به گزارش خبرگزاری مهر، "استیون پایفر" کارشناس ارشد و مدیر طرح کنترل تسلیحات در مؤسسه بروکینگر در گفتگوی ویدئویی از طریق پادکست این مؤسسه در این باره می گوید: اگر آمریکا به سمت کاهش تسلیحات هسته ای خود حرکت کند، این روند می تواند به این کشور اقتدار بیشتری برای تشویق دیگر کشورها به منظور الحاق آنها به این پروتکل را بدهد.
این کارشناس کنترل تسلیحات در ادامه می گوید: اگر آمریکا و روسیه که بزرگترین دارندگان تسلیحات هسته ای در جهان هستند، به این سمت حرکت نکنند دیگر نمی توانند از دیگر کشورها چنین درخواستی را داشته باشند.
وی عقیده دارد که این توافق یک نقطه آغاز برای دیگر توافق ها بشمار می رود.
استیون پایفر همچنین در پاسخ به این پرسش که این توافق چگونه بر امنیت ملی ایالات متحده تاثیر خواهد گذاشت، گفت: آمریکا در حوزه بحث ها درباره منع تکثیر تسلیحات هسته ای در حال تقویت خود است. این توافق همچنین می تواند به بهبود روابط روسیه و آمریکا کمک کند که این مسئله سبب شد تا روسیه موضع سخت تری در برابر ایران اتخاذ کند و به نظر من این توافق بر سر پیمان جدید سبب شد که این نتایج برای آمریکا در روابط با روسیه بدست آید.
کارشناس مؤسسه بروکینگز می گوید: این توافق همچنین اطلاعات بسیار زیادی را به آمریکا درباره تسلیحات راهبردی روسیه می دهد که ما در غیر این صورت نمی توانستیم آنها را داشته باشیم. این خوب است، زیرا که به ما اعتماد و اطمینان و اطلاعات خوبی می دهد و به ارتش آمریکا اجازه می دهد تا از رویدادهای بدتر دوری کند و اطلاعات هوشمندانه ای را درباره اینکه آمریکا چگونه نیروهای راهبردی خود را در عملیات ها بکار گیرد می دهد.
پایفر درباره محدودیت هایی که توافق استارت جدید ایجاد می کند نیز گفت: این توافق بر آمریکا و روسیه محدودیتهایی را تعیین می کند که بیش از یک هزار 500 کلاهک هسته ای استراتژیک نداشته باشند که این رقم شامل موشک های قاره پیما هم می شود. دومین محدودیت این است که هر طرف نمی تواند بیش از هفتصد موشک قاره پیما و بالستیک مستقر کند.
پایفر درباره لزوم چنین توافقی می گوید: با این توافق اگر کاهش و محدودیت هایی بر نیروهای راهبردی روسیه اعمال شود آمریکا امن تر خواهد شد و ایالات متحده بازدارندگی خود را اعمال خواهد کرد.
نظر شما