به گزارش خبرنگار مهر در شهرستان دورود، حسین باقری در حاشیه بازدید از مناطق زلزله زده دورود در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این سومین بار است که ما در طول چند سال گذشته با زلزله های نسبتا شدید در شهرستان دورود مواجه می شویم.
زلزله اخیر شهرستان دورود با زلزله های گذشته متفاوت بود
وی با متفاوت خواندن زلزله اخیر با زلزله های گذشته، عنوان کرد: زلزله 4.9 ریشتری شنبه گذشته در شهرستان دورود در عمق 5 کیلومتری زمین به وقوع پیوست که این امر موجب خسارات زیادی به منطقه شد.
معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مدیریت بحران ادامه داد: هرچه مرکز زلزله به سطح زمین نزدیکتر باشد خرابی آن بیشتر خواهد بود.
باقری به خسارات وارد شده به این شهرستان اشاره کرد و بیان داشت: مناطق خسارت دیده به سه دسته محلات با تخریب 10 تا 30 درصد، محلات با تخریب 30 تا 60 درصد و محلات با تخریب بالای 60 درصد تقسیم شده اند.
بازدید از 5200 واحد مسکونی خسارت دیده
معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مدیریت بحران با اشاره به بازدید از سطح پنج هزار و 200 واحد مسکونی خسارت دیده شهرستان دورود، یادآور شد: در نهایت ظرف یکی دو روز آینده جمع بندی نهایی برای طرح پیشنهادات لازم در جلسه روز یکشنبه هیئت دولت صورت خواهد گرفت.
باقری با اشاره به اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات مردم زلزله زده دورود، یادآور شد: در این راستا اردوگاههایی در برخی مراکز عمومی و مدارس این شهرستان برای استفاده مردمی که خانه هایشان تخریب شده ایجاد شده است.
وی از توزیع چادر در میان ساکنان مناطقی که بین 30 تا 60 درصد آسیب دیده اند خبر داد و یادآور شد: البته توصیه ما به مردم این است که اقدام به دایر کردن چادرها به صورت انفرادی در سطح محلات نکنند چرا که به لحاظ امنیتی و رفاهی کمپ های ایجاد شده برای اسکان خانواده ها مطلوب تر است.
به زودی مشکل تسهیلات اعطایی به زلزله زدگان رفع می شود
معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مدیریت بحران از اعطای تسهیلات برای نوسازی و مقاوم سازی واحدهای آسیب دیده خبر داد و گفت: به زودی مشکلات اعطای تسهیلات به مردم پس از اتمام ارزیابی ها در جلسه هیئت دولت رفع خواهد شد.
باقری به تخریب ساختمانهای نوساز در برخی مناطق شهر دورود از جمله الغدیر و اندیشه اشاره کرد و گفت: در این رابطه نیز در صورت پیگیری از سوی مردم پیمانکارانی که اقدام به ساخت و ساز بدون توجه به اصول فنی کرده اند باید جوابگو باشند.
ضرورت تهیه مطالعات زمین شناسی منطقه دورود
وی همچنین بر ضرورت تهیه مطالعات زمین شناسی منطقه تاکید کرد و بیان داشت: خاک این مناطق مقداری سست و به صورت شن و ماسه است به همین خاطر نمونه هایی که در زلزله قبل و اخیر تهیه شده برای بررسی گرفته شده است.
صدو پروانه ساخت در برخی مناطق دورود منوط به رعایت اصول فنی
معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مدیریت بحران افزود: پس از بررسی های لازم در صورتیکه خاک منطقه برای ساخت و ساز مناسب نباشد نباید پروانه ساخت در این منطقه صادر شود و در صورت صدور باید همه تمهیدات لازم فنی برای ساخت و ساز اندیشیده شود.
باقری ادامه داد: ما می توانیم روی زمین سست بنا ایجاد کنیم ولی حتما باید شناژ عمودی و افقی در این سازه ها به صورت یکپارچه به هم وصل شود.
وی همچنین به مصالح استفاده شده در ساختمان های دورود اشاره کرد و گفت: در این زمینه هم باید مطالعات لازم صورت گیرد تا در صورت ساخت و ساز دوباره مردم دچار مشکلات ناشی از زلزله های احتمالی نشوند.
پیش از فرارسیدن فصل سرما کار نوسازی آغاز می شود
معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مدیریت بحران خاطرنشان کرد: اگر مردم 10 درصد هزینه های کلی ساخت را صرف مقاوم سازی واحدهای مسکونی خود کنند هیچگاه شاهد اینگونه حوادث نخواهیم بود.
باقری در مورد وضعیت اعطا تسهیلات نیز گفت: ما در حال حاضر معطل اعتبارات نیستیم چرا که با پیگیری های استانداری بانکهای استان در این زمینه همکاری می کنند.
وی با اشاره به در پیش بودن فصل سرما ابراز امیدواری کرد کار نوسازی و مقاوم سازی با استفاده از پیمانکاران مورد تایید هر چه سریعتر آغاز شود.
نظر شما