۵ آبان ۱۳۸۹، ۱۳:۰۷

تازه ترین راهکارها برای مدیریت واردات محصولات کشاورزی

در دیدار وزیر جهاد کشاورزی و رئیس کل گمرک ایران، راهکارهای موثر در مورد مدیریت واردات محصولات کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصمیماتی در این زمینه اتخاذ شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، صادق خلیلیان در جلسه بررسی راهکارهای مدیریت واردات محصولات کشاورزی، واردات نامناسب و بی موقع کالاهای کشاورزی به خصوص مواد غذایی را در فصل برداشت موجب وارد شدن لطمه به تولیدات داخلی دانست و بر لزوم برنامه ریزی مناسب برای واردات اقلام کشاورزی در خارج از فصل برداشت تاکید کرد.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: هزینه تمام شده محصولات زراعی و باغی در ایران در مقایسه با بسیاری از کشورها پایین است، اما متاسفانه به علت مشکلات موجود در چرخه توزیع و عرضه، قیمت ها در بازار به شکل بی رویه افزایش پیدا می کند که برای رفع این مشکل باید موانع موجود در مسیر تولیدکننده و مصرف کننده حذف شود.

وی تاکید کرد: ما در بخش کشاورزی ظرفیت های زیادی داریم و بخش اعظم نیازای مردم را از داخل کشور تامین می کنیم.

 اردشیرمحمدی، رئیس کل گمرک ایران نیز با اشاره به تعامل مطلوب گمرک و وزارت جهاد کشاورزی به ویژه در ارتباط با قرنطینه و تطابق اقلام وارداتی و صادراتی بخش کشاورزی با استانداردهای تعیین شده، اظهار داشت: گمرکات کشور در صورت دریافت مجوزهای صادر شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی، در سریع ترین زمان ممکن نسبت به ترخیص محصولات و نهاده های این بخش اقدام می کنند.

وی افزود: کارکنان گمرک در مورد حساسیت کالاهای بخش کشاورزی به خصوص اقلام فسادپذیر کاملا توجیه هستند.

رئیس کل گمرک ایران با تاکید بر اینکه محدودیت اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص واردات شماری از کالاهای این بخش بلافاصله به گمرکات اجرایی اعلام شد، افزود: به دلیل حساسیت موجود و فسادپذیری کالاهای کشاورزی، گمرکات کشور آمادگی دارند حتی در روزهای تعطیل و خارج از ساعت اداری، تشریفات گمرکی صادرات و واردات اقلام کشاورزی را انجام دهند، کما اینکه تاکنون نیز بر همین منوال عمل شده است.

محمدی اظهار داشت: به منظور تسریع در انجام امور گمرکی محصولات صادراتی بخش کشاورزی از جمله گل و گیاه، گمرکات مرزی مجاز به انجام تشریفات گمرکی این محصولات شده اند و علاوه بر آن، گمرکات مراکزاستانها نیز در اسرع وقت نسبت به انجام درخواست صادرکنندگان اقدام می کنند.

وی افزود: در مورد صادرات پسته نیز تسهیلات مشابهی از سوی گمرک در نظر گرفته شده و با تعیین گمرکات اختصاصی، تلاش می کنیم تا شاخص های لازم رعایت شود.

معاون وزیر اقتصاد گفت: گمرک برای ترخیص کالاهای صادراتی نه تنها هیچ هزینه ای ازصادرکنندگان دریافت نمی کند بلکه می کوشد تا تسهیلات بیشتری را در اختیار آنها قرار دهد.

نحوه نظارت و کنترل محصولات کشاورزی وارداتی در مبادی گمرکی، تسریع در فرایند قرنطینه و تشریفات ترخیص محصولات زراعی وارداتی و صادراتی در مرزهای گمرکی، تعیین و معرفی کارشناسان خبره از سوی وزارت جهاد کشاورزی و گمرک ایران برای بررسی و رفع سریع مشکلات و فراهم کردن شرایط لازم برای حمایت از تولیدات داخلی از جمله راهکارهایی بود که در این جلسه برای بهبود مدیریت واردات کالاهای کشاورزی مطرح شد.

کد خبر 1179556

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha