۲۱ آبان ۱۳۸۹، ۱۳:۲۵

درپی حضور در اکسپو/

مصطفی آقامیری برای تدریس به دانشگاه‌ شانگهای می‌رود

مصطفی آقامیری برای تدریس به دانشگاه‌ شانگهای می‌رود

مصطفی آقامیری که به عنوان یکی از سه هنرمند شرکت‌کننده در اکسپوی چین ، از سوی مسئولان دانشگاه شانگهای برای تدریس نگارگری دعوت شد.

مصطفی آقامیری، نگارگر که به همراه احمد خلیلی و احمد پیله‌چی در اکسپوی شانگهای شرکت کرده بود، در مورد نتیجه حضور در این کشور به خبرنگار مهر گفت: یکی از روزهایی که در شانگهای بودم، نشستی در کنسولگری برگزار شد که از سوی مسئولان دانشگاه شانگهای برای تدریس در این نهاد دعوت شدم.

وی با بیان اینکه رزومه فعالیت‌های خود را به شانگهای ارسال کرده است، گفت که منتظر اقدامات بعدی مسئولان دانشگاه است و در ادامه به روند برگزاری کارگاه‌های نگارگری در اکسپوی چین پرداخت: میزان بازدید کنندگان از غرفه‌های فرهنگی ایران  در شانگهای بسیار زیاد بود.

آقامیری ادامه داد: از پاویون ایران استقبال زیادی به عمل آمد. یکی از دلایل آن به خاطر گروه‌های موسیقی و دلیل دیگر برنامه‌های تجسمی بود که در غرفه ما برگزار می‌شدند. در میان همه بخش‌هایی که از ایران در این اکسپو ارائه شده بود، بخش هنر و فرهنگ بیشترین بازدیدکننده را داشت و در مقایسه می‌توان گفت که غرفه‌های صنعتی به اندازه فرهنگی بازدیدکننده نداشتند.

وی درباره آثاری که در این نمایشگاه ارائه کرده است، عنوان کرد: در روز اول نمایشگاه به سراغ پاویون چین رفتم و آنجا متوجه شدم که از اژدها به عنوان سمبل قدرت در کارهایم استفاده کنم تا به این طریق دو فرهنگ را به یکدیگر نزدیک کنم. از سوی دیگر در غرفه آنها فرشته‌ای را دیدم که سمبل خلقت بود و "چانگ‌ای" نام داشت.

آقامیری در توضیح این فرشته ابراز کرد: خلقت توسط این فرشته از بدو تولد تا به امروز بازگو می‌شد و بسیار مورد توجه چینی‌ها بود. شب همان روز هنگامی که مشغول صحبت با دوستانم بودم، به طراحی می‌پرداختم که ناخودآگاه این فرشته را طراحی کردم. هنرمندان دیگر هم به این نکته پی بردند و برای همین تصمیم گرفتم به جای اژدها این نماد را در کارهایم استفاده کنم.

این نگارگر ابراز کرد: فرشته مورد استقبال چینی‌ها قرار گرفت . من سعی کردم نگارگری را به زبان خود آنها و با موضوعی که برایشان جالب است، به تصویر بکشم و به همین دلیل صف‌های بسیار طولانی برای شرکت در کارگاه‌ها نگارگری شکل گرفت.

آقامیری در مورد اشتراکات نگارگری ایران و چین عنوان کرد: هنر ما خیلی پیشرفته‌تر از آنها است. درست است که یکسری اشتراکات داریم ولی نگارگری ایران از سطح بسیار بالایی برخوردار است. نگارگری چینی‌ها شامل آب مرکب است که  تنها شاخه‌ای از نگارگری ما است یعنی نگارگری ایران بسیار گسترده‌تر از آنها است. 

مصطفی آقامیری، فارغ‌التحصیل رشته صنایع دستی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته هنرهای اصیل ایرانی است. کتاب آرایی قرآن‌های نفیس و کتاب‌های ادبی، طراحی فرش و قالی‌های نفیس ابریشمی، کسب عناوین و جوایز متعدد و همچنین مقام اول رشته تذهیب از نهمین و دهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از جمله فعالیت‌های وی به شمار می‌روند.

کد خبر 1189304

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha