۱۷ آذر ۱۳۸۹، ۱۲:۴۶

حجت‌الاسلام متنظری:

دیوان عدالت اداری ماهیانه 8 هزار شکایت علیه دولت دریافت می کند

دیوان عدالت اداری ماهیانه 8 هزار شکایت علیه دولت دریافت می کند

رئیس دیوان عدالت اداری با بیان اینکه امسال 63 هزار شکایت علیه دستگاههای دولتی به دیوان عدالت اداری ارائه شده گفت: به طور میانگین ماهیانه نزدیک به هشت هزار شکایت علیه دستگاههای دولتی داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد جعفر منتظری صبح چهارشنبه در همایش ارتقاء‌ سلامت اداری گفت:‌ در دیوان عدالت اداری متاسفانه شاهد افزایش غیرقابل قبول شکایت هستیم به طوری که در هشت ماهه امسال بیش از 63 هزار پرونده شکایت دریافت کردیم.

وی با بیان اینکه این تعداد پرونده شکایات شایسته نظام اسلامی نیست، گفت: به طور میانگین ماهانه نزدیک به 8 هزار شکایت علیه دستگاه‌های دولتی داریم این در حالی است که دیوان عدالت اداری در تهران مستقر است.

منتظری با بیان اینکه آمار شکایات در هشت ماهه اول سال گذشته 57 هزار شکایت بوده بیان کرد: این آمار به آن معنا نیست که همه شکایات به حق و درست بوده است.

وی افزود: امسال از 63 هزار پرونده 18 هزار شکایت پذیرفته شده، 23 هزار شکایت رد شده و از تعداد 14 هزار پرونده نیز ممکن است برخی پذیرفته و برخی رد شود.

رئیس دیوان عدالت اداری با بیان اینکه بی‌انصافی است که زحمات مدیران نادیده گرفته شود گفت: با هماهنگی سازمان بازرسی کل کشور دیوان عدالت اداری برای سال آینده کار کارشناسی را شروع کرده و دستگاه به دستگاه، وزارتخانه به وزارتخانه با ارایه آمار و نشانه‌های روشن آنچه را که به عنوان آسیب و مشکلات و ضعف در سازمانها وجود دارد اعلام می کند تا مدیران در جریان مسایل قرار گرفته و مردم بدانند در چه قسمت‌هایی مشکل وجود دارد.

منتظری با بیان اینکه اگر مدعی شفاف سازی هستیم باید آن را در عمل نیز ارایه کنیم گفت: مولفه‌هایی که حرف اول را در ارتقاء سلامت اداری می‌زنند یک تشخیص مسایل و در حقیقت همان شناخت آسیب‌ها است، دوم تدوین برنامه و ارایه راهکارهای مناسب برای ارتقا‌بخشیدن سلامت نظام اداری و سوم قابلیت و پذیرش بدنه دستگاه‌ها است.

رئیس دیوان عدالت اداری افزود: در قانون اساسی می‌بینیم به منظور سلامت و صلاح امور اداری کشور نهادهای متعددی را تعبیه کرده‌اند که برخی درون دولت به معنای قوه مجریه است، برخی درون قوه قضائیه و برخی در قوه مقننه است.

وی با بیان اینکه هر کدام از این دستگاه‌ها می‌توانند مکمل یکدیگر باشند گفت: مباحثی که در نقد و بیان سره از ناسره بیان می‌شود و مطالبی که چه در این محفل و چه در مجالس دیگر و یا در مصاحبه‌ها بیان می‌شود به طور حتم در جهت مچ‌گیری از دستگاه‌های اجرایی کشور نیست. هرگز چنین تصوری در ذهن ما نیست که در راستای تضعیف دولت گام برداریم. نادیده گرفتن زحمات و تلاش‌های ارزشمندی که دولتمردان ما در سطوح مختلف دارند بی‌انصافی است و البته بیان برخی مسایل باز به معنای فرافکنی نیست. اینکه بخواهیم ضعف‌هایی که در قوه قضائیه هست و برای سلامت نظام اداری مضر است را بر عهده دیگران بیاندازیم تلقی نادرستی است. ما در قوه قضائیه در این جهت حرکت می‌کنیم که بتوانیم در مجموع آن طور که شایسته است نظام اداری خود را هر روز سالم‌تر و اشکالات آن را برطرف کنیم.

منتظری بیان کرد: انتظارمان از مجموعه مدیریت کشور و دستگاههای اجرایی این است که انتقادپذیر باشند. متاسفانه فرهنگ نقدپذیری در جامعه به خصوص مدیران پایین است و شاهدیم که دستگاه‌هایی که به نحوی در جایگاه نقد قرار دارند و یا مقامات و مسئولانی که صراحت لهجه دارند و مشکلات را بیان می‌کنند بایکوت می‌کنند.

وی تصریح کرد: نقد نپذیرفتن مدیران و توجیه کردن تخلفاتی که مقامات مسئول با استدلال آنها را بیان می‌کنند آسیب بزرگی است که باید راه درمانی برای آن بیابیم.

کد خبر 1206743

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha