به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه چهارمین نمایشگاه و جشنواره بینالمللی رسانههای دیجیتال شب گذشته (سهشنبه 27 مهر) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون مطبوعاتی او، مسئولان مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال این وزارتخانه و نیز سردار علی فضلی جانشین فرماندهی سازمان بسیج مستضعفین کشور در محل تالار وحدت تهران برگزار شد.
نگاهمان را باید جهانی کنیم
سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد در این مراسم با تاکید بر رشد کمی و کیفی این نمایشگاه گفت: نمایشگاه رسانههای دیجیتال هم مثل جشنواره فرهنگی هنری رضوی با رشد کمی و کیفی آثار روبرو بود و این دلیلی است بر اینکه ما نمیخواهیم درجا بزنیم.
وی از تعالی فرهنگ ایران در دوره دولت فعلی خبر داد و "هیجانات و احساسات توصیفناشدنی مردم بیروت را در استقبال از رئیس جمهور کشورمان" را دلیلی بر این رشد دانست و تاکید کرد: از این پس دیگر نباید نگاهمان فقط به نیازهای داخلی باشد، این کافی نیست و باید نگاهمان جهانی شود و چرا که حرکتی که در ایران آغاز شده، باعث حرکتی بزرگتر در جهان اسلام شده است.
وزیر ارشاد تاکید کرد: روزگاری کشورهای اسلامی در برابر هجوم دشمنان تنها 6 روز مقاومت میکردند اما از وقتی که 8 سال دفاع پرافتخار مردم ما را میبینند، آنها هم فرامیگیرند و در این مسیر گام برمیدارند.
حسینی در ادامه آماری از چهارمین نمایشگاه و جشنواره رسانههای دیجیتال ارائه کرد و با اشاره به در پیش بودن هفدهمین جشنواره و نمایشگاه مطبوعات، اطمینان داد استقبال چشمگیری از این رویداد رسانهای کشور صورت گیرد.
خاطره وزیر ارشاد از سفرش به سنگال
وی سپس "سابقه جنایتبار کشورهای غربی" را یادآور شد و با ذکر خاطرهای از سفر اخیرش به سنگال، گفت: آنجا تعدادی از راهنماها ما را بردند به جزیرهای که 250 سال قبل از آنجا سیاهان را به عنوان برده به آمریکا اعزام میکردند و میگفتند آن زمان اگر کسی کوچکترین اعتراضی به این مسئله میکردند، او را به گلوله میبستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: عکسهای مسئولان آن دولتها هم از جمله کلینتون و بوش که آمده بودند آنجا، بود و آن شخص راهنما میگفت که این آقایان رئیسجمهور وقتی میآمدند آنجا، اصلاً هم از این وضع متاثر نمیشدند ولی میگفت فقط پاپ وقتی آمد، کمی از دیدن آن عکسها متاثر شد. این وضع غربیها بوده و نشان میدهد چندان گذشته افتخارآمیزی نداشتهاند.
تحلیل حسینی از مسائل روز با اشارهای به سرنوشت گروه "واقفیه"
حسینی سپس به برخی مسائل سیاسی روز پرداخت و با یادآوری جریان فرقه "واقفیه" (در دوران امام موسی کاظم) گفت: بعضی از این افراد وکیل امام (موسی کاظم) بودند و وجوهات را از مردم میگرفتند و به امام میرساندند اما وقتی امام شهید شد، بعضی از آنها در اثر حُب دنیا میگفتند چنین اتفاقی نیفتاده و امام نمرده است و همین شد که آنها هفت امامی ماندند.
وی افزود: این بزرگترین درس برای امروز ماست؛ اینکه بعضیها میگویند باید به کسی که در کارنامه سیاسیاش، همراهی با امام را داشته، همراه بود و مردم تا آخر از او تبعیت کنند، درست نیست، هر کسی میخواهد باشد. مردم که با کسی عقد اخوت نبستهاند.
وزیر ارشاد با اشاره به تاکیدی که امام خمینی (ره) بر پافشاری بر اصول داشتند، اضافه کرد: امام وقتی حکم بنیصدر را صادر کرد، در جملهای قریب به این مضمون تاکید کرد که این حکم تا زمانی اعتبار دارد که شما در خط اصلی و بر اصول اسلامی باقی بمانید.
عرضه تمامی محصولات دیجیتالی در کشور تنها با هولوگرام وزارت ارشاد مجاز است
در این مراسم همچنین عیسی زارعپور رئیس مرکز توسعه و فناوریهای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز رئیس چهارمین نمایشگاه و جشنواره بینالمللی رسانههای دیجیتال در سخنانی کارنامهای از فعالیتهای مرکز متبوعش ارائه کرد.
زارعپور آغاز طرح هولوگرامدار کردن کلیه محصولات دیجیتال در سراسر کشور، شفافسازی در رسیدگی به پرونده پایگاههای اینترنتی متخلف و پیگیری آئیننامه ساماندهی و توسعه رسانههای دیجیتال را از اهم اقدامات مرکز توسعه و فناوریهای دیجیتال این وزارتخانه برشمرد.
رئیس نمایشگاه رسانههای دیجیتال نامگذاری روزی را به عنوان "روز رایانه پاک" اقدامی بدیع و نیز تشکیل اتحادیه جهانی تولیدکنندگان محتوای دیجیتال اسلامی را از موفقیتهای این دوره برشمرد و همچنین ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری عرضه تمامی محصولات دیجیتالی در کشور تنها در صورت وجود هولوگرام صادره از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گیرد.
آئیننامه ساماندهی و توسعه رسانههای دیجیتال به تصویب هیئت دولت رسیده است
وی در پایان از تدوین آئیننامه ساماندهی و توسعه رسانههای دیجیتال در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تصویب آن در هیئت وزیران خبر داد و کاهش زمان بررسی درخواست صدور مجوز برای نرمافزارهای دیجیتالی را از اهم اقدامات مرکز توسعه و فناوریهای دیجیتال این وزارتخانه برشمرد.
همچنین در این مراسم مهدی سرامی قائم مقام مرکز توسعه و فناوریهای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: امسال شاهد رشد کمی و کیفی در نمایشگاه رسانههای دیجیتال بودیم و به عنوان مثال در بخش پایگاههای اینترنتی رشدی معادل 3 برابر داشتیم و در بقیه بخشها هم با رشدی 60 درصدی روبرو بویم.
وی به عرضه 800 نرمافزار جدید، 56 بازی رایانهای نو، 115 اثر پژوهشی بدیع و بیش از 15 هزار پایگاه اینترنتی فعال در چهارمین نمایشگاه و جشنواره رسانههای دیجیتال اشاره کرد و گفت: آثار جشنواره با حضور بیش از 120 داور ارزیابی شد.
نتایج دومین مسابقه بینالمللی کاریکاتور رسانههای دیجیتال
در مراسم اختتامیه چهارمین نمایشگاه و جشنواره بینالمللی رسانههای دیجیتال، همچنین مسعود شجاعی طباطبایی دبیر دومین مسابقه بینالمللی کاریکاتور رسانههای دیجیتال - که در خلال برپایی این نمایشگاه برگزار شد - گزارشی از این رویداد فرهنگی و هنری ارائه کرد.
شجاعی گفت: دومین مسابقه بینالمللی کاریکاتور رسانههای دیجیتال روز 9 شهریور فراخوان داد و 1100 اثر از 55 کشور به دبیرخانه رسید و داوری آثار توسط جولیان پناپای (از رومانی)، داچوان زیا (از چین) و بهرام عظیمی، بهرام ارجمندنیا و مهدی سرامی (هر سه از ایران) انجام شد.
وی افزود: در ابتدا 536 اثر به مرحله داوری راه یافت و از این میان 14 اثر به مرحله دوم رسید و از میان آنها 3 اثر حائز رتبه برگزیده و 11 اثر هم حائز نشان تقدیری شدند.
پس از سخنان شجاعی سه نفری که رتبههای اول تا سوم دومین مسابقه بینالمللی کاریکاتور رسانههای دیجیتال را کسب کرده بودند، به شرح زیر معرفی شدند:
1- مبارکه فلاحی (از ایران) برنده 2000 دلار و تندیس و لوح ماندگار جایزه.
2- فرهاد بهرامی ریکانی (از ایران) برنده 1500 دلار و تندیس و لوح تقدیر جایزه.
3- ولادیمیر استانوفسکی (از صربستان) برنده 1000 دلار و تندیس و لوح تقدیر جایزه.
در پایان آیین اختتامیه چهارمین نمایشگاه و جشنواره بینالمللی رسانههای دیجیتال، برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند و جوایزشان را دریافت کردند.
نظر شما