به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به بوشهر، علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ظهر امروز سه شنبه بعد از آغاز عملیات انتقال سوخت به قلب رآکتور نیروگاه بوشهر در نشستی خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار اعزامی مهر پیرامون ادعاهای برخی رسانه های عربی مبنی بر بیمه نبودن نیروگاه بوشهر در برابر زلزله تصریح کرد: نیروگاه هسته ای بوشهر یکی از استثنایی ترین نیروگاه هایی است که ساخته شده و واقعا مشکلی ندارد.
وی با بیان اینکه نیروگاه بوشهر به طور ذاتی ایمن است ، خاطر نشان کرد: علاوه بر این ایمنی ذاتی پیش بینی هایی نیز فراتر از طراحی ذاتی مد نظر قرار گرفته است.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: هم کارشناسان و مسئولان نظام ایمنی دقت نظر کافی داشته اند و هم کارشناسان روسی توجه ویژه ای به این موضوع داشته اند و کار فراوانی صورت گرفته است.
وی افزود : بالاتر از اینها آژانس هم در این فرآیند سهیم است و نیروگاه بوشهر در 3 مرحله مورد بررسی از لحاظ ایمنی قرار گرفته است.
صالحی یادآور شد: اینکه برخی همسایگان نگرانی داشته باشند باید گفت ما بیشتر از آنان نگران خودمان هستیم و ما حتما به فکر مردم خود هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مقداری از این نگرانی ها ممکن است منبعث از بی اطلاعی باشد که در این صورت ما اطلاع رسانی می کنیم از این گذشته می توانند از آژانس بپرسند برخی از این کشورها عضو آژانس هستند و اگر شک و تردیدی دارند می توانند از آژانس سئوال کنند.
وی در عین حال تاکید کرد: اگر این اظهارات از سر آگاهی مطرح می شود مجبوریم بگوییم صبغه سیاسی دارد و امیدواریم مسائل سیاسی با مسائل فنی قاطی نشود، چون خود این کشورها هم می خواهند نیروگاه هسته ای بسازند و اگر از این اظهارات داشته باشند ما هم می توانیم نسبت به احداث نیروگاه ها اعتراض کنیم.
صالحی از کارشناسان و صاحبنظران کشورهای منطقه دعوت کرد که برای بازدید از نیروگاه اتمی بوشهر و اطلاع از استانداردهای ایمنی آن به ایران سفر کنند و گفت: اگر ابهامی داشته باشند ما آمادگی پاسخگویی داریم و هیچ چیز در ایران مکتوم و مخفی نیست.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص مذاکرات 1+5 و تبادل سوخت با یادآوری اینکه موضوع 1+5 در اختیار شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه است، در خصوص مذاکرات تبادل سوخت، عنوان کرد: تا امروز ما پاسخ رسمی دریافت نکرده ایم.
وی ادامه داد : پاسخ ها یا رسانه ای یا شفاهی بوده است مثلا با کشورهایی که جلسه داشته ایم این آمادگی اعلام شده است، اما برای شکل گیری مذاکرات باید پاسخ رسمی و مکتوب نیز وجود داشته باشد تا بتوان تاریخ و محل مذاکرات که البته آژانس است اعلام شود و تا امروز ما نمی توانیم تاریخی اعلام کنیم.
معاون رئیس جمهور به سفر یوکی آمانو به روسیه اشاره کرد و گفت: مدیر کل آژانس به شدت به دنبال آن است که جلسه تبادل سوخت هر چه زودتر انجام شود، لذا باید گفت که آژانس از این موضوع استقبال می کند و آمانو در روسیه به سر می برد و احتمالا برای رایزنی در این موضوع نیز برنامه ای دارد.
نظر شما