به گزارش خبرگزاری مهر، زبان و به طور کلی تمامی کنشهایی که به ما امکان روایت کردن را میدهند، سبب میشوند تا بتوانیم در مواجهه با احتمالات زندگی به این پرسش پاسخ دهیم که چه چیزهایی در حال رخ دادناند و چه چیزهایی قرار است در آینده رخ دهند و این همان پرسشی است که علوم نیز برای پاسخ دادن به آن میکوشند.
با این حال به نظر میرسد دست کم در غرب سنت فرهنگیای وجود دارد که موجب تنشی اساسی میان ادبیات، هنر و علم میشود. به این معنا که هنرمند در پی خلق تجربه انسانی تازهای است و بنابراین به مسائل مبنایی در اخلاق توجه دارد در حالی که دانشمند به دنبال اخلاقی بیطرف و شواهد مبتنی بر واقعیات است.
از سوی دیگر فیلسوف، متأله، منتقد و مورخ میکوشند تا بر شکاف نظری و اخلاقی میان جهان خیال و جهان واقع پلی از هنر و علم بزنند، حال آنکه تولید روز افزون اطلاعات علمی در عصر مدرن سبب ایجاد چالشهای جدیدی در دانشهای میانرشتهای شده است.
برگزارکنندگان همایش "چالش اخلاقی دانشهای میانرشتهای" با گردهمآوردن اساتید و صاحبنظران رشتههای مختلف دانشگاهی در نظر دارند تا این چالشهای اخلاقی مربوط به دانشهای میانرشتهای را با مشخص کردن دامنه، عوارض و پیامدهای آن و با توجه به روایتهای هنرمندان، دانشمندان و فلاسفه مورد بحث و بررسی قرار دهند.
"تاریخ، جغرافیا، علوم"، "سیاست، اقتصاد، حقوق"، "آموزش و پرورش، جامعهشناسی، مطالعات زنان"، "ادبیات، هنر، موسیقی، تئاتر، فرهنگ" و "دین، فلسفه، انسانشناسی، روانشناسی، زبان" از جمله بخشها و پانلهایی هستند که جهت بررسی در این همایش در نظر گرفته شدهاند.
سیزدهمین همایش انجمن بینالمللی مطالعات ایدههای اروپایی با عنوان "چالش اخلاقی دانشهای میانرشتهای: تطبیق سه روایت هنر، علم و فلسفه" دوم تا ششم جولای 2012 (11 تا 15 تیرماه 1391) در دانشگاه قبرس برگزار میشود.
نظر شما