۲ مرداد ۱۳۸۲، ۱۳:۰۹

با تصويب آيين نامه جديد

دانشجويان غير ايراني مي توانند در دانشگاههاي علوم پزشكي داخل كشور تحصيل كنند

آيين نامه شرايط پذيرش دانشجويان خارجي در دوره‌ هاي آموزش تخصصي، فوق تخصصي و دوره‌هاي تكميلي تخصصي (فلوشيپ) در دانشگاههاي تابعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي " مهر"، مطابق اين آيين‌ نامه، دانشجويان خارجي متقاضي تحصيل در اين دوره ها بايد داراي مدرك دكتري پزشكي عمومي (M.D) يا معادل آن كه به تائيد مراجع ذيصلاح در كشور مربوطه رسيده و با مدرك دكتري پزشكي عمومي ايران برابر شناخته شده است، باشند و مدارك آنان توسط مركز امور دانشجويي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ارزشيابي شود .
براساس اين آيين‌ نامه، كليه مدارك فوق بايد به تائيد نمايندگي‌ هاي جمهوري اسلامي ايران در كشور مربوطه و يا وزارت امور خارجه رسيده باشد و داشتن معرفي نامه از سه عضو هيات علمي دانشگاه محل تحصيل در مورد تائيد صلاحيت علمي و عمومي داوطلب براي شروع و ادامه تحصيل اين دانشجويان الزامي است.
همچنين كليه داوطلبان خارجي بايد در آزموني به زبان فارسي شركت كنند ويا دوره فراگيري زبان فارسي در دانشگاه امام خميني (ره) را طي كنند و  موفق به اخذ حداقل نمره 14 از اين آزمون شوند .
اتباع خارجي متقاضي گذراندن دوره‌هاي بعد از پزشكي عمومي در ايران، اعم از اينكه دوره M.D را در ايران و يا كشور ديگري گذرانده باشند، بر اساس تعرفه موجود ملزم به پرداخت هزينه‌هاي تخصصي به دلار يا يورو هستند .
از آنجا كه وزارت بهداشت مسووليت رسيدگي و بررسي كليه درخواست‌هاي متقاضيان اعم از اينكه مقيم ايران و يا خارج از كشور باشند را بر عهده دارد، نظارت بر پذيرش دانشجويان غير ايراني در رشته‌هاي گروه پزشكي در كليه مقاطع بر عهده شورايي در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است .
اين شورا متشكل از نماينده دبيرخانه شوراي آموزش پزشكي و تخصصي، نماينده معاونت آموزشي و امور دانشگاهي و نماينده مركز امور دانشجويي است، لذا كليه افراد واجد شرايط شركت در آزمون پذيرش دستيار پس از طي مراحل لازم به دبيرخانه شوراي آموزش پزشكي و تخصصي معرفي مي‌شوند.
بر اساس اين آيين نامه، متقاضياني كه مدرك دكتري عمومي پزشكي (M.D) خود را از يكي از دانشگاه‌هاي خارج از كشور اخذ نموده‌اند، طي ضوابطي حق شركت در آزمون پذيرش دوره‌هاي دستياري را دارند كه يكي از اين ضوابط، ثبت مدارك آنها در كميسيون ارزشيابي مدارك، قبل از شروع و همچنين تكميل پيش نيازهاي مربوطه جهت اخذ M.D بر اساس مصوبات شوراي عالي ارزشيابي است.
همچنين گذراندن شش ماه دوره آموزش زبان فارسي در دانشگاه امام خميني (ره)‌ و اخذ نمره قبولي 14 در اين دوره و گذراندن موفقيت‌آميز دوره پيش كارورزي به مدت يك سال در يكي از دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور از ديگر شرايط شركت در آزمون پذيرش دوره دستياري است.
گفتني است، شرط شركت متقاضيان غير ايراني در آزمون پذيرش دستيار كه مدرك دكتري عمومي پزشكي (M.D) خود را از يكي از دانشگاه‌هاي علوم پزشكي داخلي اخذ نموده و يا تا پايان شهريور ماه سال مورد نظر فارغ‌التحصيل مي‌شوند، ارايه معرفي نامه و مجوز ثبت نام از طرف مركز امور دانشجويي به دبيرخانه شوراي آموزش پزشكي و تخصصي وزارت بهداشت است.
شركت و قبولي در آزمون كتبي پذيرش دستيار تخصصي از ديگر شرايط پذيرش و آموزش دستياران غير ايراني در دوره‌هاي تخصصي باليني پزشكي كشور است كه در اين مورد، كسب حداقل 70 درصد نمره آخرين داوطلب پذيرفته شده ايراني در رشته مربوطه يكي از شروط قبولي است.
شايان ذكر است، نفر اول پذيرفته شده هر رشته در آزمون پذيرش دستيار و يك درصد رتبه برتر دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور در صورت پذيرفته شدن در آزمون دستياري تخصصي از پرداخت شهريه معاف مي‌باشند. 
همچنين دستياران غير ايراني پذيرفته شده در طول دوره دستياري از كليه قوانين و مقررات دستياري داخل كشور تبعيت مي‌نمايد و بعد از اتمام تحصيل حق اشتغال به حرفه پزشكي در ايران را نخواهد داشت.

کد خبر 12048

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha