دکتر مهرداد عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تجربه شخصی خود از شرکت در همایشهای داخلی و خارجی و اینکه این همایشها چه کمکی به گسترش مطالعاتش کرده است گفت: من به شخصه روحیهام زیاد با پی گیری این همایشها و شرکت فیزیکی در آنها سازگارنیست. ولی البته مجموعه مقالاتی را که بعداً چاپ میشوند مطالعه میکنم و از این جهت برای گسترش مطالعاتم مفید بودهاند.
این استاد دانشکده الهیات و فلسفه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در مورد نقش برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در گسترش و تعامل فلسفهپژوهان ایرانی با فلسفهپژوهان دیگر فرهنگها همچنین اظهارداشت: گفتگوی چهره به چهره و رو در رو خیلی متفاوت از این است که از طریق مکتوب و مقاله و کتاب با یک فیلسوف آشنا شویم. اگر فیلسوفان مطرح دپارتمانهای دنیا ازجمله آلمان و انگلیس و فرانسه در اینجا حضور پیدا کنند و با فلسفهپژوهان ایرانی در تماس و گفتگو باشند خیلی از ابهامها و مشکلات که در خواندن آثار آنها وجود دارند رفع میشوند.
این محقق حوزه معارف اسلامی و قرآنی یادآورشد: یکی از بحثهایی که در یکسال اخیر از مسئولان کشور مطرح شده است وضعیت علوم انسانی غربی است. باید روی این هم فکری بشود و تکلیفمان روشن بشود. ما از یک طرف خواهان گفتگو با غرب هستیم و میخواهیم فلاسفه آنها را به کشورمان بیاوریم و فلسفه آنها را تبلیغ کنیم و از طرف دیگر اگر درهای این علوم را به روی دانشگاههایمان ببندیم این خودش یک چالشی ایجاد میکند.
عباسی در پایان گفت: گفتگوها بین فلسفهپژوهان ایرانی و غربی وقتی مثمر ثمر خواهد شد که این چالش را ما بین خودمان حل کرده باشیم.
نظر شما