به گزارش خبرنگار مهر در قم، در مراسم اختتامیه این المپیاد که ظهر چهارشنبه با حضور دکتر حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین اعرافی رئیس جامعه المصطفی العالمیه و حجت الاسلام محمدی قائم مقام قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، 60 نفر از طلاب برگزیده ایرانی و خارجی در رشتههای مختلف وبلاگنویسی، تفسیر قرآن، مقالات، حفظ قرآن و نهج البلاغه، حفظ و تفسیر صحیفه سجادیه، علوم حدیث و ... معرفی و تجلیل شدند.
معاون فرهنگی تربیتی جامعه المصطفی العالمیه در مراسم اختتامیه شانزدهمین المپیاد بین المللی قرآن و حدیث و دومین نمایشگاه دستاوردهای قرآنی جامعه المصطفی، امام خمینی(ره) را احیاگر قرآن در ایران دانست و اظهار داشت: بنیانگذار این شجره طیبه، عالمی بزرگ و مفسر قرآن، امام خمینی(ره) بود که مبانی مختلف اسلامی که برگرفته از قرآن است را در کشور تبیین و اهداف جمهوری اسلامی را بر مبنای قرآن پایه نهاد و در ادامه راه نیز مقام معظم رهبری به عنوان عالمی فقیه، سیاستگذاری آگاه و مفسری زبردست در حوزه قرآن، نظام جمهوری اسلامی را به سوی اهداف بلند قرآنی راهبری مینماید.
حجت الاسلام محمدرضا صالح در ادامه جامعه المصطفی را به عنوان مرکزی علمی، آموزشی و اصیل حوزوی معرفی کرد و گفت: این مرکز پایههای حرکتهای علمی، آموزشی، فرهنگی و تربیتی خود را برپایه قرآن بنا نهاده است و تبیین و تعمیق اندیشههای قرآنی و گسترش نظریههای اسلامی و تربیت مجتهدان، پژوهشگران، مدرسان و مبلغان پارسا و متعهد را از اهداف خود میداند.
وی تصریح کرد: ترویج روح قرآن و انس با آن از اهداف بلند قرآنی است که با ریاست جامعه المصطفی شروع شده است و هم اکنون در حال تدوین برنامهها، سیاستها و راهبردهای آن است تا با ابزارهایی که در دست دارد، یک حرکت قرآنی را آغاز نماید.
امسال به عنوان قرآن و امام حسین(ع) نامگذاری شده است
رئیس شورای سیاستگذاری شانزدهمین المپیاد قران و حدیث بیان داشت: امسال به دلیل هجمههایی که به قرآن صورت گرفت، جامعه المصطفی در آستانه ایام ماه محرم، امسال را به عنوان قرآن و امام حسین(ع) نامگذاری کرده است و معرفی محرم به عنوان زیربناییترین حرکت نظام جمهوری اسلامی در عرصه بینالمللی با معرفی قرآن و اهل بیت(ع) به جهانیان جریان خواهد یافت.
وی در ادامه برگزاری شانزدهمین المپیاد بین المللی قرآن و حدیث را حرکتی مبارک که زمینهساز مشارکت حداکثری طلاب جامعه المصطفی در داخل و خارج از کشور بود دانست و افزود: در این المپیاد استعدادهای زیادی از میان طلاب شناسایی شده که برای سرمایهگذاری برای رشد آنان در کشورهای مختلف در حال برنامهریزی میباشیم.
صالح تصریح کرد: جامعه المصطفی از آن جهت که مرکز حوزوی و ترویج دهنده معارف اسلامی، اهل بیت(ع) و قرآنی است باید فارغ التحصیلانی داشته باشد که وصل به ریشههای قرآن باشند و در حرکتهای خود مبانی قرآن را مد نظر قرار دهند و برگزاری این المپیاد در این راستا بود.
رئیس شورای سیاستگذاری شانزدهمین المپیاد بین المللی قرآن و حدیث در خصوص محورهای در نظر گرفته شده در این المپیاد گفت: تلفیق قرآن و حدیث، آشنایی با کتب مرجع، فقهی و روایی، آشنایی با اصول کافی در دعا، آشنایی با بخشهایی از صحیفه سجادیه، حفظ و بیان فرازهایی از نهج البلاغه و... در برگزاری این المپیاد مد نظر بوده است که در سه رشته کلی قرآنی، حدیث و دعا در بین طلاب برگزار شد.
نه هزار نفر از 72 ملیت امسال در المپیاد بین المللی قرآن و حدیث شرکت کردند
وی با اشاره به این که تعداد نه هزار نفر از 72 ملیت در این المپیاد شرکت کرده اند، بیان داشت: همزمان با ایران این المپیاد در 34 کشور دنیا نیز برگزار شد که برگزیدگان آن امروز تقدیر خواهند شد.
40 دارلقران در کشورهای مختلف افتتاح شد
صالح تصریح کرد: همچنین همزمان با مراسم برگزاری این المپیاد 40 دارالقران الکریم در کشورهای مختلف از جمله بوسنی، هندوستان، ترکیه، کامبوج و ... افتتاح شده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امروز شاهد این هستیم که پیش بینی اهل بیت(ع) به واقعیت رسیده است و ما شاهد نشر علوم و معرف اسلامی از قم به کل جهان هستیم و امیدورایم تا هر سال شاهد رشد و تکامل چنین رویدادهایی که بر متناسب با رسالت حوزه و توجه به قرآن بنا نهاده شده، باشیم.
قم - خبرگزاری مهر، شانزدهمین المپیاد بین المللی قرآن و حدیث و دومین نمایشگاه دستاوردهای قرآنی جامعه المصطفی العالمیه(ص) با معرفی افراد برتر در قم به کار خود پایان داد.
کد خبر 1197882
نظر شما