۵ آبان ۱۳۸۹، ۹:۱۲

مهر گزارش می دهد/

فراربیمه‌ها‌ از پوشش بیماریهای خاص/ داروی گرانقیمت کمر بیماران را شکست

فراربیمه‌ها‌ از پوشش بیماریهای خاص/ داروی گرانقیمت کمر بیماران را شکست

ناکارآمدی بیمه ها در پوشش داروهای گرانقیمت سبب شده پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت بیشتر از سهم دولت باشد به طوری که بسیاری از بیمارانی که به بیماریهایی همچون "ام اس" تالاسمی، هموفیلی، پیوند کلیه و دیالیز مبتلا هستند توانایی پرداخت هزینه های درمان و دارو را ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، سازمانهای بیمه گر در زمینه پوشش داروهای جدید و گران قیمت که وارد بازار دارویی دنیا می شود چندان قوی عمل نمی کنند و همچنان اقلام دارویی را پوشش می دهند که شاید تهیه آنها به قیمت آزاد تفاوت چندانی با قیمت بیمه ای آن داروها نداشته باشد.  این در حالی است که پیشرفت علم در دنیای امروز باعث شده هر روز شاهد ساخت و تولید داروهایی باشیم که علاوه بر اینکه تاثیر درمانی آنها بیشتر از داروهای قدیمی است، عارضه های کمتری برای بیمار دارد.

دکتر سید شهاب الدین صدر، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ناکارآمدی سازمانهای بیمه ‌گر باعث شده بار هزینه ‌های درمانی بر دوش مردم تحمیل ‌شود. از این رو هر سال به جای کاهش سهم مردم از هزینه‌های درمانی شاهد افزایش آن تا حداکثر 60 درصد بوده‌ایم. این در شرایطی است که بر اساس سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری سهم مردم در پرداخت هزینه‌های درمانی باید تا پایان برنامه پنجم به 30 درصد برسد.

وی با تاکید بر اینکه نظام سلامت در هیچ جای دنیا برای مردم هزینه بر نیست، از سیستم بودجه ریزی در کشور در رابطه با نظام سلامت انتقاد کرد و گفت: سهم سلامت در کشور ما از درآمد خالص ملی بسیار کم است و از شاخصها و اهداف محقق شده فاصله بسیاری دارد. تمام بودجه ای که برای سلامت در نظر گرفته می شود چیزی حدود 10 هزار میلیارد تومان است که این بودجه در برابر نیازها و مشکلات حوزه سلامت بسیار ناچیز است.

با توجه به اینکه همه داروها تحت پوشش بیمه‌ای قرار ندارند، در حال حاضر بیش از 50 درصد قیمت متوسط دارو را مردم پرداخت می‌کنند که برای پایین آوردن سطح هزینه‌های بیماران بیمه‌ها باید همه اقلام دارویی ضروری را تحت پوشش قرار دهند.

متاسفانه بیمه‌ها در کشور نگاه تجاری دارند در حالی که نباید صرفا با نگرش اقتصادی و تجاری به حوزه سلامت و بهداشت و درمان نگاه کنند. در حال حاضر وجود چنین دیدگاهی باعث شد هزینه‌های دارو به عنوان یک مشکل و یک معضل برای بیمار مطرح شود. حال اینکه 95 درصد از داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود ولی عمدتا بیمه‌ها همه اقلام دارویی ضروری و مورد نیاز بیماران را تحت پوشش قرار نمی‌دهند. به طوری که مردم در مقابل پرداخت قیمت داروهای مورد نیاز خود تحت فشار زیادی قرار گرفته‌اند که بیمه‌ها باید این بار را از دوش مردم بردارند.

مشتری مداری و توجه به رفاه حال مردم از رسالتهای اصلی بیمه ‌ها است. در واقع صنعت بیمه و علم بیمه‌ گری باید "مشتری مداری" و رفاه حال مردم و بیماران را سرلوحه کار خود قرار دهد. لذا، با توجه به ناکارآمدی بیمه‌ ها در حوزه سلامت ضروری است دولت حمایت و پشتیبانی لازم را از اعتبارات بیمه‌ ها داشته باشد.

دکتر سعید شاه بیگی، متخصص مغز و اعصاب با انتقاد از بیمه ها به دلیل پوشش ندادن داروهای گرانقیمت بیماران ام اس گفت: هر عدد آمپول "تای سابری" برای مصرف یکماه بیمار ام اس در اروپا 2800 یورو قیمت دارد که وقتی به ایران برسد حدود 5 میلیون تومان تمام می شود و تنها تعداد کمی از بیماران توانایی مالی تهیه آن را دارند.

بر همین اساس می توان چنین ارزیابی کرد که یک بیمار ام اس برای تهیه 12 عدد آمپول تای سابری که می بایست هر ماه یک آمپول تزریق کند، حداقل 60 میلیون تومان بپردازد که بررسیها نشان می دهد تنها تعداد اندکی از هزاران بیمار ام اس در کشور توانایی خرید این آمپول را دارند.

البته این مشکلات تنها شامل بیماران ام اس نیست بلکه سایر بیماران خاص و سرطانی نیز با چنین مشکلاتی مواجه اند. در واقع، آن دسته از بیماران مشکل تهیه داروهای گران قیمت را دارند که می بایست تا پایان عمرشان دارو بخورند و گریزی از این کار نیست. بیمار دیالیزی، پیوندی، تالاسمی، هموفیلی و... از جمله بیمارانی هستند که هر روز با داروهای جدیدی مواجه می شوند که مصرف آنها می توانند اثرات درمانی بهتری داشته باشد اما به واسطه گران بودن قیمت آنها، امکان تهیه این قبیل داروها را ندارند.

مصطفی قاسمی،رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی با اعلام اینکه اگر بیمار پیوند کلیه دچار پس زدگی کلیه شود هزینه بستری او حداقل دو تا 10 میلیون می شود افزود: این قبیل بیماران برای جلوگیری از پس زدگی کلیه می بایست قرصی را مصرف کنند که هر عدد آن 38 هزار و 500 تومان است و حداقل 200 عدد از این قرص باید در مدت یک ماه مصرف شود که هزینه آن 7 میلیون و 600 هزار تومان می شود.

در هر حال آنچه را می توان از وضعیت صندوقهای بیمه ای در کشور استنباط کرد این است که بیمه ها به دلیل کمبود بودجه و اعتبارات و همچنین نگاه تجاری که به حوزه سلامت دارند، نتوانسته اند در حمایت از بیمه شدگان موفق عمل کنند و در نتیجه هزینه های زیادی را به مردم تحمیل کرده اند.

کد خبر 1178929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha