به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه بلونیا در تحقیقاتی که نتایج آن را در ژورنال انجمن نجوم سلطنتی
انگلیس منتشر کردند در خصوص نقش سیاهچاله ها در جلوگیری از انجام فرایند جوان شدگی دوباره کهکشانها توضیح دادند.
این تحقیقات نشان می دهد که سیاهچاله ها می توانند مانع تولد ستارگان جدید و جوان شدگی دوباره کهکشانها شوند.
این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "سیاهچاله هایی که ما مشغول بررسی آنها هستیم در توده های بزرگ کهکشانی واقع شده اند. این توده های کهکشانهایی توپهای عظیمی از گاز هستند که در آنها تا هزاران کهکشان می توانند وجود داشته باشند. در مرکز این توده ها به طور معمول یک کهکشان غول پیکر است که در قلب آن یک سیاهچاله وجود دارد."
تاکنون اعتقاد بر این بود که گاز داخل توده های کهکشانی به تدریج سرد می شود و ستارگان جدید را شکل می دهند. این درحالی است که اطلاعاتی که در دهه اخیر ماهواره های آمریکایی و اروپایی ارائه کرده اند نشان داده اند که تولد ستارگان جدید یک حادثه بسیار نادر است و همچنین سن متوسط کهکشانها بیشتر از آن چیزی است که تاکنون تصور می شد.
این دانشمندان افزودند: "از مدتها قبل فرض شده بود که فقدان باروری این توده ها می تواند به سیاه چاله ها مربوط باشد اما تاکنون هیچ کس قادر نبود نشان دهد که این فرایند چگونه اتفاق می افتد. ما در این تحقیقات موفق شدیم یک مدل ریاضی را ارائه کنیم که نشان می دهد سیاهچاله ها می توانند از تشکیل ستارگان حتی تا مرزهای دور توده های کهکشانی جلوگیری کنند."
براساس گزارش آنسا، به گفته این ستاره شناسان، سیاهچاله ها علاوه بر اینکه حجم بسیار زیادی از ماده کهکشانی را می بلعند، در دوره های منظمی گازهای بسیار سوزانی را با سرعت بسیار بالا ساطع می کنند. این گازها می توانند به داخل توده کهکشانی تا فاصله میلیونها سال نوری نفوذ کنند. به این ترتیب دمای توده به حدی بالا می رود که از سرد شدن گاز داخل آن و تشکیل ستارگان جدید ممانعت می شود.
نظر شما