به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، سید جعفر حجازی در نشست با اعضای شوراهای اصناف سراسر استان خوزستان اظهار داشت: وقتی دولت قصد داشت بنزین را سهیه بندی کند خیلی ها نگرانی ایجاد کردند که این طرح مشکلاتی را برای کشور به همراه خواهد داشت ولی وقتی این طرح اجرا شد همه به موفقیت آن اذعان کردند.
وی افزود: با وجود اینکه از زمان اجرای طرح سهمیه بندی سوخت تاکنون سه میلیون خودرو به ناوگان کشور افزوده شده است ولی با این وجود مصرف بنزین در کشور از 72 میلیون لیتر در روز به 52 میلیون رسید و این موضوع نشان می دهد این طرح موفقیت آمیز بوده است اکنون در خصوص هدفمند کردن یارانه ها نیز چنین بحث هایی مطرح می شود ولی بی شک این طرح نیز همانند سهمیه بندی بنزین با موفقیت همراه خواهد بود.
حجازی با اشاره به اینکه 85 درصد خانواده های خوزستانی جزوء طبقه متوسط و رو به پائین جامعه هستند، گفت: به همین دلیل اجرای طرح هدفمند کردن یارانه های برای این افراد با سود و منفعت همراه است ضمن اینکه برای آینده کشور نیز منافع فراوانی به همراه دارد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه هزینه حمل و نقل عمومی در استان تا پایان سال هیچگونه تغییری نخواهد کرد، عنوان کرد: در هنگام اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها، ساعت کار ناوگان حمل و نقل عمومی استان به خصوص مینی بوس ها و اتوبوس ها افزایش می یابد و تا ساعت پایانی شب به فعالیت خواهند پرداخت. همچنین افزایش ناوگان مینی بوس های روستایی نیز در دستور کار قرار گرفته تا مردم از بابت گرانی سوخت متضرر نشوند و افراد سود جو از این فرصت استفاده نکنند.
حجازی افزود: همچنین تعداد قطارهای درون استانی مسیر خرمشهر- اهواز - اندیمشک و برعکس و همچنین مسیر اهواز - بندرامام خمینی و برعکس افزوده می شوند تا مردم به جای استفاده از خودروی شخصی از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.
وی خطاب به افراد حاضر در جلسه گفت: انتظار داریم اصناف نیز در این راه دولت را یاری کنند چرا که اصناف به علت اینکه به صورت مستقیم با مردم و معیشت آنها ارتباط دارند می توانند نقش پررنگی در موفقیت این طرح داشته باشند.
حجازی با اشاره به اینکه طرح تحول اقتصادی یک طرح تحول اجتماعی در بین آحاد مردم است و اینکه ریشه اجرایی طرح هدفمندی یارانه ها در صرفه جویی است، افزود: یارانه ها طوری تنظیم شده اند که نه تنها قشر مستضعف با مشکل روبرو نمی شود بلکه در صورت صرفه جویی نیز می تواند مقداری از یارانه دریافتی را پس انداز کنند.
وی با اشاره به اینکه هنوز قیمت ها قطعی نشده اند، گفت: در راستای تعیین قیمت ها از نظرات اساتید، دانشگاهیان و کارشناسان متخصص برای تعیین قیمت ها بهره برده شده که ضرورت دارد مجموعه آموزش و پرورش و کلیه دستگاه ها و سازمان ها نیز در زمینه صرفه جویی دولت را یاری کنند.
رئیس بازرگانی خوزستان نیز در این نشست اظهار داشت: نخستین اثر اجرای قانون تعدیل و اصلاح قیمت ها است اما مردم اصلاح قمیتی را میپذیرند که منطقی باشد. بستههای حمایتی بازرگانی که در بردارنده راهبردها و استراتژی کشور در زمان اجرای قانون است تهیه شده است البته سازمان بازرگانی هر استان موظف است براساس شرایط استانی خود با استفاده از تاکتیکهای محلی به استراتژی های تعریف شده برسد.
محمد حسین چراغی با اشاره به برنامههای این سازمان برای تنظیم بازار خاطرنشان کرد: باید از یک سو احساس کمبود در بازار نکنیم و از سوی دیگر به طور عملی از ایجاد کمبود در بازار جلوگیری کنیم.
وی مشارکت اصناف در بازرسی و واگذاری 80 درصد از بازرسیها در بخش خردهفروشی به آنها را گامی مهم در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها دانست و تاکید کرد: همه امکانات بازرسی و نظارت سازمان بازرگانی به علاوه 25 نیرو به بازرسی اصناف واگذاری شده است. البته بخش بازرسی از مراکز عمده فروشی و سردخانهها همچنان بر عهده سازمان است.
چراغی افزود: در راستای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها و ضرورت اعمال نظارت پیشگیرانه از هرگونه تخلف در عرضه کالا و خدمات، درج قیمت های واقعی مصرف کننده بر روی محصولات واحدهای تولیدی الزامی است.
در ادامه جلسه اعضای شوراهای اصناف استان ابهامات و پیشنهادات خود را مطرح کردند که استاندار و رئیس سازمان بازرگانی استان به آنها پاسخ دادند.
نظر شما