به گزارش خبرنگار مهر، جهانگیر پرهمت امروز یکشنبه در مراسم رونمایی از 4 دستاورد تحقیقاتی کشاورزی که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، افزود: کشاورزی در کشور ما به دلیل ابعاد کوچک، خرد بودن اراضی و سنتی بودن از سوی کشاورزان با مقاومت روبرو می شود.
پرهمت تصریح کرد: بخش کشاورزی در چند سال گذشته با بحرانهای اساسی مانند پدیده کشند قرمز، تب برفکی، بیماری لک سفید میگو و زنگ زرد و سیاه گندم و خشکسالی های پی در پی روبرو بوده است که در برخی از اینها ردپای بیوتروریسم دیده می شود.
وی افزود: با وجود این مشکلات، در سال 88 نزدیک به 8 هزار پروژه تحقیقاتی، دهها هزار پروژه آموزشی اجرا و در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای هر رقم زراعی حدود 12 سال و باغی بیش از 20 سال کار تحقیقاتی منسجم نیاز است.
پرهمت با اشاره به معرفی 18 رقم جدید زراعی و باغی در سال گذشته، افزود: برای تولید این ارقام تحقیقات کشاورزی در زمینه زیرساختها، بانک ژن نیازمند است که الان این تحقیقات یکپارچه شده و به دستاوردهای زیادی هم دست یافته است.
وی درباره دستاوردهای تحقیقاتی کشاورزی اظهار داشت: شناسایی و ثبت ارقام DNA پسته و ردیابی آن، رقم جدید نارنگی با نام یاشار، طراحی و ساخت دستگاه همزن رتیواتر و دو رقم گندم اروم و زارع دستاوردهایی است که امروز رونمایی شد.
رئیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: این رقم جدید نارنگی در فصل اردیبهشت ماه به برداشت می رسد و به دلیل ویژگیهای صنعتی می تواند در صنایع تبدیلی و تکمیلی مورد استفاده قرار گیرد، همچنین دستگاه همزن رتیواتر که در کشت شالیزارهای برنج مورد استفاده قرار می گیرد، نمونه خارجی ندارد و قابل تنظیم بر اساس خاک و آب در شالیزارها است.
پرهمت دو رقم گندم زارع و اروم را ویژه مناطق سردسیری معرفی کرد و افزود: با توجه به نیاز کشور به تنوع ارقام گندم می توان با افزایش تولید بخش زیادی از نیاز کشور را تامین کند.
نظر شما