۲۸ آذر ۱۳۸۹، ۱۱:۵۶

خوانش متون-38/

مطالعه علوم انسانی نیازمند زمینه‌هایی برای فهم بهتر است

مطالعه علوم انسانی نیازمند زمینه‌هایی برای فهم بهتر است

استاد گروه فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم با تأکید بر اینکه مطالعه رشته های مختلف علوم انسانی نیازمند زمینه‌هایی برای فهم بهتر است، گفت: برای فهم هر رشته باید با آنچه بعنوان پیش نیاز قابل تصور و فرض است آشنا باشیم.

دکتر محمد فنایی اشکوری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد قواعد خوانش متون علوم انسانی و شیوه خود در مطالعه این متون یادآور شد: برای فهم هر رشته‏ای انسان باید با آنچه بعنوان پیش نیاز آن رشته به لحاظ منطقی قابل تصور و فرض است آشنا باشد .

وی افزود: اما آنچه مربوط به پیشداوری است آراء و احکام یک رشته هستند، باید تلاش کنیم تا آنجا که ممکن است پیشداوری نداشته باشیم .

فنایی یادآور شد: من بطور معمول با حسن ظن کتب علوم انسانی و آنچه که مربوط به رشته خودم است را مطالعه می‎کنم مگر اینکه خلافش اثبات شود. به عبارت دیگر آنچه که در فهم مطالب دخیل است از آنها استفاده می‏کنم بدون اینکه پیشداوری در باب مطالب داشته باشم، داوری را به مرحله پس از فهم می‏‎گذارم.

استاد گروه فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم در مورد تکرار در مطالعه متون نیز گفت: محتوای متون متفاوت هستند و همین امر نیز شکل و زمینه مطالعه را تغییر می دهد، برخی متون را بیش از چند بار مطالعه می‏کنم. برخی را یکبار ، گاهی بعد از مطالعه همان یکبار هم پشیمان می‏شوم . برخی متون هم ارزش مطالعه را ندارند . بهر حال متون مختلف هستند و حکم واحدی برای همه متون نمی‏شود داد.

کد خبر 1198979

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha