به گزارش خبرگزاری مهر، هادی آفریده ؛ مستند ساز درباره برگزاری جشنواره ای با اهداف استاندارد سازی، گفت: سیاستگذاری مرکز استاندارد در اجرای این هدف بسیار موثر است البته سینمای مستند برای بازگو کردن اهداف و ایدههای مهم مناسب است و خوشبختانه مدیران سازمان استاندارد سازی به این مساله پی بردهاند.
وی به نکات مثبت جشنواره اشاره کرد و افزود: از نکات مثبت این جشنواره آزادی عمل مستندسازان، غیر سفارشی و تبلیغاتی بودن آن است زیرا در جشنواره تصویر استاندارد به تمامی فیلمهای مستند، کوتاه و داستانی توجه میشود.
کارگردان "کاخ نیاوران" درباره این که مقولهای به نام استاندارد در سینما وجود دارد یا خیر، بیان کرد: یکی از نکات مهم و اساسی فیلم های برگزیده در جشنواره تصویر استاندارد رعایت استانداردهای لازم تکنیکی است زیرا اگر فیلم ها در شرایط استانداردی تولید شده باشند در صنعت سینما نیز به شرایط استانداردی خواهیم رسید.
این کارگردان با اشاره به نحوه تشخیص یک فیلم استاندارد در ایران، گفت: سینما به دو بخش صنعت و هنر تقسیم میشود و من معتقدم هیچ فردی نمیتواند ارزشهای کار هنرمند را قضاوت کند و البته داوری یک پدیده هنری نه تنها در ایران بلکه در همه جای دنیا تا اندازه زیادی سلیقهای است. استاندارد به بخش صنعت سینما مربوط میشود.
وی به مسائلی که میتواند سبب بالا رفتن سطح کیفی سینما شود اشاره کرد و افزود: حمایتهای مالی در این زمینه بسیار موثر است و امروز که به گذشته نگاه میکنیم کیفیت فیلمهای دهه 60 را از دهه جاری بهتر میبینیم. مثلا در مقایسه مستندهای "کامران شیردل" با مستندهای امروز متوجه میشویم وی مستند صنعتی و اجتماعی را توامان تولید می کرده و این یعنی رعایت استاندارد در سینمای مستند.
آفریده در پایان صحبتهای خود گفت: هر چقدر از دهه 80 بیشتر فاصه میگیریم میتوانیم مستندهای بیشتری در مورد موضوع استاندارد پیدا کنیم. مثلا مستند "فرشاد فداییان" در مورد آب و آبیاری و یا مستند "ابراهیم مختاری" در مورد زعفران که با هنرمندی تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت زعفران را نشان داده میتواند یکی از موضوعات مورد نظر در زمینه استاندارد باشد.
نخستین جشنواره تصویر استاندارد دهم تا چهاردهم آذر ماه در تهران برگزار خواهد شد.
نظر شما