محمد حسین کریم در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: در برخی کشورها مانند مالزی، امارات، کانادا و استرالیا اساتید ایرانی و هندی هستند که دانشگاههایشان را اداره می کنند. باعث غصه است که در خیلی از کشورهای اروپایی هم استاد و هم دانشجو ایرانی، هندی و آسیایی هستند و آنها هم از ظرفیت اساتید ایرانی و هم از ایرانیان داوطلب تحصیلات دانشگاهی استفاده می کنند.
رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در هند با بیان اینکه دانشگاههای ایران و واحدهای بین الملل و شعب آنها در خارج کشور معرفی و تبلیغ نشده اند، افزود: این درحالیست که واحدهای بین الملل دانشگاههای ایران و دانشگاههای مادر کشور ظرفیت و قابلیت پذیرش دانشجوی غیر ایرانی را دارند اما اطلاع رسانی لازم درباره صنعت آموزش در ایران و قابلیت های آموزش عالی کشور صورت نگرفته است.
وی اضافه کرد: هر قدر در اطلاع رسانی ظرفیت های دانشگاهی کشور تعلل صورت گیرد به ضرر کشور است و به این ترتیب دانشگاههایمان به اجبار دنبالهرو می شوند در صورتی که از نظر تعلیم و تعلم نسبت به خیلی از دانشگاههای دنیا پیشرو هستیم.
محمد حسین کریم خاطرنشان کرد: آن قدر دستمان برای اطلاع رسانی درباره ظرفیت های دانشگاهی کشور در رسانه های مختلف بخصوص رسانه ملی باید پر باشد تا در برابر شبکه های ماهواره ای بیگانه ای که می خواهند ایرانیان مشتاق به تحصیلات دانشگاهی را هوایی کنند و با تبلیغات کاذب آنها را برای خروج از کشور و دانشجو شدن در دانشگاههای خارجی - که بعضا کم کیفیت نیز هستند - تحریک کنند، توان مقابله داشته باشیم.
رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در هند افزود: ظرفیت های آموزش عالی در ایران به قدری وجود دارد که هم می تواند خروج از کشور متقاضیان آموزش عالی بخصوص در دوره کارشناسی را آهسته کند و هم می تواند ورود داوطلبان آموزش عالی از خارج کشور به ایران را سرعت بخشد.
وی با بیان اینکه کشورهای اروپایی به دانشجوی خارجی به عنوان منبع ارزی و مغزی نگاه می کنند به مهر گفت: کشورهای اروپایی با تبلیغات وسیع سعی در جذب داوطلبان آموزش عالی از کشورهای آسیایی دارند چرا همین روند در دستور کار دانشگاههای ایران نباشد؟
محمد حسین کریم تاکید کرد: نه تنها باید به دنبال تدبیر برای جلوگیری از خارج شدن داوطلبان آموزش عالی از کشور بخصوص در دوره کارشناسی باشیم بلکه باید شرایط پویایی صنعت آموزش در ایران برای جذب دانشجوی خارجی را ایجاد کنیم.
نظر شما