داریوش جلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: تغذیه با دیابت در ارتباط است و اگر بتوانیم تغییرات خوبی در الگوی تغذیه افراد ایجاد می کنیم، می توانیم آمار ابتلا به دیابت را به شکل قابل توجهی تحت کنترل درآوریم که این امر بسیار قابل توجه است.
وی ادامه داد: همچنین باید تلاش شود تا فرهنگ ورزش و فعالیت مطلوب بدنی در جامعه بین افراد گسترش یابد و آنها با این امر مانوس شوند ضمن اینکه باید افراد به میزان مناسب فعالیت بدنی و ورزشی داشته باشند.
این مسئول بیان کرد: به طور کلی، ورزش و تغذیه مناسب از مواردی هستند که می توانند به نحوی در کاهش آمار ابتلا به دیابت موثر باشند و به همین دلیل باید فعالیتهای مرتبط با فرهنگسازی در خصوص تغذیه مناسب و فعالیت بدنی را افزایش دهیم.
فعالیتهای فرهنگسازی از نظر کیفی ارتقا یابد
وی عنوان کرد: البته باید توجه کنیم که صرف افزایش کمی فعالیتهای فرهنگسازی در این زمینه کافی نیست و این فعالیتها باید از نظر کیفی نیز به گونه ای افزایش یابند تا بتوانند جوابگوی نیازها باشند و وظایف محوله را به درستی انجام دهند.
این مسئول گفت: بیش از نیمی از مبتلایان به دیابت در کشور از بیماری خود بی اطلاع هستند و95 درصد افراد دیابتی هم که از بیماری خود مطلع هستند قند خون خود را کنترل نمیکنند.
جلیلی اظهار داشت: یکی از عوامل موثر در این امر، عدم اطلاع از نحوه کنترل این بیماری و شیوه مصرف صحیح دارو و تغذیه مناسب است.
وی با تاکید بر ضرورت تست دیابت برای افراد پرخطر بالای 30 سال، یادآورشد: چاقی، افزایش چربی خون، پرفشاری خون و سابقه دیابت در خانواده از عوامل خطر بهشمار میآید.
50 درصد افراد دیابتی به بیماری پرفشاری خون دچارهستند
جلیلی اضافه کرد: در کرج 300 هزار دیابتی وجود دارد و این میزان نسبت به بسیاری از شهرهای کشور همچون یزد آمار بالایی را به خود اختصاص نداده است.
نظر شما