۱ آبان ۱۳۸۹، ۱۱:۴۵

نوعی اقدم خبر داد:

توافق وزارت راه برای فاینانس راه آهن مهاباد - ارومیه

توافق وزارت راه برای فاینانس راه آهن مهاباد - ارومیه

ارومیه - خبرگزاری مهر: معاون پارلمانی و حقوقی وزیر راه و ترابری گفت: برای ادامه پروژه راه آهن مهاباد به ارومیه، وزارت راه و ترابری با یک شرکت برای فاینانس داخلی به توافق رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر در سلماس، حسن نوعی اقدم صبح پنجشنبه در حاشیه بازدید از پروژه های راهسازی سلماس افزود: وزارت راه در این راستا با مشارکت با نک ملی با شرکت تراولس که فاینانس داخلی بوده به توافق رسیده، که در مسیر مهاباد به ارومیه سرمایه گذاری های لازم برای اجرای این پروژه انجام دهد.

وی با اشاره به آماده بهره برداری شدن قطعه اول پروژه راه آهن مراغه - ارومیه تا میاندوآب تا آبان ماه امسال، بیان داشت: کمبود اعتبارات را مهمترین علت تاخیر در اجرای این پروژه مهم ملی بود.

معاون امور مجلس و هماهنگی استانهای وزیر راه و ترابری بر اهمیت اتصال راه آهن مراغه - میاندوآب به راه آهن سراسری و از آنجا به ارومیه با گذشتن از مهاباد و نقده و اتمام این پروژه در سریعترین زمان ممکن تاکید کرد.

نوعی اقدم در ادامه بیان داشت: امسال 420 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی وزارت راه و ترابری برای آسفالت راه های روستایی آذربایجان غربی اختصاص یافته است.

320 کیلومتر بزرگراه در آذربایجان غربی ایجاد می شود

وی در خصوص پروژه های راهسازی در آذربایجان غربی نیز گفت: هم اکنون 320 کیلومتر بزرگراه در این استان در دست احداث است که تا سه سال آینده به بهره برداری می رسند.

نماینده مردم سلماس در مجلس نیز در جریان این بازدید گفت: بزرگراه سلماس به صوفیان و باند دوم محور سلماس به ارومیه تا پایان سالجاری به بهره برداری می رسد و در این زمینه هیچ مشکل اعتباری وجود ندارد.

علی اکبر آقایی افزود:عملیات اجرایی بزرگراه سلماس به خوی و ایواغلی نیز بزودی در ردیف اجرایی قرار می گیرد.

شهرستان سلماس با 185 هزار نفر جمعیت در 90 کیلومتری مرکز استان واقع شده که خط آهن ارتباطی ایران به ترکیه از 15 کیلومتری این شهرستان می گذرد.

ضریب نفوذ شبکه ریلی در یک کشور، شاخص مهمی از توسعه اقتصادی بوده، ولی با وجود قدمت 80ساله راه‌آهن در کشورمان، این زیر ساخت مهم توسعه اقتصادی و ترانزیتی در آذربایجان غربی از ضریب نفوذ کمتری برخوردار است.

اجرای طرح راه ‌آهن ارومیه - مراغه در سال 1380آغاز شده و این در حالی است که اجرای این طرح، غیر از مسیر بین شهرستانهای میاندوآب و مراغه، با گذشت 9 سال پیشرفت مطلوبی ندارد و نبود اعتبار کافی عامل اصلی در کندی عملیات اجرای آن عنوان می شود.

پیش ‌بینی ها حاکی از بهره‌برداری از طرح راه‌آهن ارومیه - مراغه در سال 1390 بود اما کمتر از یک‌ سال مانده به زمان پیش‌ بینی شده، طرح مذکور تنها تا شهرستان میاندوآب اجرایی شده است.

طرح راه آهن ارومیه - مراغه به طول 184 کیلومتر در پنج قطعه دردست اجرا بوده که به گفته کارشناسان شرکت توسعه بنادر و زیرساخت های بنادر، در حال حاضر مجموع قطعه های بعدی پروژه راه آهن مراغه - ارومیه از 57 درصد پیشرفت اجرایی برخوردار است و تاکنون برای اجرای این طرح 890 میلیارد ریال هزینه شده است.

کد خبر 1176289

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha