به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا کائینی صبح سه شنبه در نشست خبری با بیان اینکه سازمان اوقاف تسهیلات ویژه ای را برای سند دارد کردن املاک اوقافی در نظر گرفته گفت: به تمامی ادارات اوقاف استانها ابلاغ شده اعیانی که قبل از سال 63 در زمینههای وقفی ساخته شده است برای سنددار کردن اعیان خود از مالیات معاف می شوند و از اعیانی که از سال 63 تا 82 ساخته شده بین 10 تا 15 درصد و از سال 82 تا 90 بین 30 تا 40 درصد پذیره دریافت میشود که این فرصت تا پایان سال 90 است.
وی افزود: شخصی که اقدام به سنددار کردن املاک وقفی کند زمینش به حالت وقف باقی میماند و اجازه ساخت اعیان ندارد. علاوه بر آن از فرصت معافیتی برای سنددار کردن زمینهایی که مشمول قانون ابطال بودند استفاده میکند و در مقابل، سند اعیانی دریافت میکند که این خود میتواند در رفع معضلات اجتماعی و رونق اقتصادی و همچنین در ساخت و سازها موثر باشد.
کائینی با اشاره به موضوع اسناد مالکیت و مشکلات موجود در جامعه گفت: یک بحث و عقبماندگی در این ارتباط در سازمان و حتی دستگاههای دولتی وجود داشته و آن عدم اخذ سند مالکیت برای موقوفات و املاک دولتی است که این باعث شده برخی بتوانند با سوءاستفاده و به واسطهی خلاءهای قانونی اسناد را به نام خود کرده و موقوفهخواری کنند که ما در دو سال گذشته این اتفاق را رصد کردیم و طی تفاهم نامهای که با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور منعقد شده پیشرفتهای خوبی را در اخذ سند مالکیت برای موقوفات داشته ایم.
معاون امور اوقافی و خیریه سازمان اوقاف کشور از نگاه یکطرفه سازمان منابع طبیعی کشور به بحث موقوفات انتقاد کرد و گفت: آن زمان که قانون مربوط به منابع طبیعی وجود نداشت، در بسیاری از مناطق کشور مردم زمینها و املاک خود را وقف کردند و این سند وقفی به تایید علمای آن محل رسیده است، اما اکنون منابع طبیعی به واسطه اینکه قانونی برای خود تعریف کرده سوالات نابهجا مطرح میکند.
کائینی گفت: مشکل این است که متاسفانه قانون منابع طبیعی یکطرفه نوشته شده است و به جای محترم شمردن حقوق موقوفات، سازمان منابع طبیعی املاک و اموال موقوفه را مرتع اعلام میکند که انتظار ما این است که مدیران منابع طبیعی باید یکطرفه به موضوع نگاه نکنند و رویکرد مدیران در جامعه به وقف عوض شود که مطمئنا در این صورت رفتار آنها با وقف و موضوع موقوفات نیز عوض می شود.
وی افزود: باید به موقوفات، که تاریخ و اسناد آنها به قبل از انقلاب میرسد احترام بگذارند و با همکاری هم معضلات موردی را حل و فصل کرده و باید قوانین مربوط به منابع طبیعی اصلاح شود.
کائینی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از مدیران در کشور آگاهی بسیار کمی نسبت به وقف دارند گفت: اول باید مدیران اجرایی کشور در مورد وقف آموزش ببینند و به احکام وقف آگاه شوند و آن وقت می توان از آنها انتظار تصمیمی مناسب با این حکم الهی داشته باشیم.
نظر شما