به گزارش خبرنگار مهر در ماکو، علی یرلی کایا بعد از ظهر یکشنبه در نشست مشترک کمیته فرعی و امنیتی ایران و ترکیه افزود: تعاملات، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایران و ترکیه روز به روز در حال افزایش است.
وی در ادامه با اشاره به سابقه طولانی دوستی دولت و ملت جمهوری اسلامی و ترکیه از تلاشهای مرزبانان و مسئولان جمهوری اسلامی ایران برای پایداری آرامش و امنیت در مرزها با کشور ترکیه تقدیر کرد.
فرماندار شهرستان ماکو و رئیس هیئت ایرانی نیز در این نشست ضمن ارزیابی مثبت از برگزاری نشستهای مشترک مابین ایران و ترکیه در شمال غرب کشور، از ترکیه به عنوان کشور دوست و برادر یاد کرد و گفت: افزایش مبادلات تجاری، اقتصادی و سیاسی در هر سال بین دو کشور نشان از دوستی دیرینه دولت و ملت ایران با ترکیه است.
حمید احمدیان با اشاره به وجود صدها کیلومتر مرز مشترک در شمال غرب کشور، گمرک بازرگان و تردد روزانه صدها خودرو از این گمرک، افزود: لازم است مقامات استانهای همجوار در کشور با برنامه ریزیهای مناسب و مطمئن جهت تردد سهل و آسان ساکنان دو سوی مرز تلاش کنند.
وی از هیئتهای ترک برای سرمایهگذاری در زمینههای صنعتی، توریستی و گردشگری در شهرستان ماکو دعوت کرد.
در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر در زمینه مسائل مرزی و امنیتی، برای جلوگیری از ایجاد صفهای طولانی خودروها در دو طرف مرز و تردد روزانه 400 خودرو، ساماندهی بازارچه ساری سو و افزایش فعالیتهای این بازارچه از سوی دو طرف تصمیماتی اتخاذ شد.
نشست مشترک کمیته فرعی و امنیتی ایران و ترکیه با حضور فرمانداران شهرستانهای ماکو و چالدران و والیان استانهای آغری و ایغدیر ترکیه در فرمانداری ماکو برگزار شد.
جمهوری اسلامی ایران از طریق استان آذربایجان غربی در محدوده شهرهای ماکو، چالداران، سلماس، خوی و ارومیه با کشور ترکیه 340 کیلومتر مرز مشترک دارد.
نظر شما