به گزارش خبرنگار مهر در کرج، طرح تولید صنعتی مینی تیونر سیب زمینی عاری از ویروس به روش ایرویونیک در شرکت فناوری رویان طلوع با حضور رئیس دفتر رئیس جمهوری و وزیر کشاورزی و سرپرست استانداری البرز و شماری از مسئولان و پژوهشگران افتتاح شد.
مجری این طرح در مراسم افتتاح طرح فوق اظهار داشت: طرح فوق در حالی روز جاری به بهره برداری رسید که محققان حدود 13 سال بر روی این طرح کار کردند و ایران دومین کشوری است که در کنار استرالیا به این تکنولوژی دست پیدا کرده است.
عباس سعیدی افزود: طرح تولید صنعتی مینی تیونر سیب زمینی عاری از ویروس به روش ایرویونیک در واقع تولید مقرون به صرفه سیب زمینی عاری از بیماری است.
رئیس دانشکده فناوری نوین دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری پیشرفته در کشاورزی موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود و مصرف آب را نیز تا 50 درصد کاهش می دهد.
ایران رتبه چهارم در تولید سیب زمینی را داراست
وی بیان کرد: ایران رتبه چهارم در تولید سیب زمینی را داراست و در داخل کشور نیز تولید محصول سیب زمینی در جایگاه دوم پس از گندم قرار دارد.
سعیدی عنوان کرد: در سال 1348 سطح زیرکشت سیب زمینی در ایران 20 هکتار و تولید محصول 48 تن بوده است که این میزان در سال 1380 با کشت محصول در 160 هکتار از اراضی به چندین برابر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در سال 1385 نیز از مجموع 190 هزار هکتار از اراضی زیر کشت این محصول دو هزار و 404 تن سیب زمینی در کشور تولید شده است.
مجری طرح تولید سیب زمینی عاری از بیماری اشاره نیز به مصرف سرانه سیب زمینی در کشور داشت و گفت: در سال 1340 سرانه مصرف سیب زمینی در کشور شش کیلوگرم بوده است و این میزان در سال 1380 به 47 کیلوگرم افزایش پیدا کرده است و در سال 1385 نیز سرانه مصرف سیب زمینی در کشور به میزان 60 کیلوگرم رسید.
وی ابراز امیدواری کرد: افتتاح طرح فوق بتواند موجب افزایش تولید و ارتقا کیفیت محصول سیب زمینی شود.
دستاوردهای تحقیقاتی محققان کشور ستودنی است
سرپرست استانداری البرز نیز در حاشیه بهره برداری از طرح فوق اظهار داشت: امروز دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگران و محققان بخش کشاورزی کشور ستودنی است.
وی افزود: استان البرز از پتانسیلهای بالایی در بخش تحقیقات برخوردار است و استقرار چندین مرکز تحقیقاتی ملی در این استان موجب بسترسازی برای پیشرفت همه جانبه این منطقه در بخشهای علمی تحقیقاتی است.
این مسئول خاطر نشان کرد: پژوهشگران و محققان شرکت فناوری رویان طلوع با اجرای طرح فوق گام بزرگی در تولید این محصول پراهمیت در کشور برداشته اند و امید می رود در آینده نیز با تلاش این افراد شاهد بهره برداری از طرحهای مشابه تحقیقاتی کاربردی در بخش کشاورزی باشیم.
نظر شما