۲۵ آبان ۱۳۸۹، ۸:۲۶

رهبران دینی بر مبارزه مشترک علیه ایدز و سلاحهای اتمی تأکید کردند

رهبران دینی بر مبارزه مشترک علیه ایدز و سلاحهای اتمی تأکید کردند

خبرگزاری مهر- گروه دین اندیشه: مخالفت برندگان صلح نوبل با سلاحهای اتمی، کاتولیک شدن پنج اسقف انگلیکن، تأکید بر گفتگو به جای خشونت، مبارزه با ایدز و نوسازی موزه‌های واتیکان برخی از اخبار مرتبط با ادیان جهان در یک هفته گذشته هستند.

دالایی‌لاما خواستار جایگزینی گفتگو به جای خشونت درحل مناقشات شد

رهبر معنوی بودائیان تبت روز یکشنبه 16 آبان ماه طی سخنرانی خود در همایش صلح اوزاکای ژاپن که از سوی یک گروه جوانان محلی تشکیل شده بود خواستار گفتگو به جای توسل به خشونت در حل مناقشات شد.

دالایی‌لاما رهبر معنوی بودائیان تبت درحالی که علت جنگ و تروریسم را به فقدان محبت و مهربانی میان مردم نسبت داد از مخاطبان خود خواست برقراری یک جامعه خیرخواه را ترویج کرده و برای رویکردهای مسالمت‌آمیز در سطح فردی اهمیت قائل شوند.

وی طی این سخنرانی میان دانشجویان ژاپنی و غیر ژاپنی در این شهر غرب ژاپن اظهار داشت که جوانان به مسئولیت اجرایی کردن صلح بیندیشند چرا که دعا برای صلح کافی نیست.

رهبر معنوی بودائیان تبت گفت که ژاپن به عنوان تنها کشوری در جهان که از تبعات حملات بمب اتم رنج برده است، باید در تلاشهای جهانی به منظور از بین بردن سلاحهای هسته ای پیشگام باشد. وی همچنین از جوانان ژاپنی خواست ابزارهای تعاملی را با سایر جهانیان فرا گیرند تا بتوانند خدمات خود را به سایر کشورها ارائه کنند.

برندگان صلح نوبل مخالفت خود را با سلاحهای هسته‌ای مورد تأکید قرار دادند

دالایی‌لاما و برندگان جایزه صلح نوبل چهار دهه اخیر روز جمعه 21 آبان ماه در هیروشیما و در نزدیکی محل انفجار نخستین بمب اتمی جهان گردهم آمدند تا مخالفت خود را با استفاده از سلاحهای هسته‌ای نشان دهند.

برندگان جایزه صلح نوبل در این مراسم عدم حضور برنده صلح نوبل امسال و چند سال پیش را در این اجلاس سالانه متذکر شدند. برنده جایزه صلح نوبل امسال زندانی چینی و برنده جایزه صلح نوبل 1991 زندانی میانماری است.

دالایی‌لاما رهبر معنوی بودائیان تبت که در سال 1989 به علت مبارزات ضد خشونت آمیز خود علیه چین جایزه نوبل را دریافت کرد از عدم حضور "لیو شیا بائو" برنده جایزه صلح نوبل امسال ابراز تأثرکرد.

ووئر کایکسی از رهبران دانشجویی تظاهراتهای 1989 در میدان تیان آنمن به جای " لیو" سخنرانی کرد و آخرین سخنرانی وی را پیش از دستگیر شدن قرائت کرد.

این گردهمایی سالانه برندگان جایزه صلح نوبل را به منظور جلب توجه جهانیان به دستاوردهای آنها و همچنین گسترش پیام حقوق بشر و رویکرد عاری از خشونت گردهم جمع می‌کند.

سخنرانها در افتتاحیه این مراسم که صبح روز جمعه برگزار شد به صورت نمادین گردنبندهایی را با نماد صلح در ژاپن از سوی کودکان محلی دریافت کردند.

این گردهمایی سه روزه برای نخستین بار خارج از اروپا برگزار شد تا توجه جهان به قدرت مهلک و مخرب سلاحهای هسته‌ای جلب شود.

حمله اتمی به هیروشیما در آخرین روزهای جنگ جهانی دوم رخ داد و هنوز از مسائل مناقشه برانیگز جامعه جهانی است چرا که بسیاری اعتقاد دارند این عمل غیر قابل توجیه ، شهروندان غیر نظامی بسیاری را به کشتن داده است.

این درحالی است که دو برنده جایزه صلح نوبل که کشور آنها بزرگترین زرادخانه های هسته ای را در اختیار دارند در این گردهمایی شرکت نکردند. میخائیل گورباچوف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی که در سال 1990 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد علت عدم حضور خود را مشکلات مربوط به سلامتی عنوان کرده بود و اوباما رئیس جمهور آمریکا که قرار است برای شرکت در اجلاس اقتصادی در ژاپن حضور یابد از شرکت در این گردهمایی امتناع کرد.

واتیکان تغییر مذهب پنج اسقف انگلیکن به کاتولیک را تأیید کرد

رئیس دفتر مطبوعاتی واتیکان خبر تغییر دین پنج اسقف انگلیکن و ملحق شدن آنها به کلیسای کاتولیک رم را مورد تأیید قرار داد به طوری که این اسقفها جایگاه کنونی خود را در کلیسای انگلیکن انگلستان از دست می‌دهند.

فدریکو لومباردی رئیس دفتر مطبوعاتی و سخنگوی واتیکان روز سه شنبه 18 آبان ماه با صدور بیانیه ای از سوی کنفرانس اسقفهای کاتولیک انگلستان و ولز از تغییر مذهب این اسقفها انگلیکن خبر داد.

هفته گذشته واتیکان سندی صادر کرد که طی آن رئوس مطالب چارچوب جدید مورد تأکید قرار گرفته است. براساس این چارچوب انگلیکنها می‌توانند مؤلفه‌های اصول عبادی خود را هنگامی که به کلیسای کاتولیک ملحق می‌شوند حفظ کنند اما قوانین تجرد و عزوبت برای کشیشها همچنان پا برجا است ، مگر کشیشهایی که پیشتر ازدواج کرده‌اند.

واتیکان نیز به‌کرات تأکید کرده است که این سند را در پاسخ به درخواستهای محافظه‌کاران انگلیکنی صادر کرده است که می‌خواهند کاتولیک شوند و هدف آن ترغیب کردن انگلیکنهای سنت‌گرا برای پیوستن به کلیسای کاتولیک نبوده است.

جدا از جامعه انگلیکنهای سنتی که در دهه 1990 برسر انتصاب زنان از کلیسا جدا شدند، تاکنون تعداد معدودی از انگلیکنها تمایل خود را به این سند ابراز کرده‌اند.

پس از صدور این سند برخی از انگلیکن‌ها که به انتصاب زنان به عنوان روحانی کلیسا اعتراض داشتند از این اقدام پاپ استقبال کردند.

براساس اظهارات سخنگوی واتیکان، قرار است هفته آینده جلسه کنفرانس اسقفهای انگلستان و ولز با حضور تمام اعضا برگزار شده و منصوب کردن این افراد به کلیسای کاتولیک مورد بحث و بررسی قرار گیرد و جزئیات بیشتر پس از نشست اعلام  شود.

رهبران ادیان مختلف افریقا راهکارهای مبارزه با ایدز را بررسی کردند

رهبران دینی از هشت کشور جنوب صحرای افریقا در کیگالی پایتخت رواندا گردهم جمع شده و متعهد شدند که برای مقابله با ویروس اچ آی وی / ایدز که هنوز هم یک نگرانی جهانی است تمام تلاشهای خود را انجام دهند.

رهبران ادیان مختلف در افریقا روز پنجشنبه 20 آبان ماه در این جلسه مشورتی درباره راهکارهای مقابله با ایدز به بحث و بررسی پرداختند.

صبازیگا گاکونزی مدیر کمیسیون برنامه‌ریزی و کنترل ایدز در رواندا به عنوان افتتاح کننده این همایش از رهبران دینی خواست پیروان خود را برای مقابله با ایدز و یاری ستادهای مبارزه با این بیماری بسیج کنند.

وی تأکید کرد دولت با رهبران دینی در مقابله با ایدز همکاری خواهد کرد.

این گردهمایی از سوی شبکه بین ادیان رواندا علیه اچ آی وی و ایدرز تشکیل شده تا پیشرفتهای صورت گرفته از سوی جوامع دینی در مقابله با ویروس اچ آی وی و همچنین لکه ننگی، شرمساری، انکار و تبعیضی که به همراه دارد مورد بررسی قرار گیرند.

دکتر برنارد آموس مانلانگو رئیس کمیسیون ملی مالاویایی ایدز گفت: جوامع دینی و رهبران آنها بی‌تردید حضور پررنگی در زندگی‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و معنوی افراد جامعه خود دارند. اگر این نقش تقویت شود و با پیام صحیح همراه باشد در آن صورت در غلبه بر این بیماری به پیشرفتهای چشمگیری دست خواهیم یافت.

شرکت‌کنندگان در این همایش از کشورهای اوگاندا، بوروندی، کنیا، تانگو ، کنگو، افریقای جنوبی، مالاوی و رواندا حضور یافته بودند.

پاپ خواستار نیایش جهانی علیه سقط جنین شد

پاپ بندیکت شانزدهم از کاتولیکهای سراسر جهان خواست که در مخالفت با سقط جنین دست به دعا بردارند، اقدامی که از سوی جنبش طرفداران زندگی در کلیسای کاتولیک درخواست بی‌سابقه‌ای برای دعا توصیف شده است.

رهبر کاتولیکهای جهان از روز شنبه 27 نوامبر ( 6 آذر) ایام چهارهفته پیش از میلاد مسیح را با برگزاری یک مراسم رسمی در کلیسای باسیلیکای سنت پیتر آغاز می‌کند و امسال محور این مراسم " نیایش برای تمام انسانهای درحال تولد" انتخاب شده تا منعکس‌کننده مخالفت کلیسای کاتولیک با سقط جنین باشد.

پاپ بندیکت شانزدهم خواسته اقدامات سراسر جهان علیه سقط جنین تنها به کاتولیکها محدود نشوند و تمام جوامع دینی، جنبشهای مدنی و پیروان سایر مذاهب مسیحی به مخالفت با سقط جنین بپردازند.

ماری مک کلاسکی هماهنگ‌کننده پروژه‌های ویژه انجمن فعالان طرفداران زندگی در کنفرانس اسقفهای کاتولیک امریکا اظهار داشت: درخواست به دعا از سوی رهبر کاتولیکها در زمان مناسبی مطرح شد، زمانی که حمله علیه کرامت و ارزش زندگی انسان از تمام اعصار بیشتر است.

وی اضافه کرد: در این دوران از تاریخ زمانی که جوامع کشتن انسانها را راهی برای حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی تلقی می‌کنند، ضرورت قدرت دعا برای حفظ زندگی بشری مورد تأکید قرار گرفته است؛  در حالی که امریکایی‌ها چهارمین پنج شنبه ماه جاری را به عنوان روز شکرگذاری جشن می گیرند نباید فرصت دعا برای زندگی متولد نشده را نیز فراموش کنند.

ماری مک کلاسکی یادآور شد: درخواست پاپ برای دعا علیه سقط جنین ممکن است سطح آگاهی میان دوستان و خانواده‌ها را درباره سقط جنین و تحقیقات سلولهای بنیادین با استفاده از جنین بشر و همچنین سایر تهدید علیه کودکان در روزهای و هفته‌های نخست زندگی خود ارتقا بدهد.

فهرستی از مذهبی‌ترین شهرهای ایالات متحده منتشر شد

براساس تحقیقات انجام شده از سوی یک نشریه امریکایی درباره مذهبی‌ترین شهرهای امریکا، شهر کلورادو اسپرینگز در ایالت کلورادو این کشور با 360 هزار و 890 نفر جمعیت در صدر جدول جای گرفت.

براساس تحقیقات انجام شده از سوی یک نشریه امریکایی به رغم اینکه پیروان تمام ادیان در شهرنیویورک ساکن هستند اما این شهر به رتبه هشتاد و چهارم شهرهای مذهبی درمیان سایر شهرهای امریکا دست یافته است.

این درحالی است که برخلاف تصورات درباره شهر لاس وگاس که به نظر می‌رسید در قعر جدول قرار گیرد شهر گاتهام در آخرین رده‌های این جدول قرار گرفته است.

این نشریه شهرها را براساس تعداد اماکن نیایش آنها برحسب سرانه جمعیتی، تنوع گروههای دینی و میزان کمکهای خیریه ای که یک سال در طول یک مدت مشخص جمع می‌کند انتخاب کرده است.

برای مثال شهر نیویورک دارای بیش از 2 هزار کلیسا، یک هزار کنیسه، 100 مسجد، دفتر مرکزی شورای رهبران دینی جهان است.

این نشریه امریکایی نتایج تحقیقات خود را در شماره ماه دسامبر منتشر می‌کند. پس از کلورادو اسپرینگز شهرهای گرینزبورو در نیوجرسی، اوکلوهاما سیتی، ویچیتا و کن قرار گرفتند.

نمایندگان واتیکان برای بررسی سوء‌استفاده کشیشها به ایرلند اعزام می‌شوند

پاپ بندیکت شازندهم نمایندگان ویژه‌ای را به ایرلند اعزام می‌کند تا با قربانیان سوء‌استفاده‌های اخلاقی کشیشهای کاتولیک دیدار کرده و روشهای کلیسا را برای ممانعت از وقوع مجدد این جرایم مورد بررسی قرار دهند.

فدریکو لومباردی سخنگوی واتیکان اعلام کرد: هدف از اعزام اسقفها به ایرلند کمک به کلیسای کاتولیک ایرلند برای پاک کردن خود است. این دیدار به کلیسای ایرلند کمک می‌کند تا دستورالعملهایی که به اسقفهای ایرلند اعلام شده به کار گرفته و شرایط را بهبود بخشند.

براساس بیانیه صادر شده از سوی واتیکان این دیدار با هدف بررسی کردن مؤثر بودن فرآیندهای کنونی که در پاسخ به پرونده‌های سوء استفاده به کار گرفته شده صورت می‌گیرد. اما به بررسی موردی پرونده‌های سوء‌‍استفاده یا محاکمه‌های صورت گرفته در گذشته نمی‌پردازد. به جای آن نمایندگان واتیکان تلاش می‌کنند که مشکلات آشکاری که نیاز به مداخله مقر پاپ را دارد شناسایی و حل کنند.

واتیکان در این بیانیه تأکید کرده است که نمایندگان پاپ در این سفر در بررسی‌های درجریان مداخله نمی‌کنند و انتظار نمی‌رود که با متهمان پرونده‌های جدید و قدیمی رو به رو شوند چرا که این امور مربوط به مقامات کلیسایی محلی است.

براساس گزارشی که چندی پیش در ایرلند منتشر شد مشخص شد که صدها پرونده سوء‌استفاده از کودکان از سوی کشیشهای کاتولیک طی سالیان از سوی شخصیتهای دینی عالی رتبه مخفی شده و روی آن سرپوش گذاشته شده است. رسوایی‌های مشابهی در سراسر اروپا و امریکا پس از آن در کلیسای کاتولیک مشخص شد. این پرونده‌ها کلیسای کاتولیک را به وخیم‌ترین بحران در سالهای اخیر فرو برد.

نوسازی موزه‌های واتیکان در حضور علاقمندان انجام می‌شود

موزه‌های‌ واتیکان که چندی است درحال نوسازی برخی شاهکارهای هنری بزرگ پشت درهای بسته هستند از این پس درهای خود را به روی دوستداران هنر می‌گشایند تا آنها شاهد این نوسازیها باشند.

در کارگاهی با دیوارهای شیشه ای که در یکی از محوطه های ساختمان بزرگ موزه واتیکان قرار گرفته بازدید کنندگان از موزه می توانند کار نوسازی دو فرشته سفالی اثر جان لرنتسو برنینی پیکره ساز و معمار شهیر ایتالیایی قرن شانزدهم و هفدهم که از وی با عنوان میکل آنژ دوم یاد می شود را مشاهده کنند. 

آلیس بالترا سرپرست گروه نوسازی گفت: کار نوسازی بسیار دشوار است، چرا که سفال دارای خاصیت جذب بالایی است و به سرعت لک می شود.

براساس اظهارات اعضای این گروه کار نوسازی مجسمه فرشتگان برنینی چندین ماه به طول می انجامد. پروژه بعدی که تا سال 2012 ادامه خواهد داشت یک جفت فرشته بزرگ است که در محراب کلیسای باسیلیکای سنت پیتر قرار دارد. براساس اظهارات آنتونیو پائولوچی رئیس موزه های واتیکان این احتمال وجود دارد که باز هم کارگاه های این نوسازیها به صورت شیشه ای ساخته شود تا تماشاگران از روند این نوسازیها دیدن کنند.

کلیسای انگلستان مجموعه نقاشیهای تاریخی خود را به فروش می‌گذارد

کلیسای انگلستان درنظردارد مجموعه‌ای از نقاشیهای تاریخی خود را که توسط فرانسیسکو زورباران نقاش مشهور اسپانیایی که طی 250 سال گذشته به این کلیسا تعلق داشته را به فروش بگذارد.

کارشناسان اظهار داشتند که نقاشیهای یعقوب نبی و فرزندانش پس از فروش می تواند بودجه این کلیسا را تا مدتها تأمین کند.

اعضای کمیسیون این کیسا که مدیریت دارایی های کلیسای انگلیکن انگلستان را برعهده دارند اظهار داشتند که درحال بررسی جایگزین کردن 12 نقاشی که در قصر آکلند آویخته شده با نسخه های کپی اما با کیفیت آنها هستند.

این درحالی است که پیشنهاد فروش این نقاشیها مومنان دورهام را که این این نقاشی ها را بخشی از میراث کلیسا تلقی می کنند نگران کرده است. این نقاشی ها تا کنون عامل جذب گردشگران به این قلعه بوده است. قلعه آکلند طی 800 سال گذشته محل اقامت اسقف دورهام بوده است.

تونی بالدری از نمایندگان پارلمانی بریتانیا و از اعضای کمیسیون داراییهای کلیسا از پیشنهاد فروش دفاع کرد و گفت: ما تصمیم دشواری اتخاذ کردیم. این کمیسیون برای حمایت از امور کلیسا در سراسر کشور فعالیت می کند، کار ما حافظ آثار هنری بزرگ نیست.

گفته شده است که فروش این نقاشی ها می تواند هزینه های 10 منطقه کشیشی را تأمین کند.

سخنگوی منطقه اسقفی دورهام اظهار داشت که ساکنان محلی از گزارش فروش ابزار نگرانی کردند، چرا که این نقاشی ها برای مردم این منطقه معنای بسیاری دارد.

فرانسیسکو زورباران در سال 1598 متولد شد و در طول دوران طلایی نقاشی در اسپانیا فعال بود و به علت آثار دینی خود به شهرت یافت.

نقاشیهای یعقوب نبی و 12 فرزندش از سوی اسقف دورهام در سال 1754 به مبلغ 124 پوند خریداری شد. هرکدام از این نقاشی ها روی یک دیوار 5/2 متری آویخته شده اند.

در این میان یک سخنگوی کمیسیون کلیسای انگلستان اعلام کرد که تصمیم نهایی درباره فروش نقاشی ها اتخاذ نشده است.

کد خبر 1192568

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha