۱۰ آبان ۱۳۸۹، ۱۷:۰۵

دربرنامه پنجم توسعه؛

دولت مکلف به حمایت مادی و معنوی از نخبگان شد

دولت مکلف به حمایت مادی و معنوی از نخبگان شد

نمایندگان مجلس باتصویب ماده 22 برنامه پنجم توسعه، دولت را مکلف به ارتقا منزلت اجتماعی، هدایت تحصیلی و برقراری بیمه تامین اجتماعی برای نخبگان و نوآوران علمی و فناوری کشور کردند.

 به گزارش خبر گزاری مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه در ادامه بررسی لایحه برنامه پنجم توسعه، مواد مربوط به فصل دوم این لایحه را که به موضوع علم و فناوری اختصاص دارد مورد بررسی قرار داده و با تصویب ماده 22 این لایحه، دولت را مکلف به حمایت های هدفمند مادی و معنوی از نخبگان و نوآوران علمی و فناوری کشور کردند.

متن این ماده که ابتدای آن با پیشنهاد و رای نمایندگان از "دولت می تواند" به "دولت مکلف است" تغییر کرد، عبارت است از اینکه؛  ماده 22 این لایحه، دولت را مکلف به حمایت های هدفدولت به‌منظور گسترش حمایت‌های هدفمند مادی و معنوی از نخبگان و نوآوران علمی و فنآوری دولت مکلف است اقدامات زیر را انجام دهد:
 
الف- ارتقاء منزلت اجتماعی از طریق فرهنگ‌سازی.
ب - تسهیل در ارتقاء تحصیلی و ورود به رشته‌های تحصیلی مورد علاقه در دوره‌های قبل از دانشگاه و دانشگاهی.
ج - اعطاء حمایت‌های مالی و بورس تحصیلی از طریق وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فنآوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بنیاد ملی نخبگان.
د - هدایت تحصیلی در زمینه‌ها و رشته‌های اولویت‌دار مورد نیاز کشور.
ه‍ـ برقراری بیمه تأمین اجتماعی و بیمه پایه سلامت فرد و خانواده وی .
و - رفع دغدغه خطرپذیری مالی در انجام مراحل پژوهشی و امور نوآورانه.
ز - حمایت از تجاری‌سازی دستاوردهای آنان.

این ماده که با 176 رای موافق، 4 رای ممتنع و تنها 1 رای مخالف به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید دارای 6 بند الحاقی است که عبارت است از:

بند الحاقی1- تقویت ابعاد معنوی، بصیرت افزایی، خودباوری و تعلق ملی.

بند الحاقی2- ایجاد و تقویت مراکز علمی، تحقیقاتی و فناوری توانمند در تراز بین‌المللی و با امکانات خاص در شاخه های مختلف علوم و فنون بنیادی و راهبردی با بکارگیری نخبگان و دانشمندان در جهت خلق دانش، ایده های نو و تبدیل علم به ثروت در طول برنامه پنجم.

بند الحاقی3- ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای نخبگان و استعدادهای برتر متناسب با تخصص و توانمندی های آنها و اولویت های کشور با حمایت از سرمایه‌گذاری های خطرپذیر جهت تبدیل دانش فنی به محصول قابل ارائه به بازار کار.

بند الحاقی4- ایجاد ساز و کارهای مناسب برای افزایش سهم مشارکت انجمن های علمی، نخبگان و استعدادهای برتر در تصمیم سازی ها و مدیریت کشور.

بند الحاقی5- ایجاد ساز و کار لازم برای مشارکت انجمن های علمی، نخبگان و دانشمندان کشور در همایش ها، کنفرانس ها و مجامع علمی و پژوهشی بین المللی و برتر جهان و بهره گیری از توانمندی های دانشمندان و نخبگان ایرانی در جهان و فراهم کردن فرصت های مطالعاتی مناسب در داخل و خارج کشور

بند الحاقی6- تامین و پرداخت بخشی از هزینه های ثبت جواز امتیاز علمی (patent) در سطح ملی و بین‌المللی و ایجاد تمهیدات و تسهیلات لازم برای انتشار آثار مفید علمی آنان.

همچنین این ماده دارای چندین پیشنهاد الحاقی دیگر از سوی نمایندگان بود که بعد از بحث های فراوان نمایندگان مجلس شورای اسلامی به الحاق هیچ کدام از آنها به این ماده رای مثبت ندادند.
 
کد خبر 1183025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha