به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمد رئوفی نژاد پیش از ظهر یکشنبه در جلسه با چاقوسازان و متولیان این امر اظهار داشت: صنعت چاقوی زنجان نیز همانند بسیاری از کالاهایی که در بازار وجود دارد گرفتار قیمت کالاهای چینی شده و چون این امر توجیه اقتصادی برای مردم دارد خرید آن صورت می گیرد در حالیکه کیفیت چاقوی زنجان و چاقوی چینی قابل مقایسه نیست.
رئوفی نژاد بیان کرد: هر دلیلی که برای این امر وجود داشته باشد باید توجه ویژه ای به این صنعت صورت گرفته و احیا شود.
وی با بیان اینکه 60 نوع صنعت دستی در استان زنجان وجود دارد، اظهار داشت: عملا در دهه اخیر هر ماه شاهد افول صنعت چاقو با وجود برخورداری از پیشینه قوی و مطرح بودن صنعت چاقوی زنجان، در استان هستیم.
استاندار زنجان، مدیریت متمرکز و اجرای غیرمتمرکز را راه حل رفع مشکلات و احیای صنعت چاقو سازی استان زنجان عنوان کرد و گفت: کمیته صنایع دستی در استانداری زنجان زیر نظر مدیر کل امور اقتصادی استانداری تشکیل می شود تا طی مدت کوتاهی برنامه ریزی های لازم را در این زمینه انجام دهد.
رئوفی نژاد ادامه داد: توجه به بیمه چاقوسازان از جمله اولویتهای اصلی است که باید در کوتاه مدت صورت بگیرد.
وی هدف اصلی توجه به صنایع دستی استان را احیای صنعت چاقو دانست و افزود: ما می خواهیم صنعت چاقو را احیا کرده و در کنار آن نگاهی هم به نیازمندی های روز داشته باشیم و بتوانیم مقداری از واردات کشور در این زمینه را در استان تولید کنیم.
استاندار زنجان هر نوع حمایت از صنعت چاقو سازی را برای حفظ این صنعت عنوان کرد: شهرک صنایع دستی نیازی به توجیه اقتصادی ندارد و هر نوع حمایتی که از صنعت چاقوسازی انجام گیرد برای حفظ این صنعت است.
رئوفی نژاد ایجاد شهرک صنایع دستی را نه برای انجام کار صنعتی و ماشینی بلکه جهت انجام و ارائه صنایع دستی به صورت غرفه های مختلف عنوان کرد و گفت: وقتی می گوییم شهرک صنایع دستی ایجاد شود با هدف ساماندهی، مدیریت و بازاریابی صنعت چاقو با رویکرد علمی، بومی و سنتی است.
وی بر لزوم توجه به همه ابعاد صنعت چاقوسازی اظهار داشت: در حال حاضر رویکرد صنایع دستی باید یک رویکرد علمی باشد چرا که جوانان امروز آن حوصله مورد نیاز انجام کار سنتی را ندارند.
استاندار زنجان خواستار فعال شدن و تقویت تعاونی چاقو سازان شد و تاکید کرد: اتحادیه چاقوسازان پاسخگوی این حجم مشکلات نیست و باید در قالب یک تعاونی به مشکلات این صنعت پرداخته شده و رفع شود و در این راستا نه فقط مغازه ها بلکه افرادی هم که در منازل خود مشغول کار ساخت چاقو هستند ساماندهی و مدیریت شود.
رئوفی نژاد اظهار داشت: 80 درصد هنرمندان چاقو ساز با عشق و علاقه و نه با انگیزه اقتصادی این کار را انجام می دهند و با مدیریت مناسب می توان از این استعدادها و فضای کاری جهت احیای صنعت چاقو استفاده کرد.
وی یادآور شد: در سفر سوم رئیس جمهور و هیئت دولت به استان زنجان 20 میلیارد تومان اعتبار جهت ساماندهی مشاغل خانگی به استان اختصاص یافت و این رقم در مقایسه با سال گذشته که یک میلیارد تومان افزایش قابل توجهی دارد و می توان از این اعتبار جهت ساماندهی صنایع دستی و مشاغل خانگی استان بهره مند شد.
نظر شما