حیدر نامور در گفتگو با خبرنگار مهر در بجنورد اظهارداشت: طبق پیش بینی صورت گرفته در هر هکتار 2،7 تا سه کیلوگرم محصول زغفران برداشت شود.
وی افزود: بیشتر زعفران کشت شده مربوط به شهرستانهای فاروج، اسفراین و شیروان است.
وی گفت: هم اکنون 350 هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت زعفران اختصاص دارد که از این میزان 30 هکتار غیربارور است.
وی بیشتر زعفران کشت شده در استان را به صورت سنتی عنوان و بیان کرد: دوره بارور این محصول بیشتر پنج تا شش سال بوده اما این محصول تا 10 سال آینده نیز قابل برداشت است.
نامور گفت: این محصول که به آب کمتری نسبت به سایر محصولات کشاورزی نیاز دارد، میتواند جایگزین مناسبی برای دیگر محصولات کشاورزی که مصرف آب بالایی دارند باشد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین توصیه کرد: به دلیل ارزش افزوده بالای میوه عناب، باغداران کشت این درخت را توسعه دهند.
وی با اشاره به اینکه ارزش افزوده این میوه معادل 19 هزار ریال به ازای هر مترمکعب آبی است که مصرف میکند افزود: عناب برای جلوگیری از فرسایش خاک بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه کشت دو هکتار باغ عناب برای انجام تحقیقات در منطقه گلول شیروان یکی از برنامههای توسعه این باغات در استان است ادامه داد: این سازمان نهالهای یارانه دار را در اختیار افراد متقاضی برای غرس این نوع درختها قرار میدهد.
نامور در خصوص خواص دارویی عناب اظهارداشت: عناب برای کاهش تورم و تسکین درد و همچنین درمان برونشیت، سرماخوردگی، سرفه و دیابت استفاده میشود.
وی با ذکر اینکه این میوه دارویی دارای پروتئین، قند، ویتامین C و املاح معدنی است بیان کرد: عناب در مناطق کم آب و خاکهای شنی رشد میکند و نسبت به شوری تحمل بالایی دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی توضیح داد: ایجاد همزیستی ریشه این درخت با قارچها یکی دیگر از خواص منحصر به فرد این درخت است که در هیچ درخت دیگری دیده نمیشود که در این راستا قارچها در جذب منابع و املاح معدنی به این درخت کمک میکنند.
وی با اشاره به اینکه این درخت نورپسند است ادامه داد: با توجه به اینکه خراسان شمالی در منطقه نیمه خشک و خشک واقع شده است شرایط خوبی برای رشد این گیاه در استان وجود دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: چوب این درخت به دلیل آنکه از جرم بالایی برخوردار است در ساخت قنداق تفنگ، منبت کاری و سقف دیواره قنوات استفاده می شود.
نظر شما