به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا شیخ الاسلامی امروز در اولین همایش ملی توسعه مشاغل خانگی (چالش ها و راهکارها) موضوع مشاغل خانگی را جزو برنامه های اصلی خود در زمان گرفتن رای اعتماد از مجلس عنوان کرد و گفت: خوشبختانه این موضوع خیلی زود پیگیری و به قانون تبدیل شد و هم اکنون نیز ریاست ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی برعهده وزارت کار است.
وزیر کار با اشاره به تازه بودن موضوع مشاغل خانگی در ایران به اجرای سنتی آن به صورت دیرینه در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ما به دنبال ساماندهی مشاغلی هستیم که به صورت غیر رسمی در منازل کار می کنند و از این طریق می خواهیم ایجاد مشاغل جدید خانگی را نیز در دستور کار قرار دهیم.
وی موضوع مشاغل خانگی را یک ضرورت راهبردی در توسعه اقتصاد ملی دانست و بیان داشت: مشاغل خانگی به دلیل مختصات مربوط به خود مشاغلی مبتنی بر کار است و نه سرمایه؛ از این رو در توسعه آن نیاز به سرمایه گذاریهای کلان اولیه نیست و این افراد و نیروی انسانی هستند که نقش اصلی را ایفا می کنند.
شیخ الاسلامی به تجربه موفق زودبازده ها به عنوان مسئله ای برای طرح و توسعه مشاغل خانگی اشاره کرد و اظهار داشت: در این طرح ما به دنبال شناسایی پیشاپیش مسائل و مشکلات احتمالی مشاغل خانگی هستیم چرا که ممکن است در زمان اجرا با مشکلاتی روبرو شود.
وزیر کار یکی از نقاط ضعف مشاغل خانگی را ارتباط نداشتن آنها با یکدیگر دانست و افزود: در این زمینه خوشه سازی از ضروریات است به نحوی که اگر مشاغل خانگی به تنهایی فعالیت کنند، دامنه آسیب پذیری آنها بسیار بالا خواهد رفت.
وی موضوع مشاغل خانگی به دلیل وابستگی به کار در خانه را مسئله مورد توجه جامعه زنان دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه مشارکت اقتصادی زنان در حال حاضر 13 درصد است ولی بخش زیادی از آنها به بازار کار وارد می شوند و این مسئله در مورد آنان رو به افزایش است.
شیخ الاسلامی تدوین ساز و کارهای جدید برای حمایت از مشاغل خانگی را در آینده نزدیک یک ضرورت خواند و گفت: امروز 43 میلیون نفر از مردم آمریکا به صورت غیر مستقیم و 3 میلیون نفر نیز به صورت مستقیم به مشاغل خانگی متصل هستند و در آلمان نیز 400 سال است که مشاغل خانگی وجود دارد.
وزیر کار ادامه داد: همچنین در استرالیا 67 درصد از مشاغل خرد خانگی محسوب می شود که 57 درصد کل مشاغل آن به صورت مستقیم و غیر مستقیم خانگی است، ضمن اینکه 31 درصدکل مشاغل کشور چین نیز خانگی است و ایتالیا نیز توانست از این طریق نرخ بیکاری خود را از 22 به 12 درصد کاهش دهد؛ بنابراین می بینیم که این موضوع در کشور ما نیز می تواند انجام شود و در کاهش نرخ بیکاری تاثیر مناسبی داشته باشد.
وی استفاده از سرمایه انسانی را یکی دیگر از اهداف طرح مسائل خانگی برشمرد و با بیان اینکه هم اکنون 81 درصد از کل منابع کشور ژاپن سرمایه انسانی است که در آلمان به 79 درصد می رسد، گفت: با توجه به وجود نیروهای پویا و قابل توجه در ایران سهم نیروی انسانی از کل منابع فقط 34 درصد است و وابستگی کشور بیشتر به سرمایه های فیزیکی و طبیعی است.
شیخ اسلامی دورکاری را طرحی دانست که در حال حاضر می تواند بسیاری از مسائل کلانشهرهایی مانند تهران را حل کندو وی اظهار داشت: در دورکاری هدف این است که افراد در خانه ها کار کنند و مجبور نباشند هر روز میلیونها نفر از آنان برای کار از خانه خارج شوند.
وزیر کار از برگزاری جلسه شورای معاونان در بعد از ظهر امروز در وزارت کار خبر داد و گفت: متاسفانه موضوع دورکاری تاکنون در وزارت کار جدی گرفته نشده است و امروز در شورای معاونین این موضوع را به صورت دستوری مطرح می کنیم به طوری که تصمیمات این جلسه همین امروز اجرایی خواهد شد. البته همین حالا می توانم بگویم که حداقل 50 درصد از مشاغل وزارت کار می تواند به خانه ها منتقل شود.
وی درباره مسئولیت اشتغال کشور با بیان این موضوع که در گذشته نه چندان دور دستگاهها مسئولیتی در قبال اشتغال نداشتند، گفت: با تقسیم کار انجام شده، امروز هیچ مسئولی در کشور نیست که بگوید در زمینه اشتغال وظیفه ای ندارد و تمام فعالیتهای کشور امروز بر محور اشتغال قرار گرفته است.
شیخ الاسلامی همچنین از تحقق یک میلیون فرصت شغلی جدید در سالجاری خبر داد و بیان داشت: از برنامه ایجاد 1.1 میلیون فرصت شغلی جدید مصوب شورای عالی اشتغال در سالجاری جلو زده ایم و با گذشته 8.5 ماه از سال یک میلیون شغل ایجاد شد؛ بنابراین می توانیم امیدوار باشیم که در سالجاری زمینه های ایجاد حتی یک و نیم میلیون شغل نیز تقویت شود.
نظر شما