به گزارش خبرگزاری مهر بهمن دری عنوان کرد: برخی از آقایان از فرط بیکاری و بیمسئولیتی (سهواً یا عمداً) و براساس حفظ منافع زودگذر شخصی، خبری را جعل میکنند و آن خبر را از زوایای گوناگون بررسی و بزرگنمایی میکنند و سپس پیشبینی هم میکنند که خبر تکذیب میشود و باقی قضایا.
دری با اشاره به خبر جعلی انحلال بنیاد ادبیات داستانی گفت: گوبلز وزیر تبلیغات آدولف هیتلر معتقد بود که خبر دروغ هرچه بزرگتر و به اصطلاح شاخدارتر منتشر شود تأثیر آن به مراتب بیشتر خواهد بود. گوبلز وقتی مورد اعتراض اطرافیان خود قرار میگرفت مدعی میشد دروغ هرچه بزرگتر باشد حتی اگر کسی باور نکند و تکذیب شود تأثیرش را بر جای خواهد گذارد.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد اضافه کرد: دوستان غافلند از اینکه دیگر این شیوه، ره به سر منزل مقصود نمیبرد. نمونهاش همین خبر جعلی انحلال بنیاد ادبیات داستانی است که خودشان خبر جعلی را میسازند و منتشر میکنند و بعد به مصداق "کی بود کی بود من نبودم" در اطراف و حول و حوش آن خبر مانور میدهند و فرافکنی میکنند و دست به خبرسازی و تحلیل میزنند و به پیشگوییهای نوسترداموسی هم متوسل میشوند و از سوی دیگر رسانهها را بازیچه قرار میدهند و هم به مدت هرچند کوتاه به بازی رسانهای مشغول میشوند به عبارتی "خودگویی و خود خندی، عجب مرد هنرمندی!"
دری اضافه کرد: شهوت شهرت و میل افراطی به مطرح شدن در رسانهها در این میان گریبان این دوستان مطلقگرا و جزماندیش و مخالف تحول آفرینی را گرفته است و چارهای نیست که باید به خاموشی و سکوت بسنده کرد و از شر شیطان و منیت ها به خدا پناه برد.
وی گفت: نمیدانم افرادی که خود مسئول فرهنگی بودند و پشتوانه چند صباحی مدیریت فرهنگی را داشته اند چرا در دام این بازیها گرفتار شدند تا جایی که حتی موضعگیریهای روشن و شفاف معاونت امور فرهنگی در دوره جدید درباره تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری را آزار دهنده نامیدهاند.
درّی با تأکید بر تکثر بنیادها با مدیریتی پویا افزود: بنده بهعنوان رئیس هیئت امناء بنیاد ادبیات داستانی معتقدم که این نوع بنیادها و مؤسسات باید متکثر هم شوند؛ اما با مدیریتی توانمند و پویا.
معاون امور فرهنگی با اشاره به اینکه عرصه داستاننویسی نباید در تیول یکی ـ دو نفر باشد و باید بستر را برای نوآوری و ابداع و ابتکار فراهم کرد گفت: باید فضا را برای داستاننویسان معتقد، متعهد، اخلاقمدار و فهیم و باهوش باز کرد و از تکرار مکررات در این عرصه پرهیز کرد.
درّی عنوان کرد: بنده معتقدم که با تقویت ادبیات داستانی در کشور ما حرفهای زیادی برای گفتن در عرصه داخل و خارج و صحنههای جهانی داریم.
وی افزود: زمانی که ده یا حتی صد اثر داستانی در سطح "دن آرام"، "جنایات و مکافات"، و یا "بینوایان" در یکی ـ دو سال آینده در کشورمان منتشر شد میتوانیم بگوییم ما موفق بودهایم و خوب عمل کردهایم؛ نه اینکه ظرف را تهیه کنیم و آن را پر کنیم از هیچ.
معاون امور فرهنگی همچنین از ایجاد فضا برای داستاننویسان متعهد خبر داد و گفت: در همین چهار ـ پنج ماه مسئولیتم، حداقل با بیش از صد و پنجاه داستاننویس دیدار داشتهام و پای درد و دلهایشان نشستهام که برخی از آنها دل پر دردی داشتند. ما باید فضا را برای این داستاننویسان ـ که دارای باورهای اعتقادی و ارزشی مستحکمی هستند ـ مهیا کنیم.
دری تأکید کرد: به هرحال بنده بهعنوان کسی که رسانهها را میشناسم و با آنها کار کردهام ونیز بهعنوان کسی که با ظرایف و پیچیدگیهای جنگ روانی و بازی با قدرت نرم آشنا هستم توصیه میکنم بهجای بازی با افکار عمومی و وبلاگنویسی و سایتبازی بیایند گوشهای از کار را بگیرند و جبران مافات کنند و حداقل در حوزه داستان کودک فعالیت کنند، مشورت بدهند تا شاید مورد طمع بازیگردانهای رسانهای قرار نگیرند.
وی ضمن اظهار امیدواری برای انتشار بهترین داستانها در سالهای آینده تأکید کرد: معاونت امور فرهنگی هوشیارانه با سیاستگذاری جدی و حمایت و نظارت در صدد است از همه ظرفیتهای فرهنگی برای بهرهگیری از داستاننویسان درد آشنا و معتقد به ارزشهای انقلابی استفاده کند و در این راه نه صرفاً از بنیاد که از مؤسسات وابسته به معاونت امور فرهنگی و ادارات کل آن و سایر بخشهای خصوصی به نحو شایستهای بهره خواهد برد.
وی در پایان همچنین از رسانههای ارزشمدار خواست در دام کسانی که صرفاً منافع شخصی خود را دنبال میکنند گرفتار نشوند و فضای رسانهای خود را در اختیار هوچیگری قرار ندهند.
نظر شما