به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، احمد علیرضا بیگی در تشریح نتایج سفر خود به آلمان افزود: پیگیری این درخواست ها باید با روش دیپلماسی بررسی و طی مراحل شود.
بیگی با اشاره به روابط دیرینه دو کشور ایران و آلمان، گفت: سفر هیئت اقتصادی استان به آلمان به منظور معرفی ظرفیت ها و فرصت های سرمایه گذاری آذربایجان شرقی و به جهت نقش ویژه سرمایه گذاران آلمانی در صنایع استان صورت گرفت.
وی با اعلام این که 33 نفر از صاحبان صنایع عمده و هفت نفر از مدیران دولتی استان هیئت اقتصادی آذربایجان شرقی در سفر به آلمان را تشکیل می دادند، افزود: تعداد قابل توجهی از سرمایه گذاران آلمانی و اعضای اتاق بازرگانی ایران و آلمان نیز در همایش فرصت های سرمایه گذاری آذربایجان شرقی حضور داشتند.
پرواز مستقیم تبریز - هامبورگ ایجاد می شود
استاندار آذربایجان شرقی همچنین درخواست برای ایجاد پرواز مستقیم تبریز- هامبورگ را از دیگردرخواست های ایرانیان مقیم آلمان برشمرد.
علیرضا بیگی دیدار با مسئولان سیاسی آلمان از جمله معاون وزیر امور خارجه این کشور و رئیس گروه دوستی مجلس ایران و آلمان در این سفر را با اهمیت و ارزشمند خواند و گفت: این دیدارها می تواند زمینه ساز گسترش روابط در زمینه های مختلف باشد.
وی از دیدار با تجار و بازرگانان حوزه صادرات فرش خبر داد و گفت: تلاش داریم تا از فرصت های اقتصادی ایرانیان مقیم آلمان در جهت توسعه آذربایجان شرقی بهره برداری کنیم.
گروه های اقتصادی آلمان به زودی به استان می آیند
استاندار آذربایجان شرقی همچنین اعلام کرد: به زودی شاهد حضور گروه های اقتصادی آلمان در استان خواهیم بود.
بیگی همچنین از برگزاری سومین همایش بین المللی فرصت های اقتصادی آذربایجان شرقی در بهار سال آینده خبر داد و گفت: مقدمات این همایش از نشست های اقتصادی با گروه های خارجی فراهم می شود.
وی دیدار با ایرانیان و همچنین نخبگان آذربایجان شرقی مقیم آلمان را از دیگر برنامه های این سفر عنوان کرد و گفت: 80 هزار نفر از ایرانیان مقیم آلمان در حوزه کنسولگری هامبورگ سکونت دارند که عموما در کارهای موثر اقتصادی فعالیت می کنند.
استاندار گفت: طرف های آلمانی بعد از شنیدن گزارش مدیران استانی از ظرفیت های استان در زمینه های مختلف از قبیل صنعت و معدن، گردشگری، انرژی، حمل و نقل و مناطق آزاد، ابراز تمایل کردند که ضمن سفر به آذربایجان شرقی از نزدیک با این قابلیت ها آشنا شوند.
هیئت اقتصادی استان فضای سیاسی آلمان را تحت تاثیر قرار داد
بیگی با اشاره به بازتاب سفر هیئت اقتصادی استان به آلمان، گفت: این سفر توانست فضای سیاسی آلمان را تحت تاثیر قرار دهد و اطلاع رسانی گسترده رسانه های آلمانی نشان دهنده اهمیت این سفر برای آن هاست.
وی شرایط ویژه جمهوری اسلامی در مواجهه با تحریم های بین المللی را خاطرنشان ساخت و افزود: طرف های اقتصادی آلمان از مواضع دولت آلمان در قبال جمهوری اسلامی گله مند بودند و تاکید داشتند که قدمت رابطه دو طرف موضوعی نیست که تحت تاثیر تحریم ها قرار گیرد.
استاندار با اشاره به اعمال تحریم های اقتصادی علیه کشورمان از سوی دولت آلمان تصریح کرد: دولت آلمان انتظار دارد روابط دیرینه دو کشور با چند قطعنامه و بیانیه قطع شود اما نتایج مثبت این سفر نشان داد که این انتظار هرگز تحقق نخواهد یافت.
موسسه تحقیقاتی آلمانی به کمک کشاورزی استان می آید
بیگی بازدید هیئت ایرانی از بخش های مختلف صنعتی و اقتصادی آلمان را از برنامه های این سفر برشمرد و گفت: در این سفر بازدیدی نیز از موسسه تحقیقاتی سولانا و مزرعه نمونه سیب زمینی این موسسه در 150 کیلومتری هامبورگ که توسط ایرانیان مقیم آلمان ایجاد شده صورت گرفت.
وی از ابراز تمایل این موسسه به همکاری با بخش کشاورزی استان در زمینه افزایش کیفیت سیب زمینی خبر داد.
بیگی با اشاره به این که این همایش صرفا به منظور معرفی قابلیت های استان به سرمایه گذاران آلمانی برگزار شده بود گفت: سرمایه گذاری در طرح های اقتصادی استان مستلزم حضور طرف های خارجی در استان و بررسی و مطالعه فرصت های اقتصادی است.
وی با اشاره به تحرکات ضدانقلاب هم زمان با برگزاری همایش فرصت های اقتصادی آذربایجان شرقی در هامبورگ گفت: عده ای از صهیونیست ها و عناصر ضدانقلاب و وابستگان فتنه سبز در آلمان تحرکاتی داشتند و درصدد ممانعت از برگزاری این نشست بودند اما مسئولین آلمانی متعهد شدند که شرایط مناسب برای برگزاری همایش را فراهم کنند.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به این که در چند ماه اخیر شاهد حجم گسترده رفت و آمد هیئت های خارجی به استان هستیم گفت: این مناسبات نشان دهنده نقش ویژه آذربایجان شرقی در جذب سرمایه گذاری خارجی است.
بیگی افزود: در سال گذشته نیز این استان با جذب قریب به 800 میلیون دلار سرمایه جزو سه استان برتر در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی بوده است.
گفتنی است، همایش فرصت های سرمایه گذاری آذربایجان شرقی اوایل آذر به مدت سه روز در شهر هامبورگ آلمان برگزار شد.
در این همایش که هیئتی اقتصادی از استان به ریاست استاندار آذربایجان شرقی و حضور جمعی از مدیران استانی، صاحبان صنایع و سرمایه گذاران بخش خصوصی شرکت داشتند قابلیت ها و ظرفیت های اقتصادی و صنعتی استان معرفی شد و طرف های ایرانی و آلمانی در مورد سرمایه گذاری در بخش های مختلف رایزنی کردند.
نظر شما