به گزارش خبرگزاری مهر، طه طاهری در اختتامیه کنگره جوانان ایرانی با عنوان "جوان با جوان در پیشگیری از سوء مصرف مواد" که در دفتر مطالعات وزارت خارجه برگزار شد، اعتیاد و موادمخدر را سونامی و سیلی ویرانگر برای جمعیت بی پناه خواند و گفت: جوان همچون درخت تازه رستهای است که برای نگهداری خود ریشههای عمیق و محکمی ندارد و تنها با تقویت بنیانهای فکری و مهارتی خود میتواند در مقابل این سیل ویرانگر مقاومت کند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، به تجربیات 30 ساله جمهوری اسلامی ایران در مقابله با موادمخدر اشاره کرد و افزود: کشور ما طی این سالها با تجربههای متعدد در زمینه مقابله با این معضل به این نتیجه رسیده است که استراتژی تکبعدی مقابلهمحور تنها راهکار لازم برای جلوگیری از بروز اعتیاد در جمعیت جوان نیست.
طاهری با اشاره به اسناد بالادستی راهبردی مبارزه با موادمخدر در کشور اظهار داشت: در سال 1385، سیاستهای کلی مبارزه با موادمخدر از سوی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) ابلاغ و به یک استراتژی متوازن برای مقابله با این موضوع تبدیل شد.
وی با بیان اینکه حجم تهدید موادمخدر بسیار بالا است، گفت: 98 درصد کشفیات موادمخدر جهان، در داخل کشور جمهوری اسلامی ایران کشف میشود که این موفقیت بزرگی برای نظام ما محسوب میشود.
وی با بیان اینکه برگزاری کارگاههای آموزشی پیشگیری اولیه از اعتیاد کشور ما عمری پنج ساله دارد، افزود: کنگره جوانان ایرانی در قالب یک کارگاه آموزشی بینالمللی سعی دارد تا جمعیت 22 میلیون نوجوان و جوان کشور ما را وارد حلقه پدافندی نماید که این امر نیازمند بودجه کافی و توجهات مسولان ذیربط در این زمینه است.
این مقام مسول در ستاد گفت: سند پیشگیری اولیه از اعتیاد بهصورت یک سند ملی در کشور در حال اجرا است و کنگره جوانان ایرانی در نظر دارد تا با ارائه آموزشهای لازم به نوجوانان و دانشآموزان کاری نماید تا آنان تمایلی در مقابل وسوسه مصرف موادمخدر نداشته باشند و با القاء انرژی مثبت به گروه همسالان خود، یکدیگر را از لغزش در دام اعتیاد مصون دارند.
طاهری بیان داشت: سوداگران مرگ، دام اعتیاد را برای جوانان و نخبگان کشور پهن کردهاند، بنابراین متولیان امر میبایست توجه ویژهای به این قشر آسیبپذیر داشته باشند و این تفکر که آغاز اعتیاد از فقر میباشد یک تفکر جاهلانه است.
وی با بیان اینکه طرح کلمبو قابل تقدیر است، ادامه داد: در اجرای راهبردهای مبارزه با موادمخدر، برگزاری چنین طرحهایی باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد و در استانهای سراسر کشور برگزار شود تا تمام دانشآموزان و نوجوانان کشورمان از آموزشهای لازم برای مصون ماندن از آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد برخوردار شوند.
همچنین مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر، ضمن تشریح جزئیات کنگره جوانان ایرانی، تبادل تجربیات، طرح و ارائه دیدگاههای مختلف، پیشبرد اهداف ملی در زمینه پیشگیری از اعتیاد با استفاده از تجربیات بینالمللی و آموزش مهارتهای زندگی را از جمله اهداف این کنگره عنوان کرد.
حمید صرامی گفت: باید از ظرفیت نوجوانان و جوانان در سطح کشورمان بهره مفیدی کسب نموده و اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای ایمنسازی و مقاومسازی آنان بهشکل جدیتری گسترش پیدا کند.
وی افزود: اطلاعرسانی و آموزش مهارتهای زندگی با رویکرد پیشگیری اولیه از اعتیاد میبایست از طریق فرآیندهای مشارکتی به شدت در ایمنسازی نوجوانان و جوانان موثر واقع شود.
وی همچنین اظهار داشت: در برنامههای پیشگیرانه از اعتیاد باید نوجوانان و جوانان را مورد توجه قرار داد، چرا که سیستم هوشمند موادمخدر مهمترین مراکز حیاتی اجتماع کشورها یعنی مدارس و دانشگاهها را مورد هدف خود قرار داده است.
صرامی در ادامه، توسعه منطقهای برنامههای پیشگیری اولیه از اعتیاد با هدف شبکهسازی در این زمینه، حمایت و همکاری بیشتر در تولید بستههای استاندارد آموزشی با بهرهگیری از تجارب سایر کشورها و دبیرخانه کلمبو و استمرار کنگره طرح کلمبو و تبدیل آن به یک کنگره جهانی با حضور فعال همه کشورهای عضو کلمبو را از جمله خواستههای سفیران و رهبران نوجوان و جوان ایرانی در پایان این کنگره برشمرد.
صرامی افزود: اقدامات پیشگیرانه در زمینه مبارزه با موادمخدر، کاری سخت و زمانبر است که تنها با تبادل تجربیات و استفاده از پشتوانه علمی و قوانین نظری میتوانیم اقدامات مناسب و کارآمدی را در این زمینه داشته و از بروز اعتیاد در جامعه پیشگیری کنیم.
نظر شما