۲۰ آذر ۱۳۸۹، ۱۳:۱۶

نقیب در گفتگو با مهر:

استکبار جهانی عامل ایجاد تحریفات عاشوراست

استکبار جهانی عامل ایجاد تحریفات عاشوراست

تبریز - خبرگزاری مهر: نویسنده، پژوهشگر و و مولف آثار آیین های محرم در آذربایجان، گفت: قدرت های خارجی علت ایجاد تحریفات قیام عاشورا هستند.

سید محمد مسعود نقیب در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز، افزود: افراد بسیاری در زمان های مختلف سعی در جلوگیری از برپایی هیئت ها و اجرای مراسم دهه ی محرم توسط مردم داشتند.

مدیرکل اسناد ملی شمالغرب کشور همچنین افزود: در دوران صفویه هنر عاشورایی به نقطه ی اوج خود رسید ولی در دوره قاجاریه کم کم به حاشیه زده شد و تحریف ها رونق گرفت به طوری که در دوران پهلوی اول کاملا ممنوع شد.

وی تصریح کرد: مایکل برانت مرد شماره یک سابق سازمان سیا معتقد بود که اگر می خواهید با ایرانیان مبارزه کنید باید دو چیز را از آنها بگیرید که یکی مراجع و مجتهدان و دیگری امام حسین(ع) است.

نقیب افزود: بر اساس نظر وی، برای تحقق این امر و بدبین کردن مردم مخصوصاً جوانان، باید تحریف ها و بدعت ها و خرافات را با عناوین مختلف به دستگاه امام حسین(ع) و مراسم عزاداری ها وارد کرد.

وی همچنین روش های تحریف را بیش از هر چیز در مبالغه ی بسیار دانست و گفت: باید به شاعران بگوییم از اشعار سست عنصری که قوی نیستند استفاده نکنند.

این شاعر و نویسنده تبریزی افزود: همچنین باید به شبیه خوان ها بگوییم فضا را از حالت حماسی به سبک رمان مانند نبرده و اعمالی مانند قمه زنی که جلوه ناشایستی در اذهان خارجی دارد انجام ندهیم.

نقیب یادآور شد: پس از انقلاب اسلامی با تقویت دوباره گروه ها فرهنگ و هنر عاشورایی مستحکم تر از گذشته به نمایش گذاشته شد.

وی افزود: این استحکام را در بخش هایی مانند نقاشی خیابانی با موضوع عاشورا، تئاتر خیابانی یا تعزیه و شبیه خوانی که امروز در تمامی شهرهای کشور با آداب خاص هر منطقه اجرا می شود و فیلم و سریال های تلویزیونی که با بهره گیری از نظرات کارشناسانه توانسته اند واقعیت عاشورا را به نمایش گذارند، می توان دید.

روحانیون باید در برابر تحریف ها ایستادگی کنند

این شاعر و نویسنده تبریزی همچنین وظیفه علما و روحانیون را ایستادگی و مقابله در برابر تحریف ها و دروغ ها دانست.

سید محمد مسعود نقیب افزود: دستگاه های اجرایی باید زیر نظر هیئت های نظارتی به فعالیت خود ادامه دهند، مانند هیئت نظارتی که در صدا و سیمای امروز وجود دارد و وظیفه آن کنترل دقیق بر گفته های مداحان است.

وی خاطرنشان کرد: هنرمندان موظف اند به مرور به صورت سمعی و بصری این تاریخ را به گوش دیگران برسانند.

نقیب ادامه داد: روش های بصری مانند تعزیه و شبیه خوانی که تاریخی دیرینه در سرزمین ما دارد و شبیه خوانی هایی که متن قوی داشتند و نزدیک به واقعیت هستند پا بر جا مانده اند.

وی اضافه کرد: روش های سمعی مانند نوحه خوانی ها نیز بخش عمده ای از بار بیان عاشورا را به عهده گرفته است.

قیام عاشورا هنری اصیل است

محمد مسعود نقیب فلسفه ی وجودی قیام عاشورا را هنری اصیل دانست و گفت: این مفاهیم با حالت غم انگیز و سوگوارانه خود به نوعی در تمام اعصار تراژدی تاسف باری را خلق کرده است.

وی افزود: ایستادگی 72 تن بی هیچ تجهیزات دفاعی رو در روی 30 هزار نفر افراد مسلح ایمان و اراده ای راسخ می طلبد و این جنگی نا برابر و ناجوان مردانه را رقم می زند.

نقیب ادامه داد: گروه اندکی که همه با نوری در دل وارد نبرد شده و از دسته نوریان بودند و گروهی که از آتش برخاسته و در دلهایشان جز آتش چیزی یافت نمی شد که از ناریان بودند. این شاعر تبریزی تصریح کرد: این نمونه ای کامل از نبرد حق علیه باطل نامیده می شد چراکه این افراد نوریانی بودند که در شهادت چیزی جز شجاعت ندیدند.

وی خاطرنشان کرد: اینها همه و همه عظیم ترین هنر تاریخ را شکل می دهند.

محمد مسعود نقیب رمز این واقع یابی را در مرحله نخست در خود فرد می داند و می گوید: برای ریشه یابی کردن واقعه عاشورا باید واقعیت ها را با عقل و منطق خوب بسنجیم.

وی ادامه داد: برای مثال زمانی که عده ای برای جریحه دار کردن احساسات مردمی از مقابله و کشتن 30 هزار نفر توسط امام حسین(ع) سخن می گویند، با بهره گیری از عقل و منطق وجودی خود این گفته را تائید نکنیم.

نقیب تاکید کرد: در ابتدا باید رمز عاشورا را در خود به مرحله اجرا بگذاریم. 

کد خبر 1208287

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha