگیری از توسعه روابط ترکیه با ایران صورت می گیرد مسئولان و دیپلماتها و تجار ترکیه ای تلاش می کنند تا این روابط بیشتر شود زیرا دوستی های سیاسی دو کشور پایه و اساس گسترش همکاریهای بازرگانی است.
عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی استانبول یادآور شد: برگزاری سمینارهای متعدد بین المللی در استانبول فرصت بسیار مناسبی برای حضور تجار ایرانی است تا کالاهای خود را به مردم ترکیه و سایر کشورهای جهان معرفی و زمینه مشارکت های دوجانبه را فراهم کنند.
وی ایران و ترکیه را دو کشور مهم و تاثیرگذار در بین کشورهای اسلامی ذکر کرد و گفت: با افزایش مبادلات تجاری دو کشور امیدواریم بتوانیم الگوی مناسبی به سایر کشورهای مسلمان ارائه کنی.
دوچی اوقلی از حضور هیئت ایرانی در استانبول اظهار خرسندی کرد و گفت: مایلیم این رفت و آمدهای تجاری بیشتر شود تا بتوانیم به تفاهمهای مناسبی در توسعه روابط دست یابیم.

حسن جمشیدی ها رئیس سازمان بازرگانی استان قزوین با ارائه گزارشی از وضعیت صنعتی استان قزوین گفت: استان قزوین با یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت و داشتن سه هزار و 100 واحد صنعتی و سهم اشتغال 32 درصدی از نظر توسعه یافتگی رتبه سوم کشوری، در تولید قطعات خودرو و مواد شوینده رتبه اول، سی دی، رتبه اول خاور میانه، چرخ خیاطی رتبه دوم و کاشی و سرامیک و صنایع شیمیایی رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: از استان قزوین محصولات متنوعی به 60 کشور جهان صادر می شود و موقعیت کشاورزی و دامپروری استان می تواند در توسعه روابط تاثیرگذار باشد.
جمشیدی ها تصریح کرد: قزوین در تولید خشکبار، کشمش، پسته، مواد غذایی و نوشابه موقعیت خوبی دارد که در صورت شناسایی نیازهای کشور ترکیه می توانیم در این بخشها با تجار ترک وارد مذاکره شویم.
وی اظهار امیدواری کرد: در جلسات تخصصی و رودر رو با تجار استانبول زمینه عقد قرارداد و تفاهمنامه بین طرفین فراهم شود.
قزوین کلکسیون کالاهای مختلف صادراتی است
حبیب الله سرچمی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن قزوین هم در این نشست گفت: استان قزوین کلکسیونی از کالاهای متنوع مورد نیاز ترکیه است که می تواند در توافقات فی مابین مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: سرمایه گذاران خارجی زیادی در قزوین حضور یافته اند و کسب رتبه دوم سرمایه گذاری خارجی موقعیت خوبی برای حضور تجار و بازرگانان کشور ترکیه در استان قزوین فراهم کرده است.
سرچمی تصریح کرد: تجار ایرانی علاقمند سرمایه گذاری مشترک با تجار استانبول هستند و امیدواریم در این سفر به توافقات خوبی دست یابیم.
سرچمی پیشنهاد کرد: با تشکیل تیم های کارشناسی از ایران و ترکیه برای هماهنگی و پیگیری امور برای عقد قرارداد و تفاهمنامه های تجاری و سرمایه گذاری مشترک اقدام عملی شود.
نظر شما