به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر جابر قره داغی در مورد دلایل کاهش آمار فوتی های ناشی از سوء مصرف مواد گفت: اقدامات پیشگیرانه و آموزشهای ارائه شده در کاهش آمار فوتی ناشی از سوء مصرف مواد مخدر نقش موثری داشته است.
وی افزود: سرپناههای شبانه ایجاد شده توسط سازمانهای حمایتی مانند بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر و آموزشهایی که در مراکز کاهش آسیب به معتادان تزریقی داده میشود در کاهش این آمار موثر بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در تشریح نتایج اقدامات آموزشی صورت گرفته، گفت: آموزش روشهای صحیح تزریق، توزیع سوزن و سرنگهای یکبار مصرف رایگان از شیوع HIV و هپاتیت های C و B در معتادان تزریقی جلوگیری کرده و نقش قابل توجهی در کاهش مرگ و میر این معتادان داشته است تا جایی که از سال 1386 تا سال 1388 به میزان 19 درصد کاهش در فوتی های معتادان ارجاع شده به سازمان پزشکی قانونی مشاهده میشود.
وی افزود: ساماندهی کارتن خوابها که غالبا از معتادان تزریقی بودند و فعالیتهای پیشگیرانه و آموزشی برخی دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد از قبیل سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت، سازمان زندانها، شهرداریها و ستاد مبارزه با مواد مخدر که در این باره فعال بودهاند که در مورد اسکان، تغذیه، آموزش و ارائه خدمات جانبی اقدامات شایان توجهی انجام دادهاند، باعث قابل توجهی در معتادان شده است.
قرهداغی با اشاره به آمارهای سازمان پزشکی قانونی گفت: براساس آمار موجود سازمان پزشکی قانونی، فوتیهای ناشی از سوء مصرف مواد در سال 1386، چهارهزار و713 نفر، در سال 1387، این فوتیها به چهار هزار و 403 نفر و در سال 1388، فوت شدگان سه هزار و798 نفر بودند.
وی افزود: تعداد معتادان فوت شده در استان تهران در سال 1387، یک هزار و 215 نفر بودند که این رقم در سال 1388 به یک هزار 76 نفر رسید و رشد منفی فوتی معتادان را در پرجمعیتترین استان کشور تایید میکند.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، با افزایش قیمت مواد مخدر سنتی و کمتر شدن دسترسی به آن، معتادان به مواد مخدر جدید نظیر هروئین، کراک و شیشه روی میآورند که در دفعات ابتدایی، استعمال به صورت تدخینی است و با کمتر شدن اثرات نشئگی، این مواد به جای روش تدخینی بصورت تزریقی مصرف میشود و علاوه بر افزایش خطر انتقال بیماریهایی نظیر ایذر و هپاتیت احتمال افزایش مرگ و میر را در حین تزریق بالا میبرد.
وی همچنین تاکید کرد: یکی از دلایل مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد وجود ناخالصیهایی است که همراه اینگونه مواد وجود دارد که در روش تزریقی با ورود آن به بدن احتمال ایجاد شوک و مرگ ناگهانی به شدت افزایش مییابد.
نظر شما