رحمت الله رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت طرحهای اجرایی و توسعه جنگل در استان افزود: فعالیتهای بسیار بزرگی در خصوص توسعه جنگل در استان به خصوص در ارتفاعات تالش، فومن، مناطق بالادستی شهرک تاریخی ماسوله و همچنین در رودبار، منطقه سلانسر، عجمله و دلبراندای انجام شده است.
وی عنوان کرد: با حمایت و تاکید معاون وزیر و ریاست سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین معاونت مناطق مرطوب نیمه مرطوب این سازمان و به ویژه استاندار گیلان به شدت این توسعه جنگل و جنگلکاری ادامه خواهد یافت.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به جمعیت یک میلیون و 500 هزار واحد دامی و سکونت هفت هزار خانوار در جنگلها و مراتع استان اظهارداشت: از این تعداد دو هزار و 600 خانوار جنگل نشین که به صورت تک خانوار و فاقد هر گونه امکانات رفاهی از قبیل جاده، برق، امکانات بهداشتی و آموزشی در عمق جنگلهای استان ساکن بوده اند با پرداخت حق قانونی از جنگل خارج شدند.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر نیز متقاضیان زیادی در این استان با چنین شرایطی هر روز به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری مراجعه و خواستار خروج از جنگل هستند.
رحمانی گفت: در این ارتباط با توجه به مصوبات دور دوم ریاست جمهوری که 40 درصد اعتبارات طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل، به گیلان اختصاص یافته این طرح در مناطق جنگلی مختلف اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: براساس قوانین چنانچه روستایی دارای بیش از 20 خانوار ساکن باشد مجوز احداث جاده، آب، برق، گاز و امکانات دیگر داده خواهد شد و از نظر منابع طبیعی هیچ گونه مشکلی نخواهد داشت.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان در ادامه خاطرنشان کرد: مراتع به عنوان یک منبع تجدید پذیر و اکوسیستم پویا معرفی می شوند و مراتع استان گیلان نیز از این موضع مستثنی نبوده و استان گیلان دارای 244 هزار و 986 هکتار عرصه مرتعی است.
وی یادآورشد: گیلان بدون درخت و جنگل غیرقابل تصور بوده و طبیعت خود پاسخ تخریبهای انجام شده را از طریق حوادث همچون سیل، رانش و سایر موارد خواهد داد بنابراین کارها باید به شکلی انجام شود که مواهب خدادادی برای آیندگان به نحو شایسته ای باقی بماند.
نظر شما