۳ آبان ۱۳۸۹، ۹:۵۲

مناطق نمونه گردشگری، فرصتی برای توسعه همدان

مناطق نمونه گردشگری، فرصتی برای توسعه همدان

همدان - خبرگزاری مهر: در سفرهای استانی دولت نهم بود که انتخاب مناطق نمونه گردشگری در هر استان مورد توجه قرار گرفت و طرح جدید موجب مطرح شدن هر چه بیشتر مناطق دارای قابلیت جذب گردشگر در استان‌ها شد.

به گزارش خبرنگار مهر در همدان، استان همدان نیز از غافله استان‌های دارای مناطق نمونه گردشگری و روستاهای هدف گردشگری عقب نماند و در دور اول و دوم سفرهای هیئت دولت به استان همدان، 27 منطقه نمونه گردشگری در این استان به تصویب هیئت وزیران رسید.

در دور اول سفر رئیس جمهور به استان همدان شش منطقه گردشگری شناسایی شد که دو مورد از این مناطق، منطقه علیصدر و گاماسیاب نهاوند به عنوان مناطق نمونه بین المللی و تپه نوشیجان، شهر لالجین، سرکان و راه حیدره به امامزاده محسن به عنوان مناطق نمونه مطرح شد.

در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان همدان نیز 21 منطقه گردشگری شناسایی و به تصویب هیئت دولت رسید که این مناطق تپه ابوذر نهاوند ،تپه قلندر تویسرکان، ملهمدره و پیر سلمان اسدآباد، وهنان بهار، اکباتان همدان، حوزه سد کلان ملایر، لشکردر ملایر و بقرانی رزن را شامل می شود.

و اما منطقه نمونه گردشگری محدوده‌ ای است که به دلیل وجود جاذبه‌های مهم گردشگری و پتانسیل‌های توسعه، قابلیت احداث مجموعه‌ای از تاسیسات گردشگری را برای ارائه تمام خدمات و کالاهای مورد نیاز گردشگران داراست.

در این مناطق خدمات اقامتی، پذیرایی، تفریحی، فرهنگی، ورزشی و ... در یک مکان واحد در نظر گرفته می شود و در مجموع این مناطق فرصتی مناسب و منحصر به فرد برای سرمایه گذاری به شمار می روند.

گذری بر اتفاقات رخ داده در اقصی نقاط دنیا موید این واقعیت است که ابعاد گسترده صنعت گردشگری از نظر تولید، اشتغال و ایجاد درآمد در کشورهای توسعه یافته مورد توجه بوده و از چند دهه پیش توسعه این صنعت قوت گرفته است.

در این میان استان همدان به علت داشتن پتانسیل‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی، همواره مورد توجه گردشگران نقاط مختلف دنیا قرار داشته است که این عامل شرایط مساعدی را برای بهره برداری و توسعه زیرساخت‌های گردشگری فراهم می‌سازد.

مطالعه 11 روستای هدف گردشگری در همدان

در همین خصوص رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان از مطالعه 11 روستای هدف گردشگری این استان خبر داد.

اسدالله بیات اظهار داشت: در حوزه شهرستان‌های رزن، تویسرکان، ملایر و نهاوند مطالعه طرح‌های تفضیلی صورت گرفته که به موازات آن انجام طرح مطالعاتی و امکان‌سنجی 27 منطقه نمونه گردشگری از جمله فعالیت‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در سال‌های اخیر بوده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی همدان خاطرنشان کرد: احداث کمپینگ‌های گردشگری در استان همدان و دیگر پروژه‌های به اجرا درآمده میراث فرهنگی استان توجه خاصی را به خود جذب کرده است.

وی ادامه داد: تأمین زیرساخت‌ مناطق نمونه گردشگری استان همدان نیز برنامه‌های دیگری است که از آن جمله می‌توان به احداث راه دسترسی حیدره، احداث راه دسترسی منطقه گردشگری سامن، احداث راه دسترسی منطقه گردشگری علیصدر، تأمین برق منطقه نمونه گردشگری گاماسیاب و همچنین اجرای محوطه‌سازی سراب گیان نهاوند اشاره کرد.

بیات خاطرنشان کرد: در صورت شناسایی فرصت‌های گردشگری در استان همدان آینده‌ای شاخص در راستای رشد اقتصادی استان رقم خواهد خورد.

وی در مورد افزایش دفاتر خدمات مسافرتی در استان همدان نیز اطلاعاتی را عنوان کرد و تبدیل شدن 9 دفتر خدمات مسافرتی به 21 دفتر خدمات مسافرتی را از برنامه‌های انجام شده سازمان در سال ‌جاری دانست.

***

آنچه مسلم است اینکه بر اساس ماده هشت قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای جلب سرمایه گذاران داخلی و خارجی، ایجاد تاسیسات زیر بنایی و ایرانگردی و جهانگردی و ارایه خدمات مناسب به جهانگردان، دولت می‌تواند در مناطق مستعد کشور و قطب‌های گردشگری با تاکید بر مناطق کمتر توسعه یافته به متقاضی بخش غیردولتی اجازه تاسیس مناطق نمونه گردشگری را بدهد.

در همین راستا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موظف است که پس از پایان مطالعات طرح جامع در مناطق نمونه گردشگری به ایجاد زیرساخت‌ها از جمله ایجاد راه، آب، برق و گاز برای حضور بخش خصوصی اقدام کند.

با این تفاسیر، همدان با دارا بودن بیش از هزار و 500 جاذبه تاریخی و طبیعی می تواند قطب پذیرش گردشگر در کشور باشد که این مهم در توجه به مناطق ویژه گردشگری محقق می شود.

کد خبر 1177671

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha