به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیتالله مکارم شیرازی عصر چهارشنبه در دیدار تعدادی از نمایندگان پارلمان آلمان در پاسخ به اظهارات یکی از نمایندگان که بر لزوم گفتگوی سیاسی بین کشورها همانند گفتگوی بین ادیان تأکید کرده بود، اظهار داشت: وقتی قانون اساسی جمهوری اسلامی نوشته میشد من جزو گروهی بودم که درباره مذهب در حکومت اسلامی بحث میکرد، فراموش نمیکنم که ما و دوستانمان پایه مسائل مذهبی را در قانون اساسی بر این گذاشتیم که اقلیتها کاملا از قانون بهرهمند باشند و با اکثریت همزیستی مسالمتآمیزی داشته باشند و عملا سعی داریم به آنچه که در قانون اساسی درباره اقلیتها نوشتیم وفادار باشیم.
وی اضافه کرد: من با روسای اقلیتهای مذهبی تماس دارم و در ایام عید به هم تبریک میگوییم و دوستانه با هم صحبت میکنیم بنابراین میتوانیم این همزیستی مذهبی را به همزیستی در مسائل سیاسی هم تسری دهیم.
وی با بیان اینکه دلیلی ندارد که در خاورمیانه با کل دنیا اختلافاتی بین انسانها وجود داشته باشد، تصریح کرد: اختلاف از چیزی شروع میشود که گروهی برای خود سهم بیشتری قائل باشند و به صورت دوگانه با مسائل برخورد کنند، نمونههایشان را در خاورمیانه میبینید و میبینیم که با مسائل، دوگانه برخورد میشود، اگر اینها نباشند و مسئله عدالت و احترام متقابل حاکم باشد هیچ دلیلی به اختلاف میان ما وجود نخواهد داشت.
مکارم شیرازی گفت: من امیدوارم که شماها و دوستانتان در غرب پیام آور این حل اختلافات باشید.
آیتالله مکارم شیرازی با ابراز خرسندی از برگزاری این دیدار اظهار داشت: من احساس بیگانگی بین خودمان نمیکنم، همه اهداف پیشرفت انسانیت را در نظر دارند.
وی ادامه داد: معتقدم دنیای امروز از مشکلات زیادی رنج میبرد و برای حل این مشکلات این گونه ملاقاتها ضروری است، اگر از هم دور بنشینیم و رشته سخن را به رسانههایی بدهیم که غالبا کار سیاسی میکنند، ممکن است ما را از هم دور کنند.
وی اضافه کرد: بسیار هستند کسانی که از کشورهای غربی به ایران میآیند و به ما میگویند ایرانی که با چشم خودمان دیدیم با آنچه که در رسانهها دیدیم بسیار متفاوت است و این دلیلی است که باید این ملاقاتها مستمر و ادامه پیدا کند.
شرق و غرب از هم جدا نباشد
آیتالله مکارم شیرازی در پاسخ به سئوال یکی از نمایندگان مجلس آلمان که گفته بود تا کی باید شاهد جدایی بین شرق و غرب باشیم اظهار داشت: ما هرگز عقیده نداریم که شرق و غرب باید از هم جدا باشند، ما انسانها را برادر و خواهر یکدیگر میدانیم و حتی برای جدایی کشورها از هم که با خطکشیهای سیاسی جدا شده، اینها را یک جدایی واقعی نمیدانیم.
این مرجع تقلید تاکید کرد: ما در اصول زیادی با هم مشترک هستیم و اگر صادقانه آن اصول را دنبال کنید میتوانیم همزیستی خوب و سالمی داشته باشیم، مشروط بر اینکه ما به یکدیگر و منافع همدیگر احترام متقابل بگذاریم، در این صورت مشکلی با هم نخواهیم داشت.
اسلام به حفظ محیط زیست تاکید میکند
وی همچنین در پاسخ به اظهارات یکی دیگر از نمایندگان مجلس آلمان که در مورد نقش انسان و تکنولوژی در تخریب محیط زیست صحبت کرده بود، اظهار داشت: در اسلام دستورات زیادی برای حفظ محیط زیست و عدم تخریب آن از هزار و 400 سال قبل به ما داده شده است که اگر اینها جمعآوری شود کتاب جالبی خواهد شد.
آیتالله مکارم شیرازی گفت: علت اینکه انسانهای امروزی به تخریب محیط زیست میپردازند دو چیز است، اول اینکه این افراد خیال میکنند تمام محیط زیستی که امروز هست متعلق به خودشان است و هیچ توجهی به آیندگان ندارند، دوم اینکه آنچه در کره زمین هست پایان ناپذیر است و نمیدانند که این منابع محدود است و باید با دقت مصرف کنند.
وی با بیان اینکه اگر انسانها به این دو اصل توجه کنند تفکر درباره محیط زیست تغییر میکند، اظهار داشت: ما دائما به عنوان یک پیشوای مذهبی، مردم را به حفظ محیط زیست دعوت کرده و میکنیم.

قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید جهان تشیع عدالت و احترام متقابل را بهترین گزینه برای رفع مشکلات سیاسی بین کشورها دانست و بر لزوم تسری همزیستی مذهبی در مسائل سیاسی تاکید کرد.
کد خبر 1175209
نظر شما