به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی. بی. سی، منتقدین گروه 20 بر این باورند که تنش مالی و پولی بین چین و آمریکا از مهمترین مسائل مطرح در نشست سئول است و این در حالی است که دیگر اعضا موضعی انفعالی دارند.
بی بی سی در گزارشی در این باره می گوید: در نشست گروه 20 که متشکل از بیست کشور توسعه یافته و در حال توسعه که در سئول در جریان است 20 دیدگاه حاکم می باشد و جنگ ارزها و تنش های تجاری بر آن سایه افکنده است.
این شبکه می گوید: در نشست دو سال قبل این گروه در لندن دستور کار روشن بود و آن حفظ و نجات بازار مالی از سقوط بود، اما در این دوره اوضاع فرق کرده است. آمریکا از سوی چین و بسیاری دیگر از کشورها متهم است که با کاهش ارزش دلار درصدد است تا قیمت کالاهای صادراتی خود را کاهش داده تا بار دیگر به سود اقتصادی دست یابد و در عوض آمریکا نیز چین را متهم می کند که با دستکاری پول رایج خود بهره های اقتصادی می برد.
در حالی که بانک جهانی بر آن است تا از بروز جنگ ارزی احتمالی ممانعت به عمل آورد برخی از کارشناسان معتقدند که این جنگ تنها در ارتباط با دلار نیست و دیگر ارزها هم همین مشکلات را دارند.
این روند در حالی است که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا روابط کشورش را با چین قوی و خوب می داند و از رهبران جهانی می خواهد تا رشد اقتصادی را تضمین کنند.
اوباما همچنین ضمن اعتراف به کسری بودجه عظیم کشورش به این نکته نیز اشاره می کند که کاهش این کسر بودجه نیاز به تصمیم های بزرگ و سخت دارد.
نظر شما