به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، علیرضا نوین پیش از ظهر شنبه در مراسم معارفه مدیر عامل جدید سازمان پارکهای شهرداری تبریز افزود: جنگل کاری ارتفاعات عون بن علی به میزان 130 هکتار، احداث 30 پارک و بوستان محله ای، برنامه ریزی برای توسعه پارک دو هزار هکتاری کوهستان با کاشت 150 هکتار اولیه، توسعه چهار برابری پارک ائل گلی، احیای باغات لاله و لواسان و چای کنار و پارک بزرگ، زیربنایی ترین طرح های حوزه فضای سبز تبریز است.
وی خاطر نشان کرد: این حجم خدمات توانسته است سرانه فضای سبز شهر تبریز در سال 84، هفت متر مربع بود، به 12.5متر مربع در حال حاضر افزایش دهد.
نوین با اشاره به اهمیت فضای سبز و توسعه آن در افزایش نشاط اجتماعی و زیبایی شهر، گفت: با وجود رشد شهرنشینی و افزایش جمعیت شهری طی چند دهه اخیر، شهرداری تبریز در پنچ سال گذشته در ایجاد، نگهداری و توسعه فضای سبز اقدامات چشمگیری انجام داده است.
نوین افزود: در راستای این اقدامات شهرداری تبریز با وجود تخریب باغات و فضای سبز شهری، در کنار جبران خلاهای موجود، روند افزایش فضای سبز شهرداری را تسریع داده است.
وی همچنین با اشاره به تدوین طرح جامع فضای سبز شهر تبریز گفت: این طرح با محوریت و شعار شهر سبز، از سال 1385 در دستور کار شهرداری قرار گرفته و در غالب این طرح تلاش برای احیای باغات تبریز، اجرای برنامه های زیست محیطی و توسعه فضای سبز آغاز شده است.
علیرضا نوین در ادامه، با اشاره به اعتبارات هزینه شده در حوزه فضای سبز تبریز طی چهار سال گذشته، از هزینه کرد 800 میلیارد ریال در این حوزه طی این مدت خبرداد و خاطر نشان کرد: این اعتبارات نقش قابل توجهی در افزایش کمی و کیفی فضای سبز تبریز داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام یافته برای افزایش کیفی فضای سبز گفت: توسعه شبکه آب خام، خرید و تملک چندین حلقه چاه آب زیرزمینی، اجرای طرح صیانت از فضای سبز، برخورد قانونی و قاطع با عاملان قطع اشجار، به حداقل رساندن طرح های تغییر کاربری فضای سبز در کمیسیون ماده پنچ، تلاش برای افزایش ضریب ایمنی پارکها، اجرای طرح های استقبال از بهار و کاشت یک میلیون درخت در فضاهای خالی شهر، ساماندهی امور پیمانکاران، تقویت، نظارت و کنترل های مدیریتی و نهادینه کردن دانش مدیریت فضای سبز شهری از جمله اقدامات انجام یافته در راستای توسعه کیفی فضای سبز تبریز است.
نوین همچنین تلاش برای توسعه پارکهای محله ای، تداوم برخورد با عاملان قطع اشجار، فعال سازی ستاد راهبردی فضای سبز شهری، توجه به امر سرمایه گذاری، آموزش شهروندان برای صیانت از فضای سبز، تملک کامل پارک ائل گلی،تسریع روند آماده سازی شهرک امن، تلاش برای تحقق سرانه 15 متری فضای سبز در پایان برنامه 90، همکاری با NGO ها و تشکل های زیست محیطی و برنامه ریزی و مدیریت کلان در بخش طراحی، ایجاد، توسعه و نگهداری فضای سبز را از مهمترین اولویت های کاری مدیرعامل جدید این سازمان دانست و خواستار توجه وی به این امور شد.
تغییر نگرش در مدیریت تبریز موجب توسعه شده است
در ادامه این نشست مدیرعامل جدید سازمان پارکها و فضای سبز تبریز گفت: تغییر نگرش در مدیریت کلانشهر تبریز موجب رشد و توسعه این شهر شده است.
عبداله تقیپور تداوم فعالیتها در زمینه توسعه و گسترش محیط سبز تبریز خبر داد و اظهار داشت: سیستم مدیرتی سنتی جوابگوی نیازهای امروز بشری نیست و این امر در شهرداری تبریز رعایت شده است.
تقیپور تصریح کرد: کسانی که دست رد به سینه تحول و تمرکززدایی زدهاند در زمینه مسائل مدیریتی موفق نخواهند بود.
وی با اشاره به سیستم مدیریتی در سازمان پارکها و فضای سبز شهر تبریز ادامه داد: مدیریت تحولگرا و تفکرات نوین در این سازمان موجب تحولات مثبت و سازنده بوده است.
مدیر عامل جدید سازمان پارکها و فضای سبز تبریز با اشاره به جایگاه برجسته درخت و فضای سبز در آیات قرآنی گفت: در حقیقت این امر رسالتی بزرگ است و تلاش میشود تا با توسعه فضای سبز زمینه خدمت به همشهریان فراهم شود.
پیش از این، مسعود برزگر جلالی، مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تبریز بود.
نظر شما