۱۴ آذر ۱۳۸۹، ۱۳:۱۲

زابل و تهران در بحران هوا/

سرعت باد در زابل 90 متر بر ثانیه؛ در تهران یک متر بر ساعت

سرعت باد در زابل 90 متر بر ثانیه؛ در تهران یک متر بر ساعت

در حالی که آلودگی هوا در تهران به دلیل پایداری جو و انباشت آلاینده ها موجب پدید آمدن شرایط اضطرار شده است وزش باد در زابل با سرعت 90 متر بر ثانیه حاکی از بحرانی بودن غلظت گرد و غبار در جنوب شرق ایران است.

به گزارش خبرنگار مهر، پایداری جو و بی تحرک بودن باد در تهران باعث بروز پدیده وارونگی هوا و انباشت حجم وسیعی از آلودگی در سطح شهر تهران شده که منجر به تعطیلی گاه و بی گاه اماکن دولتی و مراکز آموزشی تهران شده است. با این حال تحرک باد و سرعت وزش طوفان در جنوب شرقی ایران نوع دیگری از آلودگی را رقم زده که زندگی مردم را با چالش جدی مواجه کرده است.

مدیرکل اداره محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه از شب جمعه میزان ذرات گرد و غبار و طوفان شن به دلیل سرعت بالای وزش باد در هوای مناطق شرق و جنوب شرق استان سیستان و بلوچستان افزایش یافته گفت: آخرین اطلاعات از مراکز سنجش گرد و غبار نشان می دهد گرد و غبار در زابل 3520 میکروگرم بر متر مکعب است.

تورج همتی اضافه کرد: میزان ذرات گرد و غبار اگر از 625 میکرو گرم بر متر مکعب بیشتر شود یعنی PSI بیشتر از 350 است و این یعنی ایجاد شرایط بحرانی که متاسفانه این شرایط از روز پنجشنبه در شهرستان زابل بوجود آمده است.

وی اظهار داشت: در 24 ساعت اولیه ایجاد بحران گرد و غبار به دلیل تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه اعلام تعطیلی نشد اما امروز صبح (یکشنبه) آخرین اطلاعات مخابره شده از مراکز سنجش در زابل نشان می دهد غلظت ذرات 1700 میکرو گرم بر متر مکعب است و این یعنی به یک سوم کاهش یافته است.

همتی با اشاره به سرعت وزش باد در ساعات اولیه امروز به 25 متر بر ثانیه کاهش یافته است و از آلاینده ذرات گرد و غبار نیز کاسته شده، پیش بینی می شود وضعیت هوا در ساعات آینده و روزهای بعد به مراتب بهتر شود اگرچه به نسبت سایر آلاینده ها در استان مشکلی وجود ندارد.

وی سیستان و بلوچستان را از مناطق باد خیز آسیا معرفی کرد و گفت: کانون بحران گرد و غبار در مناطق سیستان و بخشی از افغانستان وجود دارد که با بحرانی شدن آنها به تولید گرد و غبار انبوه می انجامد که ناشی از نبود بارش و خشک شدن تالابهای منطقه است.

مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان تاکید کرد: تالاب سه گانه هامون بالای 98 درصد کیفیت خود را از دست داده و به جز یک سوم از بخش پوزک تالاب هامون که در مرز افغانستان است دیگر از تالاب چیزی باقی نمانده است.

کد خبر 1204172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha