جواد اوجی در گفتگو با مهر با اشاره به راه اندازی بزرگترین خط لوله انتقال گاز از روز گذشته (13 آبان)، گفت: در حال حاضر تزریق گاز طبیعی به خط لوله میامی تا پالایشگاه هاشمی نژاد آغاز شده است.
معاون وزیر نفت با اشاره به افزایش 60 میلیون متر مکعبی ظرفیت انتقال گاز طبیعی ایران با راه اندازی این خط لوله، تصریح کرد: خط لوله شمال و شمالشرق کشور از وسعتی 500 کیلومتری برخوردار است به طوری که با راه اندازی این خط لوله 48 اینچی پایداری شبکه گاز در پنج استان کشور افزایش می یابد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه برای ساخت این خط لوله انتقال گاز بیش از پنج هزار و 500 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است، بیان کرد: با بهره برداری از این خط لوله سامانه توزیع و انتقال گاز طبیعی در استانهای خراسان شمالی، سمنان، خراسان رضوی، مازندران و خراسان جنوبی به طور کامل افزایش می یابد.
وی با اعلام اینکه با راه اندازی خط لوله شمال و شمالشرق امکان انتقال مستقیم گازهای پارس جنوبی به استانهای شرق و شمالی کشور فراهم می شود، تبیین کرد: در شرایط فعلی امکان انتقال گازهای این میدان مشترک از مسیر خط هشتم سراسری به خط لوله پنجم تهران و سپس خط لوله شمال و شمالشرق فراهم می شود.
به گفته این مقام مسئول، هم اکنون تزریق گاز طبیعی به خط لوله هاشمی نژاد به سنگ بست خراسان به طول 120 کیلومتر و سنگ بست تا میامی به طول 380 کیلومتر آغاز شده است.
ایران از واردات گاز ترکمنستان بی نیاز شد
این عضو ستاد تدابیر ویژه اقتصادی وزارت نفت همچنین با اشاره به راه اندازی خط لوله پالایشگاه هاشمی نژاد به منطقه سنگ بست خراسان، تصریح کرد: با راه اندازی این پروژه به عنوان فاز دوم خط لوله جدید گاز ایران- ترکمنستان، امکان افزایش حجم واردات گاز طبیعی از این همسایه شمالی فراهم می شود.
اوجی با اشاره به احتمال افتتاح این خط لوله با حضور روسای جمهور ایران و ترکمنستان تا چند روز آینده، تبیین کرد: تا پیش از راه اندازی این خط لوله در مجموع روزانه 25 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان وارد می شد.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی گاز با بیان اینکه با راه اندازی این خط لوله حجم واردات گاز ترکمنستان به 40 میلیون متر مکعب در روز افزایش می یابد، یادآور شد: اما با وجود افزایش واردات، با راه اندازی خط لوله شمال و شمال شرق و امکان انتقال گاز میادین جنوبی به شمال کشور، ایران به طور کامل از واردات گاز ترکمنستان خودکفا شده است.
وی هدف از واردات گاز طبیعی از این همسایه شمالی را افزایش سهم ایران در تجارت جهانی گاز عنوان کرد و افزود: حتی امکان صادرات و یا ترانزیت گاز ترکمنستان به اروپا و سایر کشورهای متقاضی وجود دارد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر این موضوع که واردات از ترکمنستان منجر به افزایش قدرت ایران در تجارت جهانی گاز خواهد شد، بیان داشت: سال گذشته فاز اول خط لوله دوم گاز ایران-ترکمنستان به طول تقریبی 35 کیلومتر افتتاح شده بود.
به گزارش مهر، مقامات گازی ایران و ترکمنستان تیرماه سال گذشته بر روی فرمول جدید گاز وارداتی به توافق رسیدند که قرار است فرمول واردات گاز هر 3 سال یکبار مورد بازنگری قرار بگیرد.
بر اساس این توافقات جدید، حجم گاز وارداتی ایران از ترکمنستان با افزایشی 6 میلیارد متر مکعبی به 14 میلیارد متر مکعب در سال خواهد رسید.
از ابتدای جولای 2009 میلادی قیمت جدید گاز براساس فرمولی وابسته به فرآورده های نفتی شامل قیمت گازوئیل، نفت کوره کم سولفور و پرسولفور تعیین شده است.
بر اساس این توافقات جدید، حجم گاز وارداتی ایران از ترکمنستان با افزایشی 6 میلیارد متر مکعبی به 14 میلیارد متر مکعب در سال خواهد رسید.
از ابتدای جولای 2009 میلادی قیمت جدید گاز براساس فرمولی وابسته به فرآورده های نفتی شامل قیمت گازوئیل، نفت کوره کم سولفور و پرسولفور تعیین شده است.
نظر شما