احمد خلیلی فرد، استاد دانشگاه و یکی از سه هنرمند ایرانی که در رشته نقاشی در اکسپوی شانگهای حضور یافت، در مورد نتیجه حضور خود در چین به خبرنگار مهر گفت: یکی از روزهایی که در کنسولگری ایران در شانگهای حضور داشتم، به صورت تصادفی با یکی از نقاشان چینی برخورد کردم.
وی افزود: او فردی بسیار متواضع و آرام بود. وقتی متوجه شد من مدیر گروه هنر دانشگاه سوره هستم، نسبت به برگزاری نمایشگاه های مشترک ابراز علاقه کرد. به دنبال صحبتهایی که با یکدیگر داشتیم، به صورت لفظی توافق کردیم به انتخاب من نمایشگاهی از آثار دانشجویان و بعدا نمایشگاه های دیگری از هنرمندان ایرانی در ایران برگزار شود.
خلیلی فرد عنوان کرد: این نقاش از اینکه نمایشگاهی از آثار هنرمندان این کشور در ایران برپا شود، استقبال کرد و حتی قرار شد مبادله دانشجو و استاد نیز انجام دهیم.
وی با بیان اینکه مشغول مذاکره برای انجام مراحل اداری این کار است، ابراز کرد: مدیر امور هنرهای تجسمی (محمود شالویی) از این موضوع استقبال کرده است و این روزها به دنبال کارهای اجرایی هستیم تا موافقتهای صورت گرفته به صورت مکتوب منعقد شود.
خلیلی فرد همچنین در مورد غرفه ایران در اکسپوی شانگهای ابراز کرد: ایران یک پاوین داشت که جنبه های مختف فرهنگ و هنر ایران را نشان می داد و در مقایسه با غرفه دیگر کشورها ساده بود. من به همراه مصطفی آقامیری و احمد پیله چی کارگاههایی را در هشت روزی که در چین بودیم، برگزار کردیم.
وی سپس به این کارگاه ها اشاره کرد: من در این کارگاه پرتره می کشیدم اما نکته جالب این بود که صف طولانی از چینیها در مقابل غرفه برای کشیدن پرتره شان بود به شکلی که حق انتخاب از میان افراد برایم وجود نداشت. بیشتر آنها افراد مطیعی بودند که بنظر می رسید هرجا صفی از انسانها تشکیل می شد در آن می ایستادند و برای همین در تمام مدت مشغول پرتره کشیدن بودم.
نظر شما