علی اکبر کائیدی : ادغام دانشگاه "ایران"به جهش علمی می انجامد
کائیدی افزود: به هر صورت این اقدام موجب می شود که یک دانشگاه بزرگتری ایجاد شود و که موجب ارتقای این دانشگاهها در رتبه بندی های علمی و سایر حوزه های آموزشی و علمی شود.
وی خاطرنشان کرد: وزیر بهداشت این اطمینان را داده است که مشکلی در روند آموزش دانشجویان بوجود نمی آید و این دانشجویان از این پس دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران محسوب می شوند.
نماینده مردم پلدختر در مجلس اضافه کرد: این اقدام وزیر بهداشت اقدامی در جهت کوچک کردن و تجمیع امکانات بوده و نیازی نیست که درباره این مسئله تا این حد بزرگنمایی شود.
طاهرخانی : دانشگاهی منحل نشده است
امیر طاهرخانی عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حضور وزیر بهداشت در مجلس برای بررسی موضوع انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نتایج اقدام این وزارتخانه که از آن به عنوان ادغام دو دانشگاه نام برده می شود در آینده مشخص می شود.
طاهرخانی افزود: دکتر مرضیه وحیددستجردی با حضور در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که انحلالی صورت نگرفته و تنها بخشهای آموزشی و درمانی این دانشگاه به دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهیدبهشتی واگذار شده است.
وی با اشاره به این نکته که نمایندگان نظرات مختلف خود را اعلام کرده اند و یادآور شده اند که بهتر بود این موضوع کارشناسی شده به اطلاع افراد می رسید، گفت: گلایه نمایندگان مجلس این بود که چرا از این موضوع مطلع نبوده اند و برخی از آنها درخواست توقف این روند را داشتند.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وزیر بهداشت در این جلسه تصریح کرد که این کار با مجوز شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی صورت گرفته است و تنها دو عضو شورا با این امر موافق نبوده اند و به نوعی اصلاح ساختار صورت گرفته است.
طاهرخانی اضافه کرد: استدلال وزارت بهداشت این است که تجمیع امکانات صورت گرفته و برای ارتقای جایگاه دانشگاهها و رسیدن به رتبه اول منطقه این ادغام لازم بوده است اما در مقابل برخی از نمایندگان نیز عنوان کردند که این موضوع در مجلس از طریق قانونی پیگیری شود که این کار خوب بوده یا خیر. البته باید منتظر نتایج این موضوع باشیم و کاری نکنیم که به بدنه آموزش و خدمت رسانی صدمه وارد شود.
ردیف | نماینده مجلس | دیدگاه |
1 | علی اکبر کانیدی (موافق ادغام یا انحلال) |
ادغام دانشگاه "ایران"به جهش علمی می انجامد |
2 | امیر طاهرخانی (موافق ادغام یا انحلال) |
دانشگاهی منحل نشده است |
3 | علی عباسپور (مخالف ادغام یا انحلال) |
اعلام کرده ایم که در این تصمیم گیری تجدید نظر کرده و این مصوبه را ملغی کنند |
4 | حسن تامینی (مخالف ادغام یا انحلال) |
به صلاح بود موضوعی در این حد از اهمیت به مشورت گذاشته می شد |
علی عباسپور تهرانی فرد: استدلال وزیر بهداشت درباره انحلال دانشگاه ضعیف بود
وی با اشاره به سخنان و دلایل وزیر بهداشت در این جلسه که با حضور نمایندگان کمیسیونهای آموزش و بهداشت برگزار شد، خاطرنشان کرد: وزیر بهداشت در ادامه توضیحات خود یادآور شده است که این ادغام بر اساس مصوبه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی صورت گرفت.
وی دلایل وزیر بهداشت برای تغییر ساختار سه دانشگاه علوم پزشکی شهر تهران و انحلال یک دانشگاه و تقسیم آن بین دو دانشگاه دیگر را غیرمنطقی دانست و گفت: به وزارت بهداشت اعلام کردیم که اگر دلایل قانع کننده علمی دارند، ارائه کنند وگرنه باید این تصمیم را ملغی کنند. به نظر می رسد که استدلال وزیر بهداشت ضعیف بود.
تامینی لیچائی با اعلام این خبر افزود: قرار شد کمیته ای متشکل از چند نماینده عضو کمیسیونهای آموزش و تحقیقات، بهداشت و درمان و اصل 90 به همراه مسئولان وزارت بهداشت این موضوع را بررسی کرده و نتایج را به مجلس اعلام کنند.
وی گفت: دکتر مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت در جلسه مشترک کمیسیون آموزش و بهداشت مجلس حاضر شد و دلایلی را برای انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد و تاکید کرد که این کار به صورت قانونی و بر اساس مصوبه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی انجام گرفته است.
تامینی اضافه کرد: وزیر بهداشت در این جلسه تاکید کرد که در این موضوع اصلاح ساختاری صورت گرفته و ارتقای دانشگاهها و کسب رتبه بالاتر در منطقه مدنظر بوده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: دلایل بیان شده از سوی وزیر بهداشت مخالفان و موافقانی داشت که نظر اعضای کمیسیون بهداشت بیشتر این بود که به صلاح بود موضوعی در این حد از اهمیت به مشورت گذاشته می شد.
وی با اشاره به نظر اداره قوانین درباره قانونی بودن یا غیرقانونی بودن انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: با بررسی که امیدوار رضایی به عنوان نماینده کمیسیون در بررسی این موضوع به عمل آورده است انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران هم بر اساس اصول 49، 137 و 139 برنامه چهارم توسعه مغایرت دارد.
قائم مقام وزیر بهداشت: استعفای وزیر بهداشت کذب است
رمضان محسن پور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران منحل نشده بلکه بخشهایی از آن با دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی و تهران ادغام شده است که بخش آموزش و پژوهش به دانشگاه علوم پزشکی تهران و بخش بهداشت و درمان به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتقل شده است.
وی گفت: اگر قرار است ایران از نظر رتبه علمی در افق 1404 رتبه اول منطقه را کسب کند باید تحولات اساسی در سیستم آموزشی کشور ایجاد شود و از همین رو دو دانشگاه بزرگتر می توانند بهتر ما را به این هدف برسانند.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور مجلس با اشاره به حضور دکتر مرضیه وحیددستجردی در مجلس شورای اسلامی و حضور در کمیسیونهای آموزش و بهداشت مجلس گفت: تعدادی از نمایندگان شهر تهران طی تذکری کتبی و ارسال آن به هیئت رئیسه مجلس خواستار پاسخگویی وزیر بهداشت شدند که وزیر بهدشت در جلسه کمیسیون آموزش حضور یافت و توضیحاتی ارائه کرد.
وی یادآور شد: در این جلسه دکتر عباسپور دلایل وزیر بهداشت را قانع کننده ندانست اما از سوی دیگر اعضای کمیسیون آموزش معتقد بودند که این موضوع نظر شخصی است و باید رای گیری صورت گیرد.
محسن پور اضافه کرد: وزیر بهداشت در فضای صمیمی و آرام به سئوالات آنان پاسخ داد و برخی از نمایندگان در جریان قضیه قرار گرفتند و بعضی از نمایندگان قانع شدند و برخی دیگر قانع نشدند. یکی از اعتراضهای نمایندگان این بود که چرا در یک چنین کار بزرگی با نمایندگان مجلس مشورت نشده است که وزیر بهداشت پاسخ داد من این بخش را قبول دارم و باید مشورت میکردم.
وی گفت: وزیر بهداشت در این جلسه تاکید کرد که عدم مشورت دلیل بر بی احترامی به بزرگان حوزه آموزش و بهداشت در مجلس نبوده است.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور مجلس خاطرنشان کرد: یکی از استدلال ها برای ادغام دانشگاه ایران با دو دانشگاه علوم پزشکی در شهر تهران این بود که روزانه یک هزار و 800 نفر از پرسنل دانشگاه علوم پزشکی ایران از کرج به تهران میآمدند و زمانی که دانشگاه علوم پزشکی در کرج تأسیس و این شهر به استان تبدیل شد این ادغام صورت گرفت به دلیل اینکه این همکاران این راه را طی نکنند و به تهران نیایند و در همان دانشگاه کرج به فعالیت خود ادامه دهند.
وی اضافه کرد: شبکههای بهداشتی کرج که توسط دانشگاه ایران به فعالیت میپرداخت به همان کرج واگذار شد و آن بخش از شبکه بهداشت درمان غرب که دانشگاه علوم پزشکی ایران اداره میکرد به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انتقال پیدا کرد و مسئولیت اداره آن را برعهده گرفت.
محسن پور درباره استدلال نمایندگان مجلس که انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران را مغایر با قانون برنامه چهارم توسعه می دانستند به مهر گفت: اقدام وزارتخانه مبنی بر قانون شورای گسترش وزارت بهداشت بوده است چرا که بر اساس قانون، شورای گسترش اختیار توسعه، پیشرفت، محدود کردن و حتی ادغام را دارد و این کار نیز براساس این قانون بوده است.
وزیر بهداشت استعفا نکرده است
وی درباره شایعه ای در زمینه استعفای وزیر بهداشت و انحلال دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز به مهر گفت: دکتر وحیددستجردی در همان جلسه اعلام کرد که با توکل به خدا به کار خود ادامه می دهم و استعفایی در کار نیست.
وی افزود: هیچ برنامه ای برای تغییرات در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی وجود ندارد و این موضوع نیز یک موضوع رسانه ای است و پایه و اساسی ندارد .
به گزارش مهر، دانشگاه علوم پزشکی ایران از روز شنبه 8 آبان ماه 89 بر اساس ابلاغ مصوبه شماره 677/110 معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور منحل شده است. کلیه فعالیتهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران واقع در استان البرز به دانشکده علوم پزشکی کرج، کلیه واحدهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کلیه واحدهای آموزشی و پژوهشی و دانشجویی به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شد.
نظر شما