به گزارش خبرنگار مهر در قم، محسن عابدینیپور ظهر پنجشنبه در هشتمین نشست کمیته معاونین، مدیران و مدیرعاملان سرمایهگذاری کلانشهرها که در سالن اجتماعات دانشگاه مفید قم برگزار شد با بیان اینکه کلانشهرهای ایران باید به الگویی برای جهان اسلام تبدیل شوند، خاطرنشان کرد: باید سعی کنیم تا حداقل یک شهر را به عنوان پایلوت جهان اسلام معرفی کنیم که با توجه به ظرفیتهای شهر قم به نظر میرسد این امکان برای آن وجود دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه قم خاستگاه جهان اسلام است و نگاه ویژهای نسبت به آن وجود دارد و وجود ظرفیتهای بسیاری همچون وجود بارگاه کریمه اهل بیت(ع)، مسجد مقدس جمکران، حوزه علمیه و...این موقعیت را برای قم ایجاد کرده است تا در دهه آینده به این جایگاه برسد.
شهردار قم با بیان اینکه شاید تاکنون مظلومترین و غریبترین مجموعه در بین مجموعههای شهرداری، معاونت سرمایهگذاری بوده است، اظهار داشت: شاید نقطه آغازین سرمایهگذاری و توسعه همین نقطه و مجموعه باشد که در این راستا در مجموعه شهرداری قم در خصوص سرمایهگذاری جلسات متعددی شکل گرفت و بابی در جهت استقبال سرمایهگذاری در قم باز شد.
باید احساس تعلق خاطر را در سرمایه گذاران ایجاد کرد
عابدینیپور خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد سرمایهگذاران را به قم بیاوریم باید دو طرف خود را قسمتی از طرح بدانیم و باید فضایی به وجود بیاوریم که خود را نزدیک سرمایهگذار و پابه پای او ببینیم و در او نیز این حس را ایجاد کنیم که در اینجا احساس تعلق خاطر کند.
باید فضای امن سرمایهگذاری را در قم به وجود آورد
وی اضافه کرد: قطعا سرمایهگذاران افراد باهوشی هستند که نقاط امن را جهت فعالیت اقتصادی خود پیدا میکنند و به تبع در جایی سرمایهگذاری میکنند که احساس امنیت بیشتری نمایند، لذا اگر ما میخواهیم آنها را به شهر خود دعوت کنیم باید این احساس امنیت را در آنها به وجود بیاوریم و اگر این طور شود میتوانیم امیدوار باشیم تا سرمایهگذاران کارهای روبنایی را روی زیرساختها ایجاد کنند.
شهردار قم با بیان این که ما قوانین خوبی در خصوص سرمایهگذاری در سند چشم انداز، اصل 44 و برنامه پنجم توسعه داریم، تصریح کرد: شش اصل بسیار مهم در سند افق 1404 دیده شده که دو یا سه بند آن به سرمایهگذاری،توسعه و بهره وری اقتصادی مربوط است، به علاوه در اصل 44 نیز روی جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی و واگذاری کارها از بخش دولتی به بخش خصوصی تأکید شده است و در برنامه پنجم توسعه و بودجههای سنواتی نیز مواردی است که ما از آن غفلت میکنیم، در حالی که بسیاری از مشکلات را با توجه به آنها میتوانیم حل نماییم.
باید از شیوههای نو در جهت جذب سرمایهگذار استفاده کرد
عابدینیپور تصریح کرد: امروزه با برگزاری مناقصه و از طریق آگهی در روزنامهها نمیتوان سرمایهگذار جذب کرد بلکه باید به شیوههایی روی آورد که به ذائقه سرمایهگذاران خوش بیاید و آنها به کارهای زودبازده و کوتاه مدت اقبال بیشتری دارند و به طور قطع اگر ما به دست و پای آنها بند بزنیم آنان سرمایهگذاری نخواهند کرد.
مشکلات موجود در آیین نامه مالی و معاملاتی باید حل شود
وی با بیان اینکه در مجموعه قوانین شهرداریها هیچ باب مشارکت عمیقی دیده نشده است، اذعان داشت: ضوابطی که در قوانین شهرداری و قانون مشارکت وجود دارد با یکدیگر منطبق نیست و یک سری مشکلات در آیین نامه مالی و معاملاتی وجود دارد که باید حل شود.
شهردار قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز پروژههای بزرگی در قم در حال شکلگیری است، بیان داشت: قطار سریع السیر تهران، قم، اصفهان که در حدود 180 کیلومتر آن در مسیر قم - اصفهان زیرسازی شده، خط قطار برقی قم - تهران با اعتباری بالغ بر 200 میلیارد تومان که امسال 150 میلیارد تومان به آن اختصاص یافت، مترو، دو خط ریلی در داخل شهر قم و منوریل که با سرعت زیادی در حال اجراست، از نمونههای این پروژهها است.
وی در خصوص پروژه منوریل در قم گفت: تا کنون 80 درصد از کار آن انجام شده و علیرغم تحریمها تجهیزات ناوگان آن نیز خریداری شده که در حال انتقال است.
دو میلیون مترمربع از زمینهای بلوار پیامبر اعظم(ص) تملک شده است
عابدینیپور همچنین با بیان این که تا کنون نزدیک به 10 پروژه احداث بلوار به طور همزمان در تاریخ قم بینظیر بوده است، اظهار داشت: در حال حاضر کار 10 پروژه در جهت احداث بلوار در حال انجام است که بزرگترین آنها بلوار پیامبر اعظم(ص) به طول هفت کیلومتر و عرض 100 متر است که تا کنون دو میلیون متر مربع از زمینهای آن تملک شده است و این پروژه گشایشی در قم خواهد بود، همچنین بلوارهای شهید آوینی، همت، روحانی، صبوری، فردوسی، محمودیاننژاد و یادگار امام(ره) از جمله دیگر پروژهها است که قطعا بافتهای فرسوده شهر قم را نیز بازسازی خواهد کرد.
شهردار قم احداث پل را از دیگر پروژههای عمرانی در دست ساخت در شهر قم عنوان کرد و گفت: سری پلهای بلوار صبوری به تعداد هشت پل به طول 800 متر که به صورت کابلی و ستونی غرب و شرق قم را به وصل میکند، پل دو منظوره انتظار به طول 210 متر در بلوار پیامبر اعظم(ص) با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد تومان، پلهای بلوار آیت الله کاشانی و یادگار امام از جمله این پروژهها است.
وی همچنین پروژه انتقال آب از سرشاخههای رود دز با 65 کیلومتر تونل به عنوان بزرگترین اجرای تونل کشور برای انتقال آب که میتواند 200 میلیون متر مکعب آب را به قم منتقل کند، تصفیه و انتقال آب به منظور ایجاد کمربند سبز قم با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد تومان در طی 10 سال و ... را از دیگر پروژههای در دست ساخت شهر قم نام برد.
قم - خبرگزاری مهر: شهردار قم با بیان اینکه باید حداقل یک شهر کشور را به عنوان پایلوت جهان اسلام معرفی کنیم، اظهار داشت: باتوجه به ظرفیتهای قم به نظر میرسد این شهر میتواند، شهر پایلوت جهان اسلام معرفی شود.
کد خبر 1189848
نظر شما