وبه گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی ایزدی افزود: چون مراکز ارائه کننده این گواهینامه ها چنین مدارکی را به سختی به کشورهای اسلامی از جمله ایران میدهند باید با همکاری کشورهای اسلامی گواهینامه مراکز مراقبتهای پزشکی کشورهای اسلامی تعریف شود.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله گفت: بر اساس ضوابط سازمانهای بینالمللی بیمارستانها و مراکز پزشکی کشورها از سالهای آینده فقط در صورت داشتن گواهینامههای معتبر بینالمللی میتوانند نسبت به جذب توریست درمانی و بیمار خارجی اقدام کنند و از آنجا که تاکنون هیچیک از مراکز مراقبتهای پزشکی و توابخشی ایران نتوانستهاند چنین مدارکی را اخذ کند، در آینده در این زمینه دچار مشکلات بیشتری میشویم بنابراین باید از هم اکنون برای پیشگیری از این مشکلات اقدام کنیم.
ایزدی افزود: ایران نیز با توجه به پزشکان سرآمدی که دارد و نیز با توجه به ظرفیت عظیم و مغفول طب سنتی ایرانی و با وجود مراکز مختلف آب درمانی و اقلیمهای متنوع کشور که بسیاری از آنها در دنیا منحصر به فرد هستند میتواند در عرصه گردشگری سلامت حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد اما به علل مختلف تاکنون هیچ کار علمی و پژوهشی مناسبی در این زمینه انجام نشده است.
رئیس مرکز بینالمللی طب مسافرتی ایران ادامه داد: مهمترین علت ضعف ما در عرصه گردشگری سلامت این است که نگاه ملی نداریم و هر فرد یا مسئول دستگاهی فقط به منافع فردی و دستگاه خود فکر میکند و این خودشیفتگی در تمام دستگاههای دستاندرکار در عرصه گردشگری سلامت از جمله متولیان سلامت، گردشگری و دیپلماسی و همچنین مراکز غیر دولتی پزشکی وجود دارد و باعث شده در این عرصه نتوانستیم موفقیت چندانی به دست آوریم.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله گفت: از طرفی بیمارستانها و مراکز مراقبتهای پزشکی که امکان جذب بیمار خارجی را دارند. هیچکدام استانداردهای بینالمللی توریسم درمانی را رعایت نمیکنند و هیچ بیمارستانی در کشور گواهینامههای بینالمللی جذب بیمار خارجی را ندارد. علت آن هم این است که وقتی میبینید با همین وضع موجود بیمار ایرانی را دارند و از بیمار ایرانی پول خوب میگیرند چه لزومی دارد برای فعالیت در عرصه توریسم درمانی هزینه بیشتری را متقبل شود.
نظر شما