حجت الاسلام رضا غلامی رئیس مرکز پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی صدرا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت گفت: بعد از نشست اخیری که در حضور مقام معظم رهبری درباره این الگو تشکیل شد به نظر می رسد جدیت بیشتری در زمینه تدوین الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت بوجود آمده است.
وی با اشاره به تعیین بودجه 10 میلیارد تومانی برای تدوین این الگو افزود : تا به امروز از سوی معاونت راهبردی نظارت و برنامه ریزی ریاست جمهوری اجازه استفاده از این بودجه داده نشده است ، ولی پس ازنشست در حضور مقام معظم رهبری در دولت نیز حرکت هایی به وجود آمده است.
رئیس شورای سیاست گذاری همایش ایرانی اسلامی پیشرفت این موضوع را از سه سال پیش که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد گفتمان غالب در کشور دانست و گفت: دولت و خود رئیس جمهور به این گفتمان اعتقاد کامل دارد ولی گویا بخش های مختلف دولت این دغدغه رئیس جمهور را به خوبی درک نکرده اند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه البته نباید برای دستیابی به این الگو شتابزده عمل کرد، گفت: الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت با یک راهبرد میان مدت دست یافتنی است ولی پیش از آن باید یک کار سنگین در محیط های علمی صورت بگیرد تا زیر ساخت های لازم برای تدوین این الگو بدست آید.
غلامی از دولت خواست برای این منظور تسهیلاتی در اختیار محققان و پژوهشگران قرار دهد و گفت: این گونه حمایت ها نباید با تشریفات اداری همراه باشد زیرا همین بورکراسی بلای جان بسیاری از موسسات علمی و پروژه های مربوطه شده و بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی به خاطر تشریفات اداری عطای آن را به لقایش می بخشند.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه این الگوی توسعه در اسناد بالا دستی کشور گفت: در دیدار اخیری که در محضر مقام معظم رهبری برای بررسی راه کارهای تدوین این الگو داشتیم ایشان تصریح داشتند که الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت بر تمامی اسناد بالا دستی اشراف داشته و همین سخنان نشان می دهد که جایگاه این الگو ارتقا پیدا کرده است .
رئیس مرکز پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی صدرا تصریح کرد: پیش از این مقام معظم رهبری در سیاست های کلی برنامه چهارم توسعه دولت را متولی تدوین آن کرده بودند ولی در این نشست تدوین الگوی اسلامی ایرانی را فراتر از توان دولتها اعلام کردند و از همین رو به نظر می رسد این الگو اهمیت دو چندان پیدا کرده است.
وی با اشاره به تلاش های برخی از نخبگان کشور برای ارائه پیشنهادی به مقام معظم رهبری جهت ایجاد مرکزی که بتواند نقشه راه پژوهش های مرتبط با این الگو را تعیین کند گفت: هنوز کشور فاصله زیادی با تدوین این الگو دارد و باید گروهی از نخبگان کار آزموده درمسیر ایجاد حرکت های عملی برای تهیه زیر ساخت های تدوین الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت گام بردارند سپس الگویی بوجد آید که بتواند پاسخی جامع برای مسیر توسعه کشور بدهد.
غلامی در ادامه با اشاره به همایش قبلی تدوین الگوی ایرانی اسلامی توسعه درخرداد ماه سال جاری گفت: در این همایش 500 مقاله برگزیده مورد برسی قرار گرفت که یکصد مقاله برتر آن به زودی زیر چاپ می رود.
وی همچنین از برگزاری همایش دوم الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت در اردیبهشت ماه 1390 خبر داد.
نظر شما