۲۹ مهر ۱۳۸۹، ۱۵:۲۰

لاریجانی:

ولی‌فقیه پشتوانه عظیمی برای بیداری مردم است

ولی‌فقیه پشتوانه عظیمی برای بیداری مردم است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ولی‌فقیه پشتوانه عظیمی برای بیداری مردم است، گفت: برخی در داخل و خارج نسبت به موضوع ولایت فقیه ضعف بینشی دارند و من وقتی ادعاهای آنها را می‌شنوم تاسف می‌خورم که عده‎ای اینقدر نسبت به این مسئله سطحی نگاه می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاریجانی امروز پنجشنبه در یک برنامه زنده تلویزیونی که از شبکه اول سیما پخش شد؛ در پاسخ به این پرسش که دلیل استقبال پرشکوه مردم قم از مقام معظم رهبری چه بود،گفت: من در تیترهای روزنامه ها هم دیدم که خیلی ها نوشته بودند قیام مردم قم که شاید یک اصطلاح درستی برای این حضور چشمگیر باشد.
 
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اظهار اینکه استقبال گسترده مردم از مقام معظم رهبری دو وجه دارد، افزود: هم تعلق مردم به رهبرمعظم انقلاب به عنوان مرجع تقلید و هم به عنوان کسی که مسائل کلی کشور را هدایت می کنند باعث شده که یک رابطه دینی بین مردم و ایشان بوجود آید.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از طرف دیگر، ولایت فقیه بالاترین مرجعی است که منافع مردم را چه در جهات فرهنگی، سیاسی واقتصادی حفظ می کند.
 
وی با اشاره به فراز و فرودهای کشور در طول 32 سال گذشته، خاطرنشان کرد: در همه این سال ها ولایت فقیه بود که خارج از همه مناسبات و حزب‌ها و دسته بندی ها، یکسره مسئله و دغدغه منافع مردم را داشت تا آزادی های آنها حفظ شود.
 
لاریجانی پیگیری مسایل اقتصادی در کنار حفظ منافع ملی در دپیلماسی و پیشرفت های علمی را از دیگر مواردی دانست که طی این سالها مقام معظم رهبری روی آن تاکید داشتند.
 
رئیس قوه مقننه در ادامه به تاکیدات مقام معظم رهبری در امر مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: معظم له با طرح موضوع مبارزه با فساد به دنبال این بودند که مبادا دولت ها از این موضوع غفلت کنند.
 
لاریجانی تصریح کرد: همه این موضوعات، نشانگر دغدغه رهبری به منافع ملت است؛ و این سنگری است که هم جهات دینی دارد و هم منافع کلان ملت در آن نهفته است.
 
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که تاثیر حضور مقام معظم رهبری در مذهبی ترین شهر کشور برای رشد حوزه های علمیه و مدارس علوم دینی چه خواهد بود، گفت: البته حوزه علمیه قم به دلیل سابقه تاریخی که دارد همیشه  نقشی پیشرو در مسائل دینی و تعلیمات دینی داشته است.
 
وی اظهار کرد: حضور مراجع تقلید و فضلا در حوزه علمیه قم این باور را ایجاد کرده که افکار دینی از قم می تواند به سراسر کشور منتشر شود.
 
لاریجانی با اشاره به حضور مقام معظم رهبری درقم، یادآور شد: بسیاری از مسائل روز که الان چه در حوزه داخلی و چه خارجی مطرح است، احتیاج به این دارد که این مسائل در قم مورد بررسی قرار گرفته و به این موضوعات پرداخته شود.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با اظهار اینکه طبعا در سفر مقام معظم رهبری به قم انتظار این است که در زمینه مسائل داخلی و خارجی از نظرات معظم‌له به خوبی استفاد شود، گفت: چون این پتانسیل در قم وجود دارد که وقتی این نیازها مطرح شد، نتیجه بسیار عالی داشته باشد و جنبه‌های تبلیغی آن موضوع دیگری است.
 
لاریجانی با تاکید بر اینکه بسیاری از بخش های کشور نیازمند راهنمایی های مقام معظم رهبری هستند تا در مسایل دینی به ما کمک کنند، افزود: الحمدالله در قم یک فکرهای خیلی خوبی در این زمینه برای مبلغان آقا و خانم شده؛ به طوری که الان برای خانم‌ها مدارسی برای تعلیم ایجاد شده که این حرکت، حرکت بسیار مهمی است؛ چون بخش زیادی از کشور ما خانم‌ها هستند و پس از انقلاب هم، حضور آنها هم در دانشگاه ها خیلی زیاد شده و هم در حوزه های علمیه.
 
رئیس قوه مقننه با اظهار اینکه حضور خانم ها در حوزه و دانشگاه ها باعث می شود که معرفت دینی در قشر عظیم خانم ها نفوذ بیشتری پیدا کند، گفت: این حرکت‌ها آغاز شده و بیشتر هم به کمک رهبر معظم انقلاب بوده و می‌تواند این حرکات تشدید شود.
 
لاریجانی در پاسخ به این پرسش که رابطه مرجعیت  و ولایت فقیه را چگونه می بینید، اظهارداشت: این دو، موضوع جدا از هم نیستند؛ چون ولی فقیه مرجع است و در واقع حرکت ولایت فقیه از پشتوانه مرجعیت و حوزه ها برخوردار است.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از نظر منطق فقهی، ولایت فقیه مورد حمایت حوزه ها و مراجع است، افزود: همه فقها یک حاکم فقیه را بر کشور تائید می‌کنند و از طرف دیگر ولی فقیه یک پشتوانه عظیم برای بیداری مردم است. بنابراین این تخیلاتی که یک عده در داخل و خارج دارند، به نظرمن آنها ضعف بینشی دارند و وقتی من ادعاهای این افراد را می شنوم، متاسف می شوم که چرا به این مسئله ولایت فقیه اینقدر سطحی نگاه می کنند.
 
نماینده مردم قم با اظهار اینکه مراجع همیشه نظر تائیدی روی موضوع ولایت فقیه داشتند، اضافه کرد: چون پشتوانه مهم حکومت دینی و ولایت فقیه،حوزه ها، مراجع و بزرگان هستند. بنابراین ،این رابطه، یک رابطه دینی است؛ بحث مصلحت سنجی سیاسی به خاطر یک دوره و زمان کوتاه نیست، چرا که پایه های دینی دارد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که مقام معظم رهبری در جمع پرشور مردم قم به عنصر وحدت تاکید کرده و همینطور معظم له وحدت بین روسای سه قوه را ضروری دانستند، از نظر جنابعالی چرا وحدت در این روزها حائز اهمیت است؟ گفت: مسئله وحدت همیشه در کشور امر پراهمیتی است و غالبا هم سوء استفاده هایی که در ادوار مختلف شده، به خاطر همین اختلافات بوده است.
 
وی با بیان اینکه البته اختلافات دو وجه دارد، افزود: یکی وقتی اختلافات در حد نظریه  است که خوب این می تواند در مسیر خودش رشد هم ایجاد کند، اما یک وقتی کینه ورزی و تخریب و متهم کردن دیگران است که هیچ وقت، مسائل کلان کشور نیست، بلکه اینها مسائلی است که دیگران می توانند از آن سوء استفاده کنند.
 
لاریجانی با اشاره به فشار غربی ها علیه ایران، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که غربی ها فشارهایی را همچون تحریم‌ها برای کشور تدارک دیدند، در این شرایط ایجاد اختلاف در کشور زمینه ای می شود که آنها حرکت خودشان را تشدید کنند. بنابراین هر چه وحدت در سطوح مختلف در کشور عمیق تر باشد، آنها نمی توانند اهداف خود را پیش ببرند .
 
نماینده مردم قم با اظهار اینکه حضور چشمگیر بانوان در استقبال از مقام معظم رهبری نشانگر این است که آنها در فهم مسایل مهم در مقاطع حساس پیشرو هستند، خاطرنشان کرد: البته این در گذشته در قم وجود داشت و از این جهت هرچه این صفوف متحدتر باشد به نفع کشور است.
 
لاریجانی تصریح کرد: اگر اختلاف نظری هم در کشور وجود دارد باید در مسیر خودش مطرح شده و تبدیل به نزاع و اختلاف نشود، چراکه این مخصوصا در شرایط فعلی به نفع کشور است.
 
رئیس قوه مقننه با اشاره به اهمیت وحدت در میان مسئولان هم، خاطرنشان کرد: مسئولان باید توجه به این مسئله داشته باشند که تحمل و بردباری خود را افزایش داده و کاری کنند که مسایل حاشیه‌ای متن را تحت تاثیر قرار ندهد.
 
لاریجانی در پاسخ به این پرسش که جنابعالی به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی ضرورت های اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را چه می دانید، گفت: طرح هدفمند کردن یارانه ها یک بخشی از یک طرح بزرگتر است، آنچه که مجلس می توانست در این زمینه انجام دهد، این بود که کلیت موضوع را با دقت مورد بررسی قرار داده و یک مسیری را طراحی کند که در مقام اجرا مشکلی برای مردم پیش نیاید.
 
وی با بیان اینکه تاکنون درباره اجرای قانون هدفمند کردن یارانه های بحث های زیادی شده است، خاطرنشان کرد: من بارها این نکته را عرض کرده ام، مجلس با این منطق یک دوره زمانی 5 ساله را برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها در نظر گرفته تا با یک شیب ملایم صورت گیرد البته در این زمینه نظرات متفاوتی وجود داشت.
 
لاریجانی با اظهار اینکه مجلس با این پیش بینی  که مردم از نظر وضعیت متفاوت هستند، طرح هدفمند کردن یارانه ها را تصویب کرد، افزود: در همین شهر قم، بخش هایی از آن دارای ضعف بنیه اقتصادی هستند و این نباید تبدیل به یک قطب بندی شود.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بحث هدفمند کردن یارانه ها باید توجه به این امر داشت که اگر قیمت ها به نحوی افزایش یابند که این تبدیل به فشار مضاعفی شود، ممکن است به خود طرح لطمه بزند.
 
وی با اشاره به تدبیر مجلس برای آسیب ندیدن طرح هدفمند کردن یارانه ها در زمان اجرا، خاطرنشان کرد: مجلس در نظر گرفته که در یک دوره 5 سال این طرح اجرا شود، بنابراین اگر این مسیر درست رعایت شود، در مقام اجرا می تواند یک اصلاحی در الگوی مصرف بوجود آورد.
 
لاریجانی با اشاره به مصرف زیاد انرژی در کشور، خاطرنشان ساخت: اگر در مقام اجرا، طرح هدفمند کردن یارانه ها درست اجرا شود، این می تواند یک اصلاحی در زمینه مصرف انرژی در کشور بوجود آورد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه ساماندهی هایی برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در کشور صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: توصیه من به مسئولان اجرایی این است که به زمان بندی اجرای این طرح دقت داشته و با یک شیب منطقی آنرا اجرا کنند.
 
رئیس قوه مقننه در پاسخ به این پرسش که مجلس شورای اسلامی آیا به اجرای قانون هدفمند کرن یارانه ها نظارت دارد، گفت: حتما، یک کمیسیون ویژه ای در این زمینه در مجلس تشکیل شده که به اجرای این قانون مستمرا نظارت خواهد کرد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص کمبودهای شهر قم و دستاوردهای سفر مقام معظم رهبری به استان قم، گفت: اگر این بخش را بخواهیم دقیق مشخص کنیم دو موضوع کاملی را در بر می گیرد؛ یک بخش مربوط به اقدامات خود حوزه علمیه قم و حرم مطهر است و دیگری بخش آبادانی کل شهر قم است.
 
نماینده مردم قم با اظهار اینکه در مورد حوزه علمیه یک بخش مربوط به بخش نرم افزاری است، افزود: اینکه چه نیازهایی کشور در صحنه بین الملل دارد که علما و دانشمندان باید روی آن تامل کنند، و بخش دیگر نیازهای خود حوزه های علمیه از نظر سخت افزای است که این هم مربوط به افزایش تعداد روحانیون و ساماندهی کافی اطراف حرم است که در این راستا طرحی در نظر گرفته شده که در این سفر مقام معظم رهبری به قم به ایشان تقدیم خواهد شد.
 
لاریجانی خاطرنشان ساخت: استانی که بیش از یک میلیون جمعیت دارد، نیازهای بهداشتی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارد که در این زمینه نیارمند کارهای مختلفی هستیم.
 
وی به عنوان نمونه به مشکل آب قم اشاره کرد و با تاریخی دانستن این مشکل، افزود: مسئله رساندن آب به قم بنا به دستور مقام معظم رهبری به نتیجه رسید و در این سال ها هم کار با سرعت دنبال شد و مراحل پایانی این طرح دنبال می شود که  با تاکیدات رهبری مسئله انشاء الله تمام خواهد شد.
 
نماینده مردم قم به مشکلات ترافیکی این شهر هم اشاره کرد و افزود: برای رفع این مشکل، طرح هایی همچون طرح حرم تا جمکران طراحی شده که سرمایه گذاری سنگینی را می خواهد و تاکنون حدود 500 میلیارد تومان برای این موضوع در نظر گرفته شده است که فکر می کنم از نظر اقتصادی توجیه دارد.
 
لاریجانی ایجاد منوریل و مترو را از دیگر طرح هایی دانست که برای رفع مشکل ترافیک قم می تواند موثر باشد.
 
وی به موضوع قطار پرسرعت تهران به قم اشاره کرد و افزود: در مورد این موضوع بحث های زیادی شده ولی هنوز بودجه ای برای آن در نظر گرفته نشده هر چند که یک ارزیابی هایی شده که انشاء الله این موضوع هم دراین سفر رهبری مورد توجه قرار گیرد.
 
لاریجانی توسعه اطراف حرم، ایجاد فرودگاه، توجه به توسعه صنعتی قم و بخش کشاورزی و دامپروری را از دیگر نیازهای این استان اعلام کرد.
کد خبر 1175578

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha