به گزارش خبرنگار مهر در بابل، اسماعیل محمد زاده صبح جمعه در مراسم افتتاح طرح پیشگیری از تنبلی چشم کودکان سه تا شش سال شهرستان بابل اظهار داشت: این بیماری ممکن است به دو صورت کودکان را تهدید کند.
وی تصریح کرد: کودکان به این بیماری به دو صورت اکتسابی و یا مادرزادی قبل از 10 سالگی مبتلا میشوند که با تشخیص درست و به موقع با معاینه ساده میتوان جلوی این بیماری را در قبل از 10 سالگی گرفت.
محمدزاده بیان داشت: از آن جایی که ساختار چشم در سه سال اول زندگی خیلی سریع شکل میگیرد و تا سن 10 سالگی ساختار چشم کامل میشود باید این نوع بیماری در دوران قبل از 10 سالگی مورد توجه قرار گیرد زیرا بعد از 10 سالگی این بیماری غیرقابل درمان است.
وی افزود: پیشگیری از بیماری تنبلی چشم هر ساله از اول تا آخر آبان در کشور به طور همزمان اجرا میشود.
محمدزاده، هدف از اجرای این طرح تشخیص و درمان به موقع بیماری چشمی است زیرا بیماری تنبلی چشمی بیماری گنگ و مبهم است.
وی اظهار داشت: خانواده ها باید برای اطمینان از سلامت کودکان و پیشگیری از بیماری در سه دوره مختلف سه تا چهار ماهگی، دو تا سه سالگی و چهار تا شش سالگی سه بار از نظر سلامت چشمی مورد معاینه قرار گیرند.
مدیر کل بهزیستی مازندران افزود: این بیماری علامت خاصی برای تشخیص ندارد و حتماً باید تحت معاینه پزشک قرار گیرند ولی عدم تمرکزدر دید، خستگی چشم بعد از مطالعه و همچنین دوربینی و نزدیکبینی، اختلال در ساختار و ارگانیسم چشم و کمبینایی از علایم بارز این بیماری است.
محمدزاده تصریح کرد: به طور متوسط دو تا پنج درصد هر جامعه دچار بیماری چشمی است که این آمار در کشور ما به 1.4 درصد میرسد.
محمدزاده با اشاره به اینکه استراتژی اهداف ما درمان به موقع است، افزود: جامعه ما برای مبارزه با بیماری نیاز به آگاهیسازی و اطلاعرسانی دارد تا خانوادهها هر نوع اختلال چشمی کودکان را جدی گرفته و با مشاهده هر نوع مشکلی در کودکان از تجویز سر خود دارو جلوگیری کنند و به موقع اقدام به درمان کنند تا از نتایج زیانبار و جبرانناپذیر آن در امان باشند.
وی افزود: سال گذشته به کمک بهزیستی، آموزش و پرورش و مراکز بهداشت و مهد کودکها 68 هزار کودک استان مازندران مورد معاینه قرار گرفتند که از این تعداد هفت هزار و 11 نفر مشکوک به بیماری چشمی بوده که پس از مراجعه به پزشک 580 نفر مبتلا به بیماری چشمی و 11 مورد منجر به جراحی شد.
نظر شما