۲۸ آبان ۱۳۸۹، ۹:۳۴

هشتمین دوره چهره‌های ماندگار /

چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر/ افتخاری، علو و جوزانی چهره ماندگار شدند

چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر/ افتخاری، علو و جوزانی چهره ماندگار شدند

عباس اخوین، علیرضا افتخاری، مجید انتظامی، مسعود جعفری جوزانی، محمد سلحشور و ژاله علو به عنوان چهره‌های ماندگار حوزه فرهنگ و هنر هشتمین دوره همایش چهره‌های ماندگار تجلیل شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، هشتمین دوره از مراسم چهره‌های ماندگار پنج‌شنبه شب 27 آبان ماه با حضور عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما، دکتر رضا پورحسین رئیس ستاد چهره‌های ماندگار، محمود اسعدی دبیر ستاد چهره‌های ماندگار، فرهیختگان، معاونان و مدیران سازمان صدا و سیما و چهره‌هایی همچون غلامعلی حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، فرهاد رهبر رئیس دانشگاه تهران، عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی، علی معلم، دکتر مرندی، جهانگیر الماسی و... در سالن همایش‌های بین‌المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.

عزت الله ضرغامی در بخشی از این مراسم ضمن تشکر از اساتید دانشگاه، فرهنگسراها، هیئت داوران و دست اندکاران این جشنواره گفت: چهره‌های ماندگار، چهره‌های ارزشمند، هویت و شناسنامه ملی کشورمان است و خوشحالم که می توانیم از این اساتید تقدیر به عمل آوریم. این تقدیر از طرف ملت حق شناس ایران است و سازمان صدا و سیما به نمایندگی از مردم، این مراسم را برگزار می‌کند.

وی در ادامه افزود: ملتی که حق بزرگان را نداند مانند درختی است که ارتباط آن با ریشه قطع شده و محکوم به خشکیدن است. در جامعه‌ای که بزرگان در انزوا باشند و در صدر نباشند مثل این می ماند که مردم رابطه خود را با جامعه ایده آل قطع کرده باشند و از غافله علم، هنر و ادب عقب می مانند.

رئیس سازمان صدا و سیما خاطر نشان ساخت: ما در طلایی ترین عصر شکوفایی، زندگی می‌کنیم و این به برکت اسلام و آموزه‌های مکتب قرآنی است. چهره‌های ماندگار چراغ راهنما و مشعلی برای راهنمایی افراد جامعه هستند. مدیران فرهنگی کشور باید به دنبال رهنمود و هدایت برای جریان های علمی باشند و در این باره باید نهایت تلاش خود را داشته باشند تا بتوانند سازوکارهای اجرایی را برای تبیین منویات، آرا و رهنمودهای جامعه نخبگان کشور به عمل آورند.

ضرغامی بیان کرد: به این تعبیر رابطه خوبی باید میان مسئولان و نخبگان کشور برقرار شود. فکر می‌کنم جدی ترین مسئولیت مدیران ایجاد همگرایی، انسجام و تعادل میان مجموعه نخبگان و فرهیختکان کشور است.

وی در بخش دیگری از این مراسم اشاره ای به رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) کرد و ادامه داد: ما در مجموعه ماندگار "در چشم باد" سعی کردیم باورهای اجتماعی را به تصویر بکشیم.

ضرغامی همچنین با تاکید بر گفتمان علمی گفت: باید در این باره کارهای هدفمندی انجام گیرد. امروز حرکت خوبی درحال شکل گیری است و آن هم مربوط به تدوین نقشه جامعه علمی می شود که در دستور کار شورای عالی فرهنگی انقلاب قرار دارد. همچنین دکتر مخبر دزفولی در طول این سال‌ها زحمات زیادی کشیده است.

وی عنوان کرد: امروز نیازهای جامعه بسیار وسیع است و افکار مقام معظم رهبری پرهیز از نگاه ویترینی و تشریفاتی به مقوله علم و فرهنگ است. نگاه باید هدفمند باشد و ایشان مکررا توصیه کرده اند که امروز بومی سازی از جمله اولویت های جامعه اسلامی است.

ضرغامی اشاره کرد: تکمیل زنجیره ارزشمند نیازمند تولید علم، تبدیل آن به فناوری و عرضه به بازار است. اگر یکی از آنها نباشد زنجیره تکمیل نمی شود. خوشبختانه مدیران کشور هم تلاش می کنند تا این عرصه را فعال کنند. به همین دلیل به ستاد چهره های ماندگار پیشنهاد می دهم که در دوره بعد جایزه ویژه ای را برای مدیران کوشا که در تکمیل این زنجیره تلاش کرده‌اند درنظر بگیرند.این جایزه باید ویژه باشد چراکه تکمیل این زنجیره کار راحتی نیست.

رضا پورحسین، رئیس ستاد چهره‌های ماندگار در بخشی از این مراسم که اجرای آن برعهده فرزاد جمشیدی بود، گفت: کاروان علم و معرفت هم اکنون حرکت پرشتابی دارد. با وجود تحریم‌های زیاد، شاهد موفقیت های بزرگی در حوز علم و فناوری هستیم. حضور چهره های ماندگار گواه این امر است.

وی افزود: همایش چهره های ماندگار نشان دهنده سربلندی این مرز و بوم است. من از مساعدت های رئیس سازمان صدا و سیما، معاون سیما، فرهنگستان های چهارگانه، رئیس دانشگاه ها و چهره های ماندگار دوره های قبل قدردانی می کنم.

محمود اسعدی، دبیر ستاد چهره‌های ماندگار در ادامه مراسم اشعاری از عطار نیشابوری خواند و گزارشی کوتاه درباره برگزاری این همیاش اعلام کرد: در طول این هفت دوره از 205 نفر تقدیر شده و خرسند هستیم در هشتمین دوره از 23 نفر تقدیر کنیم. امیدوارم با معرفی چهره‌های ماندگار بتوانیم الگوی امید و عشق را برای جوانان ارائه دهیم.

دکتر علیرضا رهایی، استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز از دست اندرکاران برگزاری همایش قدردانی و درباره نهضت تولید علم صحبت کرد: در پنج سال اخیر تحولات خوبی به لحاظ علمی اتفاق افتاده است و مقالات زیادی داشته و توانسته‌ایم در طول این سال‌ها جایگاه علمی و فناوری خوبی کسب کنیم. دربرنامه پنج ساله توسعه امیدورام فعالیت ها گسترش بیشتری پیدا کند.

پروفسور فرامرز رفیع پور، استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز گفت: برگزاری این همایش می تواند الگوی مناسبی به جوانان ارائه دهد. ما محصول زحمات دیگران هستیم. وی همچنین در باره مشکلات زندگی شخصی اش و رسیدن به این درجه توضیحاتی ارائه کرد.

ژاله علو، بازیگر و دوبلور در هشتمین از چهره های ماندگار گفت: تمام کارهایم را با عشق به وطن و مردم انجام داده ام. همیشه فکر می کنم مردم جلوی روی من نشسته اند. من توانسته ام با امواج مثبت مردم، 63 سال کار کنم و شرمنده لطفشان باشم.در این سالها در تئاتر، سینما، تلویزیون، دوبلاژ و رادیو فعالیت کردم و افتخار می‌کنم هنوز هم هستم و کار می کنم. امیدوارم دعای خیر شما هیمشه همراه من باشد.

پروفسور محمد لگن هاوزن، اسلام شناس از آمریکا گفت: من از مسئولان برگزاری این مراسم تشکر می کنم. در 20 سالی که در ایران هستم، متوجه شدم فلسفه ایران در غرب و فلسفه غرب در ایران به خوبی جاافتاده است. از دانشجویان قدردانی می کنم که همیشه همراهم بودند.

عباس شیبانی، دیگر مهمان حاضر در این همایش گفت: سال‌ها قبل بیماران چشم، کلیه و قلب به خارج از ایران می رفتند ولی در این 30 سال این بیماری ها در ایران معالجه می شود. در حالی که قبلا سالی 30 میلیون دلار برای اعزام بیماران هزینه می‌شد.

غلامعلی حداد عادل هم در بخشی از این مراسم گفت: خوشحالم که توفیق پیدا کرده‌ام در مراسم چهره های ماندگار حضور داشته باشم. چهره‌های ماندگار به کسانی گفته می شود که صاحب آثار ماندگار هستند و دانشجویان را تربیت کرده اند. استاد محمد نوری به ما یاد داد تنها صداست که می ماند. صدای او مانده، اگرچه او نمانده است. صدای چهره های ماندگار در طول تاریخ می ماند.

حدادعادل در ادامه افزود: صدای چهره های ماندگار هم در طول تاریخ می ماند گرچه کلمه ماندگاری نسبی است اما ماندگاری زمانی حقیقی می شود که کاری برای خدا کرده باشیم.

وی یادی از امام خمینی (ره) کرد و درباره سال‌های اول پیروی انقلاب اسلامی گفت: در اوایل انقلاب مخالفان می گفتند انقلاب، شما را از علم باز می دارد اما امروز در علم پیشرفت کرده ایم. با انقلاب ما مخالفت می شود درحالیکه به برکت چهره‌ها و استادهای ماندگار توانسته ایم در عرصه علم به سرافرازی برسیم. تقدیر از 205 نفر در هفت دوره از همایش گواه این مطلب است.

در بخشی از این مراسم کلیپ هایی از چهره های ماندگار هفت دوره نشان داده شد. همچنین گروه کر مرکز موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما با رهبری هادی آرز قطعاتی را با عنوان "چهره های ماندگار" و "پاییز" آمد، اجرا کرد. در پایان مراسم اسامی چهره های ماندگار معرفی و تقدیر شدند.

دکتر باقر لاریجانی در رشته پزشکی، دکتر جواد صالحی در رشته مهندسی برق، دکتر فرامرز رفیع پور در رشته جامعه شناسی، دکتر محمدرضا مخبر در رشته دامپزشکی، دکتر علی شیخ السلامی در رشته ادبیات، دکتر محمد فرهادی در رشته پزشکی، دکتر علیرضا مدقالچی در رشته ریاضیات، دکتر علیرضا رهایی در رشته مهندسی عمران، ژاله علو در رشته دوبلاژ، مسعود جعفری جوزانی در رشته سینما، محمد سلحشور در رشته خوشنویسی، دکتر رضا سمق آبادی در رشته تاریخ، دکتر محمود گلابچی در رشته مهندسی راه و ساختمان، دکتر سید عبدالله محمودیان در رشته ریاضیات، دکتر محمدمهدی علیشاهی در رشته مهندسی مکانیک، دکتر جعفر مهراد در رشته کتابداری، دکتر منصور فلامکی در رشته معماری، دکتر محمد دبیرمقدم در رشته ادبیات، علیرضا افتخاری در رشته موسیقی، پروفسور محمد لگن هاوزن در رشته فلسفه، دکتر محمدعلی مولوی در رشته ژنتیک و استاد عباس اخوین در رشته خوشنویسی. به هریک از چهره‌های ماندگار مبلغ 120 میلیون ریال به همراه یک تندیس اهدا شد.

*حاشیه مراسم:

- خبرنگاران برای رفتن به سالن اصلی همایش‌ها با مشکل مواجه شدند، مسئولین اجرایی همایش طبقه دوم را برای خبرنگاران درنظر گرفته بودند اما آنها با سماجت بسیار وارد سالن شدند.

- یکی از مهمانان هشتمین دوره چهره‌های ماندگار با فرزند کوچکش در مراسم شرکت کرده بود و سرو صدای کودک تمام سالن را پر کرده بود، در میانه مراسم کودک را از سالن خارج کردند.

- دکتر رضا پورحسین، رئیس ستاد چهره‌های ماندگار در نشست خبری این همایش اعلام کرده بود: از 25 چهره ماندگار تقدیر می شود اما در این مراسم بدون هیچ توضیحی از 23 نفر تقدیر شد. این درحالی بود که حتی شبکه دو و واحد مرکزی خبر دو روز قبل از برگزاری مراسم اعلام کرده بودند که از 25 نفر تجلیل می‌شود.

- فرزاد جمشیدی اجرای مراسم را برعهده داشت. وی در فاصله صحبت هریک از مهمانان بسیار سخن می‌گفت که از حوصله مهمانان خارج بود.

- محمد لگن هاوزن در این مراسم به زبان فارسی صحبت می کرد درحالیکه انتظار می رفت وی به زبان انگلیسی صحبت کند.
پخش کلیپ زنده یاد محمد نوری با استقبال حاضران روبرو شد.

کد خبر 1194102

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha