به گزارش خبرنگار "مهر" ، پير گلد اشميت معاون امور پادمان آژانس بين المللي انرژي اتمي به هنگام ورود به فرودگاه مهرآباد تهران ، ديگر اعضاي اين هيات را "هايننون" مدير بخش پادمانهاي منطقه اي آژانس ، "لورا راكوود" يك وكيل و افسر قانوني آژانس بين المللي انرژي اتمي و خانم "ميهارو يونيمورا" بازرس پادمانهاي هسته اي آژانس ، "پيتر ادواردز" كه وي نيز يك بازرس پادماني است و همچنين " پيرز شاويه" كه در بخش همكاريهاي آژانس فعاليت دارد معرفي كرد.
وي گفت : همگي ما پيش از اين هم به ايران سفر داشته ايم و از بازگشت به تهران خوشحاليم .
گلداشميت در پاسخ به خبرنگار "مهر" و در مورد اهداف اين سفر گفت : هدف اصلي اين ماموريت گفتگو با همتايان ايراني و شفاف سازي مسائل حل نشده اي است كه هنوز در مورد برنامه هسته اي ايران وجود دارد ؛ همچنين به دست آوردن يك تصوير جامع در مورد آنچه در اين كشور در حال رخ دادن است و به دست آوردن پيشرفتهايي براي ارائه گزارشي در ماه نوامبر در مورد برنامه هسته اي ايران از جمله اهداف سفر ما به تهران است كه به شوراي حكام آژانس براي درك اين برنامه ارايه خواهد شد .
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا آژانس مي تواند تا ماه نوامبر و زمان تعيين شده ، گزارش جامعي در مورد فعاليت هاي هسته اي ايران ارائه دهد ، گفت : از يك ديد احتمال اين مسئله كم است ؛ اما همه چيز به موفقيت بازرسي و بازديد ما از ايران بستگي دارد .
معاون امور پادمان آژانس بين المللي انرژي اتمي در پاسخ به اين سوال كه آيا پيش بيني مي كند گزارش آتي محمد البرادعي در مورد پرونده فعاليتهاي هسته اي ايران مثبت باشد ، گفت : پاسخ به اين سوال سخت است و نمي توان پيش بيني خاصي ارائه كرد . هر بار كه به ايران مي آييم پيشرفتهايي بوجود مي آيد اما باز سوالاتي مطرح مي شود ؛ به همين دليل تعيين تكليف اين پرونده تاكنون به طول انجاميده است و مشخص نيست تا ماه نوامبر نيز به پايان برسد .
وي در مورد مهمترين مسائل حل نشده در اين پرونده گفت : تعدادي از مسائل هستند كه نياز به توضيح دارند ؛از آن جمله درك كامل از پيشرفتها در برنامه سانتريفيوژها است ؛ اين يك مسئله اصلي است ؛ به خصوص مسئله سانتريفيوژهاي P2 كه ما به دنبال توضيح درباره آن هستيم ؛ ما همچنين مي خواهيم سايتهايي را كه اخيرا بازرسي كرده ايم مورد بررسي دوباره قرار دهيم و نيز بازديد سايتهاي جديد ديگري از جمله دلايل آمدن ما به ايران است .
وي در مورد سايت پارچين گفت : ما مايليم كه از اين سايت بازديد كنيم . مسئله اين است كه ما دريابيم تحت چه شرايطي مي توان از اين سايت بازديد كرد تا گروه بعدي بازرسان از اين سايت بازديد كند .ما براي بحث در مورد شرايط دستيابي به اين موارد در تهران بسر مي بريم .
گلد اشميت اظهار داشت : ما تنها تصاوير ماهواره اي را از اين سايت در اختيار داريم ؛ اما بايد اطلاعات بيشتري در مورد آن و فعاليتهايي كه در آن انجام مي شود در اختيار داشته باشيم. بهتر است كه ايران شفافيت لازم را در اين مورد نشان دهد تا ما اطمينان لازم را حاصل كنيم كه هيچ فعاليت خاصي در اين سايت انجام نمي شود .
وي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار "مهر" مبني بر اينكه « برخي كلمات دو پهلو و مبهم در گزارش قبلي موجب شد كه برخي كشورها از اين مسئله سوء استفاده كرده و برداشتهاي تندي از گزارش داشته باشند ؛ آيا در گزارش آتي نيز امكان باز گذاشتن چنين برداشتهايي وجود دارد» ، گفت : من در نوشتن گزارش با كسي مشورت نمي كنم ؛ من فكر نمي كنم كه هيچ كشوري بتواند كه كلمات گزارش را تغيير دهد ؛ چرا كه فرض بر اين است كه آنها مي دانند ما در گزارش خود چه مي نويسيم و همه كشورها منظور گزارش هاي آژانس را درك مي كنند ؛ايران و كشورهاي ديگر نيز مي دانند كه ما چه نوشته ايم .
معاون امور پادمان آژانس بين المللي انرژي اتمي در پايان گفت : اعضاي اين هيات تمام طول اين هفته را در ايران خواهند ماند .
نظر شما